хочу сюди!
 

Татьяна

57 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Рефлексії

12 квітня р.б.2007. м. Стрий. сиджу в маршрутці, яка вирушає до Львова. Водій - типовий український трудяга років 45-50 - слухає радіо...

Радіо (не будемо називати станцію, щоб не робити реклами) - типовий зразок ностальгії за совком. Проспівала Алла, яку всі чомусь вважають "прімадонной". І всі решта композиції в тому ж дусі і, причому, всі російськомовні. А джингли не перестають повторювати "Всьо лучшеє вазвращяєтса". Проте, постає питання: чому російсько-радянське - це краще? Чому ніхто не говорить, що навіть в ті часи були й українські пісні, які для старших людей асоціюються з молодістю, а не лише Пугачова, Антонов і т.д.?

Коли з голів наших людей нарешті вийде ця ностальгія за совком? Особисто я, в силу свого віку,  за совка жив небагато, але дещо можу пригадати. Чомусь на згадку приходять лише кілометрові черги, дефіцит (коли щоб купити банальні яйця потрібно було їхати в інший кінець міста, де їх "викинули"). А ще пригадується, як в поаткових класах вчителі наказували перед Різдвом, що ніхто не ходив і не "кричав попід вікнами", а зранку стояли біля церкви і вираховували, хто з учнів ходив на службу з дідусем-бабцею...

То чи насправді нам потрібно, щоб "лутшеє вазвращалось"?

30

Коментарі

118.05.07, 14:21

Все дуже друже Стрий просто.. То є його, брат, молодість. У ті часи той дядько був молодий, у ті часи то був справжній подвиг вхопити з льоту викинутих яець, у ті часи йго дружина була молода та ще красива, а діти малі та слухняні. То було у ті часи коли інших пісень крім Пугачовой - Антонов чі зовсім не було, чі було обмаль. Взагалі то кажучі то е сіндром ЗЕКА. Бажання повернутся в тюрягу після відсідки притоманно виключно для людей - рослин. На жаль таких в Україні поки шо більшисть.

    219.05.07, 11:59

    А може сила звички...
    Але то все нормально, бо мусить бути ретро. Питання просто в тому, шо тих людей, які роки своєї молодості асоціюють з совком, та й ще кажуть шо то було так класно з кожним роком стає все менше, тому залишилось чекати не довго, така суть історії, мусить змінитися покоління, тодві і на подібне радіо попит впаде, але виникнуть інші проблеми. Але як ми їм будемо капати кожен день, вказуючи на їх помилки може до когось і дійде, шо то були ой які нездалі часи.

      34.06.07, 18:27Відповідь на 2 від burevij

      Тоді всі слухатимуть «Чьорний бумєр чьорний бумер, тра ля ля»

        45.06.07, 09:14Відповідь на 3 від bobbie

        Шо так прямо й всі? Зараз треба виховати нормальне наступне покоління, яке цього робити не буде. Сьогодні вже багато людей асоціюють власне життя з чимось хорошим.