Як правильно смажити на оливковій олії...
Застосовуючи
олію з оливок, можна приготувати різноманітні страви – більш корисні та
смачні. Цей продукт нагрівається до температури 175 –185 градусів без
втрати корисних властивостей.
За цієї температури не відбувається процес розщеплення. Ми зібрали
кілька основних порад, які допоможуть вам правильно використовувати олію
для смаження:
- Рослинна олія за умови високої температури
швидше починає окислюватися і диміти, тому не рекомендується змішувати
її з оливковою.
- Щоб отримати хрустку апетитну кірочку, смажити слід без кришки.
- Всі продукти, призначені для смаження, мають бути в сухому стані, це збереже від розбризкування.
- Для
смаження бажано використовувати сковороду з прямими високими бортами
невеликого діаметра, бо під час смаження обсяг оливкової олії має
здатність збільшуватися.
- Ця олія придатна для використання 4 –
5 разів, якщо витримувати температуру не вище 180 градусів, а після
закінчення приготування процідити, використовуючи марлю.
Яку оливкову олію можна використовувати для смаження
Деякі
марки оливкової олії не підходять для процесу смаження. Розберемося,
які ж сорти підходять для смаження продуктів. Для цього процесу
підходить олія, отримана першим віджиманням. На упаковці такого продукту
є спеціальний знак Extra Virgin. Цей вид олії корисніший у порівнянні з
рафінованим. Однак потрібно враховувати, що під час нагрівання втрачається деяка кількість корисних речовин.
Якщо
вам потрібна температура приготування вище 180 градусів, то краще
підійде оливкова олія Pomace, яка витримує температуру близько 260
градусів. Вона не має ні смаку, ні запаху. Це ідеальний варіант для смаження.
Сподіваємося,
що наша стаття допомогла вам у пошуку відповіді на питання: чи варто
смажити на оливковій олії? А дотримуючись нескладних правил, ви зможете
приготувати смачну і корисну їжу.
Коментарі
Стрийко Зеник
127.05.21, 19:36
Андрій1961
227.05.21, 22:34
grekus
328.05.21, 08:02
Дякую!
Голубка
428.05.21, 08:57Відповідь на 1 від Стрийко Зеник
Голубка
528.05.21, 08:57Відповідь на 2 від Андрій1961
Голубка
628.05.21, 08:57Відповідь на 3 від grekus
Кислица
728.05.21, 15:03
зашморг
830.05.21, 10:09