хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Колись були такі професії....

Невдоволені тим, що днями протираєте штани в офісі? Просто радійте з того, що ви не організовуєте оргії або не ловите щурів голими руками! Представляємо вашій увазі 10 найдивніших і найвідоміших професій в історії, потреба в яких вже, на щастя, відпала!


1. Щуролов

 

У вікторіанську епоху щуролови були необхідні для того, щоб контролювати популяцію щурів у Лондоні. Найчастіше щурів ловили голими руками, але іноді використовували отруту, пастки, а також собак, наприклад, тер’єрів.



2. Організатор римських оргій...

 

У Стародавньому Римі до оргій ставилися дуже серйозно, тому перед організатором цих заходів стояло серйозне завдання, адже все мало пройти ідеально.

Ця людина мала передбачити кожну деталь, починаючи від їжі та списку гостей і закінчуючи місцем проведення оргії. Найвідомішим організатором оргій був Гай Петроній. Він навіть написав книгу про свій досвід роботи у такій незвичайній сфері.



3. Викрадач трупів 


Воскреситель (його ще називають викрадачем трупів) — це свого роду позаштатний працівник, який викопував із могил трупи і доставляв їх у медичні школи, що існували тоді. Зрештою, дана практика перетворилася на велику проблему. А все тому, що двоє серійних убивць навмисно йшли на злочини, щоб заробити на продажі тіл своїх жертв.



4. Комп’ютер

 

До появи сучасних комп’ютерів усі їхні завдання виконували люди. Якийсь час у НАСА навіть існувала офіційна посада з такою назвою. До обов’язків комп’ютерів, якими були жінки, включалося виконання математичних обчислень. А також жінки повинні були мати особливу методику рахунку в умі без помилок.


5. Орнатріса (рабиня-перукарка)

 

Важливіше за оргії в Стародавньому Римі були, мабуть, тільки зачіски. Привілей користуватися послугами орнатріс, особливих служниць-рабинь, які завжди були в курсі останніх модних тенденцій в області зачісок, був тільки у багатіїв. Орнатріси працювали як з першими щипцями для завивки волосся, так і зі спеціальними сіточками, які призначалися для створення зачісок, які сьогодні ми бачимо на давньоримських монетах, статуях та витворах мистецтва.


6. Лектор


 

Це зараз офісні працівники дуже часто слухають радіо, а раніше робітничих заводів та фабрик розважали спеціальні лектори. Їхнім обов’язком було читати останні новини та різноманітну літературу працівникам для того, щоб розважити їх під час монотонної роботи.


7. Перукар-хірург

 

Сьогодні існує величезна кількість перукарів, а от перукаря-хірурга, послугами якого користувалися приблизно в 1500, знайти в наші дні просто неможливо. Тоді перукарі стригли, видаляли вошей, упорядковували бороду, а також… виривали зуби і навіть брали кров!


8. Доставник м’яса для котів

 

У вікторіанську епоху багато котів отримували лікування світового рівня, і для їхнього щоденного раціону м’ясо доставляла спеціальна кур’єрська служба. Такі доставники видобували обрізки м’яса прямо зі скотобоєн, нанизували їх на шампурі та доставляли прямо до порога будинків, як, наприклад, свою продукцію доставляли молочники.


9. Алхімік

 

Робота алхіміка була, мабуть, найкрутішою професією в історії. Вони займалися тим, що шляхом великої кількості божевільних експериментів намагалися перетворити свинець на золото. Ця професія оповита великою кількістю легенд і загадок. Чого вартий лише Нострадамус, який, як кажуть, за допомогою алхімії досяг безсмертя.


10. Носій карет

 

Якщо й була на світі найбільш рабська професія, то це точно носій карет. Робота цих бідолах полягала в тому, щоб піднімати розписні карети та доставляти людей у різні гламурні локації. Потреба у цих посадах відпала сама собою, коли з’явилися візки, запряжені кіньми.

(з мережі )


8

Коментарі

129.10.22, 11:21

Цiкаво!

    229.10.22, 13:58Відповідь на 1 від Андрій1961

    Цiкаво! І трохи дивно...

      329.10.22, 17:11

      100% я еще в древней профессии - доставщик/ добытчик мяса для кота
      Ну не до такой степени , что на шампурах , но в металлическую мисочку доставляю

        429.10.22, 18:11

        Фото 6. це фабрика сигар, он вони розкладені на столах

          529.10.22, 18:15

          Професія 10 - тому що рівних доріг було мало, коні не могли витягти на підйом, а замки часто були на вершинах. Розкішне вбрання не давало сісти на сідло, плюс багнюка від копит
          У Японії така професія була десь до 1950 років, практично по тих ж причинах

            Гість: _Сонечко_

            629.10.22, 19:28

              Гість: _Сонечко_

              729.10.22, 19:29Відповідь на 4 від NoTaRь

                Гість: _Сонечко_

                829.10.22, 19:29Відповідь на 5 від NoTaRь

                  929.10.22, 22:01Відповідь на 3 від Мне обещали

                  100% я еще в древней профессии - доставщик/ добытчик мяса для кота
                  Ну не до такой степени , что на шампурах , но в металлическую мисочку доставляю

                    1029.10.22, 22:02Відповідь на 4 від NoTaRь

                    Фото 6. це фабрика сигар, он вони розкладені на столах Так

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна