хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Вiдлучимо Бiблiю вiд Бога, або жиди молодці

«Душе моя, знай, що читати Біблію і брехню це те саме»
Григорій Сковорода

Юдофіл Юрій Канигін у безглуздо-знаменитій книженції «Путь Арієв» (ст.64) пише про те, що ніхто, мовляв, ще не пояснив суті таємної боротьби старозавітного патріарха Якова (Янкеля по-жидівськи) з Богом. Це правда. Але не пояснив вcієї суті і сам Канигін. А суть у тім, що патріарх Янкель боровся не з Богом. Бо ні в уявленнях рабинів, що складали докупи біблійні міфи, ні в мовах, якими рабини тоді користувались – еллінській, арамейській, гебрейській та ін. слова і поняття Бог як не було, так і немає. «Шема Ісраєл. Адонай Елохейну, Адонай Ехад!» – ось як звучить на сучасному івриті юдейська формула звертання до їхнього ідола (Едуард Тополь, «Любожид», ст. 72-73). Де у цій формулі Бог?
Спробуймо розібратися в цьому, аналізуючи лексику формули. «Шема Ісраєл»в цій формулі перекладається як «Слухай Ізраїль». Ізраїль – це одне з імен Янкеля, яке дано йому самим Єговою. А саме ім'я Янкель належить шахраю та облудникові, що обдурив рідного батька та брата заради благо-словення на крадене первородство. Слово Янкель так і перекладається з старожидівської мови – облудник, шахрай. Тому і не варто особливо дивуватися, що ключові якості такої видатної біблійної персони як Янкель давно стали головною прикметою національного менталітету нащадків його. Але рушимо далі. Слово Ехад у вищеназваній формулі звертання означає єдиний і покликане символізувати монотеїзм релігії юдаїзму.
Але, все-таки, з ким же боровся патріарх Янкель на переправі через брід Яббок в урочищі Пенуїл? На це питання відповідає геніальний українець Іван Франко в потрясаючій праці «Сотворення світу». Цитуємо: «в різних місцях Мойсейових книг для означення Бога (!) вживаються не однакові жидівські слова». В одних оповіданнях це може бути Ельогім, в інших – Ягвег. Отже Янкель міг боротися, або з Ельогімом, або з Ягвегом, але, наголосимо ще раз, аж ніяк не з Богом. Тому широковживаний епітет Богоборець стосовно Янкеля є брехливим. У відповідних контекстах правильно було б вживати терміни Елогімоборець, або Єговоборець. Ці міркування, до речі, стосуються і терміну богообраний. Жиди можуть бути тільки ельобраними, або, правильніше, напевне, єговобраними.
Слово Адонай – у формулі звертання – відповідає нашому слову Господь (господин, пан). В свою чергу Ельогім (або Елохейн) – не що інше, як відповідник граматичної множини до слова Ель. Річ у тім, що у вступному міфі Біблії про сотворення Світу за шість днів фігурує саме Ельогім, уособлюючи політеїстичну складову юдейсько-християнського так званого монотеїзму. З цього видно, що авторам початкового розділу «суперкниги» підсвідомо було зрозуміло, що одноосібному Елю така величезна праця, як сотворення Світу – непосильне завдання і, тому, для правдоподібності та для очистки залишків совісті, їм довелося вживати множинну форму означення верховного творця. В чому ж тоді має полягати символізм біблійного епізоду нічної боротьби шахрая Янкеля з ідолом власного племені? Напевно що це тема окремого лінгвотеонімічного дослідження. Але вже зараз, зважаючи на характерні якості вдачі патріарха Янкеля, ми можемо припустити, що боротьба велася за верховенство облудно-шахрайської суті родоначальника колін Ізраїлевих над іншими його якостями. Боротьба йшла не за вдосконалення духовності Янкеля, а навпаки знову ж таки за благословення цього негідника верховним ідолом Єговою. Зрештою, зморений боротьбою демон таки благословив Янкеля, хоча в ході боротьби і вивихнув йому суглоб стегна. Саме тому, нібито, правовірні юдеї досі не вживають в їжу курячих стегенець, залишаючи їх ґоям, тобто нам з вами (і хто зна, чи не в тих саме стегенцях, накопичуються найшкідливіші складові гормональних стимуляторів росту, що додаються до курячого корму американськими виробниками?). Отже міфічна угода Ізраїля з таємничими, позаприродними шахрайськими демонічними силами, укладена в ході боротьби Янкеля з Єговою близько трьох тисяч років тому назад, дійсна по сьогодні. Вона, ця угода, і обумовлює безперервний ланцюг біблійних підлогів, підтасувань, підмін, шахрайства, обманів і т. ін., що в реальному життя людей абрамічного світогляду неминуче приводить до взаємної ненависті, до погромів жидами арабів і навпаки, до літакового тероризму, до кровопролитних арабо-ізраїльських гарячих воєн. Одначе, хто ж все таки боровся з Богом, якщо не Янкель? А з Богом боролися саме так звані «наші просвітителі», – пріснозвісні Кирило та Мефодій і їхні послідовники. Замінивши грецькі, гебрейські, арамейські та інші біблійні найменування ідола племені Абрама, Ісака та Янкеля слов'янськими теонімами, тобто термінами, вони намагалися здійснити тисячолітню мрію антиарійців – поставити духовність слов'ян на коліна. І багато чого в цьому напрямку їм вдалося здійснити. Звернімо увагу – в найголовнішій молитві юдо-християн «Отче наш» слова Бог немає. В так званому «хресному знаменії» – «Во ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа» – слова Бог немає теж. А де ж воно, це слово? А в слов'янських словах, іменах і топонімах – Богумир, Бож, Бозя, Богуслав, Буг, Богемія, Боснія, Богун, Боженко, небога, Богдан, Божена, божевілля і т. д., і т. п.
Свідки Єгови (і за це їм слід віддати належну увагу) в брошурі «Божье имя пребудет вовеки веков» (стор. 22) стверджують, що в оригінальних текстах Біблії ім'я Єгова застосовується 7000 разів і саме воно мусить фігурувати в перекладах. Отже, в українських, російських та інших арійських перекладах всі 7000 слів Єгова замінені словами Бог (Gott, Deus, Good) або Господь. Хіба це не богохульство? І чи вираз «Во ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа» не означає «Во ім'я Абрама, і Ісака, і Янкеля, амінь»? Адже душі арійських небіжчиків попи відправляють не до Полку Перунового, не до Духа Предків і, навіть, не до Бога, а саме на ложе Абрама в раби та наложниці після юдолі земної до юдолі потойбічної! То хто ж найголовніші богохульники, як не попи? І чи є в світі книга богохульніша за Біблію?
Руслан МОРОЗОВСЬКИЙ
7

Останні статті

Коментарі

Гість: sonichka

15.08.08, 23:00

але якщо Єгова і Ельогім вживали для означення Бога, то в чому проблема. Якщо ж вони різні персонажі, то хто вони

    25.08.08, 23:05Відповідь на 1 від Гість: sonichka

    Де проблема?

      35.08.08, 23:12

      відплачу вашою монетою, СЕНС ?

        Гість: sonichka

        45.08.08, 23:12Відповідь на 2 від Mamay_

        Де проблема?ну мені не цілком ясно ми теж називаємо Бога (Бог, Отець наш небесний, Господь, Ісус, Дух Святий і тд.) нема нічого дивного у тому, що в старих мовах вживали теж не одне імя Господа. Якщо я щось не так розумію, то поясніть.

          55.08.08, 23:35Відповідь на 4 від Гість: sonichka

          Поясню!
          "Чия правда, чия кривда і чиї ми діти?" - Шевченко.
          1)Чим відрізняється арійський, слов"янський (чи будь-яка інша назва наших пращурів) політеїзм від жидівського монотеїзму?
          Відповідь: http://blog.i.ua/community/629/119240/, http://blog.i.ua/community/629/119241/
          2)Що ж насправді, то було за ДИВО-ХРЕЩЕННЯ РУСІ 1020 років тому?
          Відповідь: http://blog.i.ua/user/277085/145439/
          3)2000 років брехні, і пів-світу поклоняється родоплемінному жидівському ідолу?
          4)Згадаємо себе! http://blog.i.ua/community/1025/142846/

            65.08.08, 23:37Відповідь на 3 від Володюсик

            Шукаємо заради чого, заради кого і взагалі чи варто жити. Не просто існувати, а саме жити з відчуттям того, що все людське притаманне нам.

              75.08.08, 23:45Відповідь на 5 від Mamay_

              можна ремаркув діалог, Бог відкривається людям саме на такому рівні, на якому люди в той момент свого розвитку здатні його пізнати

              тому Бог П'ятикнижжя, він той самий, що й тепер у нас, але ми про нього дізналися вже надто більше, ніж жиди

                85.08.08, 23:47Відповідь на 6 від Mamay_

                я не заважатиму вашому пошуку

                  95.08.08, 23:48

                  В окопах під кулями атеїстів нема Поки неоязичники сваряться одни з одними, оголошують себе "найверховнішими з самих верховних волхвів" альтернатива "християнству" туманна. Може просто агностицизм?

                    105.08.08, 23:53Відповідь на 7 від Володюсик

                    Тоді я чогось не розумію Я акцентую увагу на світоглядах, бо Бог один Якщо сектанти вірять у диявола, Біблію і наслідують Ісуса, при цьому не сприймають жодних символів,. духів і т.д., то чим вони відрізняються від інших? Адже книжка - Біблія - це предмет, такий самий, як і хрест, тризуб, сварга наприклад)

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна