хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Мечеть Джумейра з золотистого каменю...

 

Цікаві факти про Дубай...

 
  • Неподалік від столиці ОАЕ, міста Абу-Дабі розташований ще один емірат - Дубаї. Так само називається і столиця, яка заслужила право бути і столицею торгівлі, і столицею туризму. Сучасний Дубаї розділений на три частини затокою Хор-Дубаї. У південному районі Джумейру зосереджені всі пляжі, район Дейру відданий діловому люду, а південний район Бар-Дубаї - це місце розташування урядового палацу, банків, порту і офісів великих компаній.

  • З незапам'ятних часів в поселенні Дубаї знаходився найважливіший порт в Перській затоці, а саме місто вважалося «Містом купців». Перетворення в місто Дубаї почалося в перші роки 19 століття. Тоді з'єдналися дві гілки місцевого племені Бені Яз. А вже на початку 20 сторіччя Дубаї прославився найбільшим ринком на всьому узбережжі. Крім торгівлі, поселенці займалися видобутком перлів. А в той час, як тут були відкриті запаси нафти, Дубаї отримав ковток свіжого повітря і семимильними кроками почав розвиватися. Сьогодні гарячі путівки в Дубай дуже популярні для туристів усього світу.

  • Хоча сьогодні в місті величезна кількість сучасних висотних будівель, Дубаї не розгубив індивідуальності. Тільки тут можна споглядати сусідство однощоглових судів, невеликих човнів і рожевих фламінго.

  • Туристу буде цікаво подивитися на старовинні арабські забудови в районі Бастакия, на вітряні башти в кварталі Ринкова та районі Шиндага. Цікавий, розташований у форті Аль-Фахіді, Музей історії Дубаї. У Шиндага збереглося село, в якому жили ловці перлів. Головна визначна пам'ятка Дубай - це, звичайно ж, неповторні східні базари.

  • У сучасному Дубаї чимало досягнень, на які варто звернути увагу. Наприклад, мечеть Джумейра - її облицювання з золотистого каменю з майстерно виконаним різьбленням іскриться золотом в яскравих сонячних променях, а чого вартий готель «Парус» - єдиний і неповторний, якому присвоєно статус «Сім зірок», або унікальні «Пальмові острови», що виросли в відкритому морі, як з-під землі.

  

     

  


8

Коментарі

119.07.23, 21:26

    220.07.23, 06:43

      320.07.23, 09:44Відповідь на 2 від nebosklon

        46.08.23, 16:46