хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Княгиня Ольга: кривава леді чи свята?

Хто така княгиня Ольга та як з'явилася вона на Київському престолі? Чи справді, вона така, як її змальовують літописці - благородна діва, яка принесла на Русь християнство. У той час, коли світом правили виключно чоловіки, вона стала першою жінкою, яка отримала в свої руки владу над супердержавою. Історики захоплюються гострим розумом цієї жінки, разюче продуманим, точним і логічним правлінням. Та разом з тим вражає її войовничість та жорстокість. Тим не менш, опинившись на престолі, Ольга змогла уникнути назріваючого державного перевороту, провести ряд вкрай важливих реформ та налагодити зовнішньополітичні зв'язки.

3

Коментарі

анонім

16.02.18, 13:43

От не понятно, если ее крестили ка Алену, почему канонизировали как Ольгу?

    Гість: NoTaRь

    26.02.18, 13:49Відповідь на 1 від анонім

    От не понятно, если ее крестили ка Алену, почему канонизировали как Ольгу?Канонічне ім'я вже було- тому Вельга так і лишилась

      36.02.18, 14:11

      Кожному громадянину, як і Державі потрібно щоденно, щогодинно боротися за право жити. Інакше - смерть. Такі закони буття. І не нами вони придумані. Україна розслабилась і що отримала? Подивіться хоча б на молоду поросль у лісі. Посіялися сотні молодих деревець, а виживуть лише ті що виростуть скоріше за інших і дотягнуться до сонця(затінивши і прирікши на смерть навколишню поросль). Коли б Княгиня Ольга була безвольною, не здатною на жорстокі рішучі дії жінкою то при владі після смерті Мужа вона б не залишилась. Життя це постійна боротьба і на фронті військовому і на фронті політичному.

        46.02.18, 14:15Відповідь на 3 від Nikolka

        ми не поросль, ми люди - наділені душею та розумом. нам не обов'язково битися мечами чи кидатися гранатами як мавпи на примітивному рівні. ми можемо жити у мирі і злагоді між собою - маємо усе для цього. просто треба порозумітися, увійти в гармонію з світом та природою.

          56.02.18, 15:41

          Ольга жила в доволі жорстокі часи. На її жіночі плечі лягли і боротьба за владу та за нові землі, і внутрішні інтриги, і зовнішні вороги, і введення християнства, і пов'язані з цим відрядження у Константинопіль та і древляни з печенігами задовбували... а ще клопоти по господарству... прибирання у палатах, прання кольчуг, випікання хлібу і приготування квасу на всю Київську Русь. Так що не судіть жіночку за її поганий характер, бо не вона була така... життя було таке

            66.02.18, 15:54Відповідь на 5 від muxa-xa-xa

            Ви уважно читаєте? Якщо так, то вдумайтесь: вона 4 рази (!!) знищувала древлян: живцем закопали, живцем спалили у бані і т.д. може одного разу чи кілька б вистачило?? Катерина ІІ яка зруйнувала Запорізьку СІч також мала клопоти на всю Імперію, але тим знищила цілу верству населення - козацький народ, український народ. древляни -наші прямі предки. вона їх знищувала.

              76.02.18, 15:57Відповідь на 6 від Spadok org ua

              Ви уважно читаєте? Якщо так, то вдумайтесь: вона 4 рази (!!) знищувала древлян: живцем закопали, живцем спалили у бані і т.д. може одного разу чи кілька б вистачило?? Катерина ІІ яка зруйнувала Запорізьку СІч також мала клопоти на всю Імперію, але тим знищила цілу верству населення - козацький народ, український народ. древляни -наші прямі предки. вона їх знищувала.Може до древлян з першого разу не дійшло? Та і нерви у Ольги були розшатані, кажуть, Ігор при житті часто ходив наліво і рідко бував вдома А ви? Ех...

                86.02.18, 16:00Відповідь на 7 від muxa-xa-xa

                добре, це й так історія. але я бачу паралелі з днем сьогоднішнім. тому, мені здається, важливо зробити правильні висновки. чесно кажучи, нічого не змінилося майже з тих часів. нами далі правлять і б,ють батогом заморські правителі. ми так і не навчилися обирати свою владу.

                  96.02.18, 16:24Відповідь на 8 від Spadok org ua

                  Погоджуюся: Йулі до влади - зась!

                    106.02.18, 16:50Відповідь на 9 від Міс Марпл

                    Теж мені, знайшли княгиню)))

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна