хочу сюди!
 

Юля

39 років, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-45 років

Дитячий борщ.

  Цей рецепт не претендує на оригінальність, і, можливо, для багатьох не буде
новиною, та все ж вирішив поділитися ним з читачами. Можливо здасться у пригоді
молодим матусям. На цей рецепт мене спонукав черговий "страйк" моєї доньки.
  Що найбільше не полюбляють діти у борщеві та супові? Звісно це зажарка і жир.
Вигляд шматочків смаженої цибулі і вишкварок викликають бурхливий протест і категоричну
відмову від споживання цих необхідних у житті продуктів.
  Оскільки годувати дитину вареним, все ж таки, потрібно, то довелося віднайти, такий собі,
"беззажарковий" рецепт.
  Для борщу береться картопля середньої і великої щільності. Хоч вона і вариться
довше, та зберігає свою форму у готовому вигляді. "Репанка", та інші види м’якої
картоплі швидко розварюється у "лахміття", і тому теж викликає бурхливий протест
у юних споживачів. Крім стандартно порізаної картоплі кладеться ще й кілька великих
цілих картоплин. На прикінці приготування їх виймають, товчуть і знову засипають
у борщ.
   Заправку(вже не зажарку) починаю готувати одночасно з початком приготування
борщу. У окрему посудину наливаю морс. Не томатний сік, і не томатну пасту, а саме
морс, бо у ньому збереглося насіння помідор, яке придає додаткові смакові якості
борщу. Доливаю соняшникову олію. Знову ж таки не рафіновану, а звичайну запашну
соняшникову олію.
  Після того,як суміш закипить, додаю натерту моркву, дрібненько нарізану цибулю
та натертий білий перець. З перцем доводиться повозитися, бо він має тоненьку
скоринку, яку теж необхідно видалити. Просто ріжу його на довгі шматочки,
перетираю, що б у руках залишилася тільки тоненька скоринка. Сюди ж
додаю кілька кульок запашного чорного перцю.
  Вся ця суміш мліє на слабкому вогні протягом усього часу, поки вариться борщ.
Після того, як звариться картопля, кидаю порізану капусту. Можна не боятися, що
картопля перевариться, бо вона з твердих сортів. Як тільки капуста досягне стану
готовності - заливаю заправку. Даю закіпіти на кілька хвилин, потім кидаю лавровий
лист, солю і відставляю.
  Борщ майже готовий. Чому майже? Справжній борщ повинен настоятися,як мінімум
дві доби, щоб усі інградієнти могли змішатися і просочитись одне у одне.
  Такий борщ можна їсти, як холодним, так і розігрітим. Особисто я більше полюбляю
у холодному вигляді, дочка - розігрітий.
  Якщо комусь сподобався мій, не дуже оригінальний, рецепт, то бажаю - смачного.
 
28

Коментарі

117.11.08, 15:07

    217.11.08, 15:08

    Бабушка в борщ бросала луковицу целиком (приспособилась) и потом тихонько ее вынимала) что бы дед не видел. Терпеть не мог вареного лука)

      317.11.08, 15:09

        417.11.08, 15:15Відповідь на 1 від мама мия

          517.11.08, 15:16Відповідь на 2 від AQv@

          Бабушка в борщ бросала луковицу целиком (приспособилась) и потом тихонько ее вынимала) что бы дед не видел. Терпеть не мог вареного лука)Кожен по- своєму веде цю таємну боротьбу.

            617.11.08, 15:16Відповідь на 3 від ЯнаСтепановна

            Дякую.

              717.11.08, 15:26Відповідь на 5 від ДМВ73

              100% каждый по своему.

                817.11.08, 16:27Відповідь на 2 від AQv@

                Бабушка в борщ бросала луковицу целиком (приспособилась) и потом тихонько ее вынимала) что бы дед не видел. Терпеть не мог вареного лука)Пригадую, що моя дружина теж так робила, але цибулину потім не витягала.
                Коли суп призначався донці, то було все нормально, коли ж наливала суп мені,
                то ця клята цибулина обов’язково опинялася у моїй тарільці, та ще й разом
                з парою лаврових листів.
                І, чомусь, це було завжди випадково.

                  917.11.08, 17:22Відповідь на 8 від ДМВ73

                  випадковості хіба бувають? Все закономірно.

                    1017.11.08, 17:26Відповідь на 9 від AQv@

                    випадковості хіба бувають? Все закономірно.Забув "випадково" поставити у лапки.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна