хочу сюди!
 

Катерина

42 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Загадки світу...

Здається, що ми вже все знаємо про єгипетські піраміди й гробниці. Але наука не стоїть на місці, і завдяки сучасним технічним можливостям відбуваються нові вражаючі відкриття, які, своєю чергою, призводять до виникнення все нових і нових питань.

Ми теж захотіли доторкнутися до великих таємниць історії Стародавнього царства.


1. Потаємні кімнати піраміди Хеопса

 

У 1993 році за допомогою телекерованого робота “Упуаута II” в південній вентиляційній шахті піраміди Хеопса були виявлені дверцята. Подальші дослідження показали наявність невеличкої кімнатки, що закінчується ще одними дверцятами.

Тільки у 2010 році вдосконалений робот “Джеди” зміг потрапити за перші дверцята і виявив, що мідні ручки з іншого боку оформлені у вигляді акуратних петель, а на підлозі червоною вохрою намальовані значки.

Більш того, попри те, що, за офіційними даними, за 9 років ніхто не проникав в шахту, в ній з’явилися нові поздовжні подряпини й глибокий надріз на стелі.

2. Який реальний вік Великої піраміди?


Заведено вважати, що піраміду добудували у 2540 році до н. е. Однак деякі вчені ставлять цю теорію під сумніви через інвентарну стелу, яку знайшли в Гізі. Вибитий на ній текст говорить про те, що Хуфу велів не побудувати, а тільки відреставрувати сфінкса. До того ж сучасні дослідження показують, що сліди на його тілі це — сліди опадів, а такий їх рівень був в цьому місці востаннє 8 тис. pоків тому.

Так скільки ж тоді років Великій піраміді, якщо сфінкс вважається більш пізньою спорудою, ніж самі піраміди? 



8

Коментарі

120.09.23, 13:38

    220.09.23, 18:26

      321.09.23, 00:13

      Может там какое-то убойное вещество, какого мы еще не знаем, или, наоборот, секрет долголетия, бессмертия, что, учитывая человеческую натуру всесторонне, еще хуже. Но, что бы там не припрятали, странно, что археологи до сих пор не все выведали. (сорьки за русскую клаву).

        421.09.23, 06:54

          522.09.23, 23:28