Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Наталя

42 роки, лев, познайомиться з хлопцем у віці 38-48 років

Податки - видакти

  • 14.02.16, 21:05

Податки - видаТКи

  Мій дід, проробивши вік в колгоспі, «заробив» пенсію. Невелику. За моєї памяті 13 з копійками. А була, кажуть, ще менша. А мій батько, в тому ж колгоспі в той же час отримував зарплату в декілька раз більшу. Різниця між пенсією та зарплатою була величезна. Коли ж мій тато вийшов на пенсію, то отримував більше ніж заробляли ті, що працювали. Чи заробив мій дід таку невелику пенсію? Ні.  Чи заробив мій батько більшу пенсію? Ні. А чи можна взагалі пенсію заробить ? Я вважаю, що ні. Її можна лише заслужить. І не мені вирішувать заслужив я її чи ні. Вирішують ті, хто працює. І ділиться своїм заробітком з пенсіонерами. Хтось скаже, яка різниця: заробив чи заслужив? Мій дід робив? Робив. А що ж він заслужив – 13 карбованців. Теперішні пенсіонери працювали? Так. І що заслужили?

            Хочемо провести пенсійну реформу. Питання багатогранне. І спочатку не завадило б розібратися, що таке пенсія, і де вона береться. Розглянемо збір коштів на пенсію.

            Кажуть у нас солідарна пенсійна система. І вже давно. І вона – працювала. І пенсії були вже більш-менш. Але почала ситуація погіршуватися. Я думаю: в нас щось стало щось негаразд із солідарністю. Якось ми з батьком порахували  в нас по вулиці – скільки пенсіонерів і дітей і тих що працюють. Непрацюючих було більше, та й ще зарплати були менші за пенсії. Доки пенсіонер ділився своїми грошима зі своїми рідними було ще так-сяк. Але коли помирав… Поставало питання виживання тих хто працює. І багато хто шукав більш платну роботу, як в нас , так і за кордоном. Ніби непогано. Більші заробітки. Але, як правило ці люди переставали платить податки. А пенсії беруться з податків. Напрошуються висновки. При солідарній системі – пенсії на пряму залежать від податків. А отже і від стану економіки. Крім того, коли пенсія у когось більша ніж в тебе заробіток, зникає навіть моральна мотивація працювати. Краще на пенсію. І платять більше. І працювати не треба. Доведено практикою. Пропонують накопичувальну пенсійну систему. Має свої плюси, але за одні й ті самі гроші разом із солідарною працювати не будем. Тобто потрібні додаткові податки. Отже, в основі пенсійної реформи має лежать податкова.

  

 

Федорась Микола

с.Кустин

 

Далі буде….

2

Останні статті

Коментарі

114.02.16, 21:27

вже одна податкова рехворма була...

    214.02.16, 21:29

    мій дід, царство йому небесне, казав - закон як павутина, мала муха застряє, а велика пролітає.....

      314.02.16, 21:51

      нада не зароблять і не заслужувать пенсію , а саме головне не надіятись на державу !!! нада забезпечувать гідну старість самому собі і без держави , а ще краще робить так щоб держава взагалі не знала про твої доходи - бо забере і те що є !!!

        414.02.16, 22:04

        Тоді ьули офіційні зарплати, а не конвертах. І ще багато різних чинників. І пенсія однаково мінімальна і ветерану праці( жінці) і тій, що ні дня не робила.