Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Літній час не для нас

  • 15.03.16, 21:40

Літній час не для нас

 

Хто на сесії не ходить, іспитів не складає, а «стипендію» має?

Ще не вгадали. Дам підказку. В кого робочий день 6 годин, а робочий тиждень 4 дні? Це ж наші обранці. Депутати Верховної ради. Я, наприклад, не проти, я за те, щоб їм працювалось комфортно. Єдине, хотілося б якийсь результат праці тої бачить. Наприклад, таке питання,яке вони на своїй шкурі ніяк не відчувають. Ось ось і знову переходитимемо на літній час. Їм то що. Їм як дітям. Спи доки снідать не покличуть. Їм то на десяту до праці, і бачили вони виборців в інших країнах, де ті встають рано, і країни процвітають. Хай встають – їхнє право. А я не хочу. Не процвітаємо, то дайте хоч поспать. Кажуть, зранку активність організму вища, продуктивність роботи вища. А що, домашня робота, то не робота? Куди спішим, працювати на когось?

         Припустим, працюю я на когось 8 годин з 8-ї до 16-ї. Перевели годинник виходить з 7 до 15-ї год. Все одно 8 годин. Ні не все одно. Працює принцип – давай спочатку зробимо моє, а потім кожен буде робить своє. Ясно, що відпрацювавши день, будучи втомленим, ти не зможеш багато зробить свого. Коротше, хтось начальник, а хтось ні. До речі, начальник він чи вона на роботі, а вдома часто-густо чоловік чи жінка із звичайними домашніми обовязками. Тому, буває , що він чи вона старається «втікти» чим раніше на роботу – туди де він чи вона начальник. Тож переведення часу з цих причин вигідно начальству.

         Пишуть, що люди зазвичай прокидаються до світанку, а лягають спать після заходу сонця, і якщо ввести літній час то буде економія на освітленні. Таке пояснення мене не задовольняє. Кому яке діло чи прокидаюсь я до світанку чи гуляю до ранку.  Нехай прокинулась сімя на світанку. Потрібно їсти приготувать, свиням дать, самому поснідать і т.д. І ось переводять годинник на годину вперед, щоб встигнуть все це зробить потрібно встать вже не на світанку, а за годину до сходу сонця. А тоді ще темно. Потрібно світить. Де ж та економія? Не повірите вона є. Але вона не де, а для кого. За  ту енергію що витрачаєм вдома платимо ми, а не роботодавці. Роботодавці економлять гроші – наші гроші.

         Про самопочуття під час переводу годинників кожен може сказать з власного досвіду. Те що після переводу годинників довгий час люди ходять, як приморочені, ніким не заперечується. Навпаки, підтверджується всякими болячками, підвищенням продажу ліків в аптеках і т.д.

         Особисто я для простого народу ніякого добра  в переході на літній час не бачу. Ми не власні над часом, ми не в змозі його збільшити чи зменшити. То ж давайте берегти насамперед здоровя.  

 

 

   

Микола Федорась,

С.Кустин

3

Останні статті

Коментарі

115.03.16, 22:29

З тими переводами дійсно абсолютний ідіотизм, вони навіть ледь не схаменулись, але потім вирішили рівнятись на Європу і в результаті повернулись до совка

    215.03.16, 22:30

    Так. Здоров"я то головне

      315.03.16, 22:39

      а мне всегда было пофигу.

        Гість: нунихренасебе

        416.03.16, 00:08

        мы можем повозмущатся...но сделать все равно ничего нельзя

          Гість: Fragile

          516.03.16, 06:37

          Это же скоро часы переводят, капец Не готова к этому

            616.03.16, 08:49

            Щонайменше потрібно повертатися до зимового часу 31 серпня заради дітей. А перехід на літній час робити 1 травня. Ці чотирі місяці літнього часу можуть бути корисними для нас.