Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Їм подобаються привабливі люди...)))

Кури – дивовижні істоти. Чим більше люди вивчають цих птахів, тим цікавішими і складнішими вони їм здаються. Наприклад, ви чули коли-небудь про те, що колір курячих яєць може залежати від кольору їх вушних мочок? Або що на Землі курей більше, ніж людей?

1. Вони вміють рахувати до п’яти

  


 


 

Ці птахи дійсно можуть розпізнавати до 30 курок і курчат окремо. Пташенята запам’ятовують образ своєї матері в період 24-36 годин після вилуплення.

Між собою кури спілкуються не тільки голосом, а й за допомогою мови тіла, використовуючи складні сигнали.

3. Вони розуміють, що об’єкт, який зник з їх поля зору, як і раніше існує


Кури усвідомлюють, що якщо щось зникло з їх поля зору, це не означає, що воно перестало існувати. Людина цього не розуміє, поки їй не виповниться 1 рік або більше.

Вони стайні птиці і мають складну соціальну ієрархічну структуру. У кожної особини в зграї є свій соціальний статус, визнаний іншими членами зграї. 


4. Всі вони походять від банківської курки

 

Будь-яке курча або доросла курка, яких ви коли-небудь бачили, є нащадками банківських курей, “дуже сором’язливої птиці з джунглів, яка мешкає в Південній Азії на всьому шляху від Пакистану до Суматри і Індонезії “(Ендрю Лоулер, автор книги” Чому курка перетнула світ: епічна сага про птаха, який живить цивілізацію “). За словами автора книги, ці птахи настільки сором’язливі, що, будучи спійманими, можуть померти від серцевого нападу через страх.

5. Колір яєць курей-несучок зазвичай залежить від кольору їх вушних мочок


Колір мочки вуха, мабуть, в більшості випадків пов’язаний з кольором яйця. Породи з білими мочками вуха зазвичай несуть білі яйця (за винятком порід Penedesencas і Empordanesas). Кури з червоними мочками вуха зазвичай несуть яйця коричневого кольору (за винятком декількох специфічних порід, таких як “великодня”, амераукана і араукана, які несуть блакитні або зелені яйця).

6. Їм більше подобаються люди з привабливою зовнішністю


Вчені провели незвичайне дослідження, навчивши декількох курей реагувати на зображення симетричного, “правильного” жіночого і чоловічого обличчя. А потім показали їм фотографії осіб з явно перебільшеними жіночими або чоловічими рисами – і птиці вибирали ті зображення, де обличчя були найбільш симетричними. Таким чином, кури демонстрували ту ж природну схильність до симетрії, що є і у людей, і яка коріниться в нервовій системі.

7. Вони, по всій видимості, мають базове уявлення про фізику


У проведених експериментах домашні кури проявляли більший інтерес до реалістичним діаграм, ніж до тих, які кидали виклик законам фізики. 


8. Півні виконують спеціальний “танець

” 

Під час цього танцю вони видають специфічні звуки (заклики до їжі) і рухають головою вгору і вниз, підбираючи і гублячи шматочки їжі. Вчені з’ясували, що самки воліють самців, найбільш майстерних в цьому танці. А ще у них повинні бути великі і яскраві гребені.


9. На Землі курей більше, ніж людей

 

Більш того: їх більше, ніж будь-яких інших птахів у світі. Не жарт, 25 мільярдів.

10. Багато археологів впевнені, що спочатку курей одомашнювали не для їжі, а для півнячих боїв

Півнячі бої в давнину були релігійним ритуалом, який проводився між двома селами або іншими групами людей, яким потрібно було щось з’ясувати між собою. Власне, як і корида.

Очманіти.

6

Коментарі

117.01.24, 12:30