Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Роздуми

  • 03.05.22, 22:39

Кажуть, життя – це гра. Гадаю, у цю думку вкладали ймовірну можливість жити легко, сміливо, по-дитячому натхненно. Коли можна не обтяжувати себе надважливими планами, зобов’язаннями та, як наслідок, не отримувати постійну напруженість.

Та з часом люди почали перетворювати життя на гру «Хто спритніший і кмітливіший?» Переможцями у цьому житті ставали ті, хто спромігся «обійти», «обхитрити»,  вийти сухим із води.

Ми поступово звикли говорити неправду або не говорити правду… Заради досягнення цілей, щоб не псувати стосунки (врешті вони все одно ламаються), щоб виглядати краще, приховуючи помилки… Говоримо неправду, коли хочемо когось захистити від хвилювань і болю. Дуже рідко це буває виправдано!

Отже, ми плетемо павутиння, будуємо об’їзні дороги, знаходячи виправдання і пояснення.

Уявімо, що всі почали говорити правду… «Ви поганий спеціаліст», «я тебе зрадила»  або «мені ніколи не подобався твій пиріг», «це я зламала…». Хтось скаже, мовляв, я і так це говорю.

А якщо, припустімо, люди не зможуть приховувати таку інформацію: «я свідомо дала Вам на 100 грамів менше цукру», «справжня вартість цієї послуги вдвічі дешевша» або «я вбив цю людину». Що б ми робили з такою правдою?!

Думаю, стався б справжній колапс!

Люди не можуть приховати правду – і все навколо руйнується! У першу чергу страждають людські стосунки. Ми не можемо прийняти і усвідомити, що так багато брехні, цинізму, підлості, зради. Нам буде важко повірити в той ступінь лицемірства, яке стало нормою життя. У родині, на роботі, серед друзів, у транспорті, в магазині… Зникнуть довіра і бажання бути з кимось близькими.

Наступна стадія – розірвання існуючих зав’язків. Люди відчуватимуть тотальну самотність. Образа, біль, неготовність до правди зруйнують любов, дружбу, спокій, упевненість.

Згодом, звісно, відновиться спілкування на рівні формальних ділових стосунків, які унормуються і будуть якісно обслуговувати життя, адже всі говоритимуть правду.

Але для людини самотність неприродня!

Тож люди навчаться говорити неприємну правду тактовно, пояснюючи свою позицію і не ображаючи почуттів рідної людини. Більшість повернеться до своїх партнерів, адже починалося все, зазвичай, щиро. Хтось утворить нові стосунки і зрозуміє, як легко жити, коли говориш правду, коли щирий і справжній у стосунках, коли не потрібно пристосовуватися і грати роль!

Отже, життя не гра, воно справжнє!

6

Коментарі

Гість: _Міа_

14.05.22, 07:38

Можливо. я ідеалізую цей світ... чи бачу таким, яким хочу бачити....
Насправді, якщо кожен буде намагатися (і робити!) бути чесним, не робити ті вчинки, про які ви пишете, відкидати погані думки,... і т.д....
світ стане чистим.Ніякого колапсу не буде.
Все залежить від нас, від людей.
Ви ж писали раніше - про що думаємо, те й трапляється (про страх)... Думки - початок вчинків... і так далі.

Так. Це важко. Але це того вартує. Ми самі створюємо світ навколо себе.

    24.05.22, 12:00Відповідь на 1 від Гість: _Міа_

    Яке щастя - продовжувати ідеалізувати світ! Бачити краще, вірити, що добро перемагає зло!!! Я, мабуть, втрачаю (ще не втратила) цю здатність! Але люди здатні відновлюватися, відроджуватися... Тож... все можливо)))
    Щодо правди... колись, почувши слова дорогої людини, прийняла рішення намагатися максимально говорити правду, не прагнути полегшити собі життя брехнею! Так і намагаюся жити!
    Дякую за розмову!!!

      34.05.22, 13:02Відповідь на 2 від Случайность

      колись, почувши слова дорогої людини, прийняла рішення намагатися максимально говорити правду, не прагнути полегшити собі життя брехнею! Так і намагаюся жити! Намагався робити це більшу частину життя. З-за цього маю дуже низький рівень забезпеченості та "славу" надконфліктної людини.
      Та, всеодно, брешу.
      Інколи - вимушенно (задля подальшого загального покращення ситуації),
      інколи - з власного бажання, задля якихось бонусів соцстатусу або й фінансових.
      Були часи в житті, коли не брехав взагалі. Маю зазначити, що вони - найстрашніші. Бо існування чесного серед нечесних - приречене.
      Отже, справа в відсотках чесних/нечесних навколо тебе та причинах іх зростання/падіння.
      Частка активних людей наразі складає зараз десь 14%. Якби вони стали чесні - був би шанс
      Але вони-зі статками..

        44.05.22, 20:40Відповідь на 3 від идиётец

        Так, ніколи не говорити неправду неможливо! І існування чесного серед нечесних, дійсно, приречене... Але кожен робить свій вибір. ДЯКУЮ, подумали над цим разом)

          анонім

          522.04.23, 04:12Відповідь на 2 від Случайность

          Яке щастя - продовжувати ідеалізувати світ! ... прийняла рішення намагатися максимально говорити правду Так і намагаюся жити!
          Глибокий блог - мені сподобався. Приємно було б поспілкуватись.

          https://blog.i.ua/user/229540/?p=0
          https://love.i.ua/user/229540/

            анонім

            622.04.23, 04:15Відповідь на 4 від Случайность

            Так, ніколи не говорити неправду неможливо! Я, коли хочу обманути, сховати правду, говорю її так, щоб мені не повірили.

              725.04.23, 20:35Відповідь на 2 від Случайность

              Згоден на всі 1000%