Ектор Хіменес - дякую! )))
- 30.11.17, 12:30
Подарували мені книжечку з рецептами Ектора Хіменеса Браво.
![](http://os1.i.ua/3/1/14881225_72735aa4.jpg)
![](http://os1.i.ua/3/1/14881255_1b94dcfc.jpg)
![](http://os1.i.ua/3/1/14881258_adc5da51.jpg)
Десь з місяць я роздивлялась кольорові картинки, уявлала яке те чи інше блюдо може бути на смак.
Так колись, коли ми з сестричкою були малими, ми любили роздивлятись мамину Кулінарну книгу.
Вона була товста і вже з трохи потріпаними сторінками, але нас не це цікавило, нас звичайно цікавили гарні блюда і сервіровані столи. Там були цікаві картинки і малюнки з різним кухонним приладдям, розділеними тушками, різні поради тощо.
![](http://os1.i.ua/3/1/14881225_72735aa4.jpg)
![](http://os1.i.ua/3/1/14881215_96dd847.jpg)
Отже ніяк я не могла щось приготувати, то часу не було, то гриби заважали, то снаги не було, то натхнення, то не знала з якого рецепту почати - із солодкого чи м"ясного. Короче Терези - важкий знак Зодіаку
![lol lol](http://i.i.ua/smiles2/lol.gif)
Нарешті вирішила приготувати щось з тієї цікавої книжечки. Не буде ж вона в мене лежати ні разу не посмакована
![lol lol](http://i.i.ua/smiles2/lol.gif)
![mmmm mmmm](http://i.i.ua/smiles2/mmmm.gif)
Зупинилась на солодкому. Приготувала, посмакували. Смак нам дуже сподобався, якийсь незвичайний. Ділюсь з Вами.
Маковий пиріг
6 яєць,
150 г цукру,
140 грам вершкового масла,
1/2 стрючка ванілі (я додавалв просто ванілін)
80 г волоських горіхів,
90 г маку,
20 г масла для змащування форми.
Жовтки відділити від білків. Збити з половиною цукру жовтки, додати ванілін, масло і збити до однорідності.
Із залишившимся цукром збити білки до стійких піків і акуратно ввести до жовтків.
Горіхи перебити в блендері і змішати з маком.
Акуратно ввести горіхи в рідку масу.
Форму застелити пергаментом, змастити маслом, вилити тісто.
Випікати 35-40 хвилин при t 180 С (Але температуру думаю треба коригувати до своєї духовки)
Дати охолонути пирогу і нарізати шматочками.
Подавати з шоколадним кремом і карамельним соусом, прикрасивши ягодами.
Шоколадний крем:
130 г вершків (33%)
100 г чорного шоколаду
15 г масла
Вершки розігріти, додати шоколад і розмішати. Додати масло і знову розмішати.
Залишити в холодильнику на 1,5-2 години.
Скажу від себе, що шоколадного крему можна робити в 2 рази менше.
Карамельний соус:
50 г цукру
150 г вершків (33%)
дрібка солі
Цукор обсмажити до карамельного кольору, поступово доливаючи вершки.
Додати дрібку солі та випарувати до густоти.
І ось що у мене вийшло
![smutili smutili](http://i.i.ua/smiles2/smutili.gif)
![](http://os1.i.ua/3/1/14881255_1b94dcfc.jpg)
![](http://os1.i.ua/3/1/14881258_adc5da51.jpg)
Смачного!
![smile smile](http://i.i.ua/smiles2/smile.gif)
21
Коментарі
ranok_v_misti
130.11.17, 12:33
так шо там є толкові рецепти? чи не тратить 200 грн![](//i3.i.ua/v2/smiles2/lol.gif)
disu
230.11.17, 12:34
ТвинПикс
330.11.17, 12:38
Один в один как в книжке![](//i3.i.ua/v2/smiles2/bravo.gif)
ranok_v_misti
430.11.17, 12:40Відповідь на 3 від ТвинПикс
![](//i3.i.ua/v2/smiles2/lol.gif)
и Ектор как живойТвинПикс
530.11.17, 12:42Відповідь на 4 від ranok_v_misti
Книжный помощник и учитель
по любому выйдет красота.
ranok_v_misti
630.11.17, 12:48Відповідь на 5 від ТвинПикс
![](//i3.i.ua/v2/smiles2/lol.gif)
еще умелые руки и духовкаКаре
730.11.17, 12:53Відповідь на 1 від ranok_v_misti
наші купували по акції за 50 грн. Ну не знаю що тобі порадити. Частина рецептів звичайно заморочливі, а частина таких, що можна готувати.
Каре
830.11.17, 12:54Відповідь на 2 від disu
Каре
930.11.17, 12:54Відповідь на 3 від ТвинПикс
![](//i3.i.ua/v2/smiles2/podmig.gif)
Дякую!ranok_v_misti
1030.11.17, 12:55Відповідь на 7 від Каре
![](//i3.i.ua/v2/smiles2/lol.gif)
за 200 грн Ектор в подарок