Дегустація нового сухпаю армії України ДПНП-Р4
- 28.11.24, 12:26
Не збирався цьогоріч робити дегустацію ще одного сухпаю. Тим паче, українського. Але побачив на маркетплейсі вигідну пропозицію нового індивідуального раціону харчування для ЗСУ, від якої важко відмовитись — адже коштувала всього лиш 289 грн., при тому, що у іншого продавця такий сухпай коштує аж 670 грн. "В чому подвох?" — запитаєте ви. Все діло в терміні придатності, який спливає до кінця року.
А як же ще один вітчизняний сухпай корелюється з небажанням дегустувати наші сухпайки через одноманітність? Тут все просто: інша упаковка/виробник і основна страва з квасолі. Ну і меню інше.
1. Сухпай ДПНП-Р4 (четверте меню) містить 4 основні страви в реторт-пакетах: суп гречаний зі свининою, кашу рисову зі свининою та овочами, кашу ячну з куркою та овочами, а також квасолю з яловичиною та овочами (чим і відрізняється від інших українських сухпайків). Енергетична цінність становить 3618 ккал. Вага нетто: 1,9 кг. І, так, це добовий сухпай.
За вмістом цей набір продуктів нагадує продегустований ДПНП-Р "Норма 15". Але, як описав вище, є дві відмінності. А ще вказано, що він вироблений для Національної Гвардії України.
2. Всередині розфасовка по окремим прийомам їжі, а також є інструкція з переліком вмісту набору, чим дуже нагадує сухпай ДПНП-Р5 "Норма №15".
3. Зручна ручка для транспортування відрізняє цей сухпай від інших.
4. Меню розділені на прийоми їжі. Це зручно, бо не треба відбирати страви самому.
5. Перелік вмісту пайка та інструкція, з якої зрозуміло, що схожість не випадкова — це і є добовий польовий набір продуктів за нормою №15.
6. Пакет трохи завеликий.
7. Сніданок складається з основної страви (ячневої каші з куркою та овочами), галет і кави. Також є суха і волога серветки, ложка, 2 стіка з цукром і сіль.
8. Розпочну зі знайомих і звичних галет "Раціон".
9. Складників, як не дивно, багато.
10. Не знаю, що про них писати. Відчувається "галетний" аромат. На смак солоно-солодкуваті, з присмаком соди. Тому підійдуть як для перших страв, так і для десерту. Зверху тверді, однак всередині м'які. Оціню на 4+.
11. Кава не проста, а з назвою! Бренд кави невідомий, але він хоча б є.
12. Сублімована, в гранулах. Пахне меленою кавою!
13. Має насичений темний колір.
14. Відчувається, що п'єш каву, бо пахне меленою кавою. Смак гірко-солодкуватий. Тому розчинній каві "Fragrante" ставлю 5!
15. Основна страва сніданку — каша ячна з куркою та овочами (350 г.). Ячка — це ж ячмінь?
16. Реторт-пакет гарно стоїть на столі та легко відкривається. Це шикарно!
17. Виглядає апетитно і пахне м'ясом, чорним перцем і лаврушкою.
18. Видно навіть шматки курячого м'яса. М-м! Смакота!
19. Багато м'яса! А смак пересолений, проте гарний. Каша м'яка. Тому сміливо ставлю 5. Хоча солі можна було би покласти менше.
20. Зовсім забув про ложку! Вона пластикова, прозора. Вперше бачу таку ложку в сухпаї.
21. Обід складається з двох основних страв — супу гречаного зі свининою та квасолі з яловичиною та овочами. Плюс є галети, сухарі житні, джем абрикосовий, чорний чай. Ну і дрібнички: цукор, сіль, ложка, сухі та вологі серветки.
22. Суп гречаний з м'ясом свинини важить аж 500 г. Величезна порція!
23. Куштую. І перше, що можу сказати: суп дуже густий і дуже жирний.
24. Згусток жиру.
25. У супі також видно гречку, картоплю, моркву і жир. Смак пересолений (хоча спочатку здався нормальним). Гречаної гостринки зовсім не відчуваю. Аромат то легкий гречаний, то чорного перцю.
26. А ось і м'ясо! Хоча в супі багато свинячого жиру. Тому в холодному вигляді не надто смачно. Якщо розігріти, буде смачніше. Так що можна сміливо ставити п'ятірку.
27. Друга основна обідня страва — квасоля з яловичиною та овочами (350 г.). Це перший український сухпай, у якому є страва з квасолі.
28. Апетитно на вигляд! Причому зустрічається як біла, так і темна квасоля.
29. Смакує добре, хоч і пересолена. Квасоля м'яка, розварена. Причому, не лише біла, а й темна. Є шматки смачного м'яса.
30. Ого, скільки м'яса. Тому квасоля — на 5.
31. Сухарі житні (50 г.). Називаються "Армійські".
32. Як їсти сухарі військовослужбовцю з поганими зубами? Бо стан зубів не є перешкодою для проходження військової служби. Причому сухарі тверді, несолоні. На смак ніякі. Тому оцінка — 2.
33. Чай чорний "Трипільське сонце". Країна походження — Індія. Вперше такий бачу.
34. Пакетик чаю.
35. Заварив чай.
36. Пахне чорним чаєм. Насичений янтарний колір і терпкуватий смак. Майже як чіфір. Думаю, чай заслуговує на 5!
37. На десерт — абрикосовий джем вітамінізований. Знайомий по іншим сухпайкам джем. Тільки раніше пробував яблучний і вишневий.
38. На стіку є надріз для розпаковки.
39. Джем нічим не пахне. Але на смак, як абрикосове варення. Солодко-кислий.
40. Смачний джем! Це однозначно 5.
41. Якщо придивитись, можна помітити перетерті шматочки.
42. Один з аксесуарів — паперова серветка.
43. На вечерю основна страва — рис зі свининою та овочами, сухарі пшеничні, галети, мед, а також дрібнички: цукор, сіль, перець чорний (залишився з обіду), волога серветка, паперова серветка, ложка.
44. Рис зі свининою та овочами (350 г.).
45. Чомусь страва злиплась і вивалювалась величезними шматками.
46. Звичайно, видно м'ясо. Бо його 24%. Пахне голубцями.
47. Який величезний шматок свинини!
48. Непогана рисова каша. Навіть солоність помірна (чим відрізняється від інших страв цього сухпайка). Але в підігрітому вигляді смакувала би краще. Крім того, траплялись згустки жиру. Тому моя оцінка: 4.
49. Пшеничні сухарі. Не розумію, нащо їх класти в сухпай, якщо більшість військовослужбовців віком 40+. Не у всіх же гарні зуби. Краще б поклали зерновий батончик або сухофрукти.
50. Тим паче, сухарі кришаться. Але вони хоча б не такі тверді, як житні. Втім, це все одно несмачно. Прісний, ніякий засушений хліб. Тому оцінка: 2.
51. Мед квітковий. Який же український сухпай — і без меду?
52. Стік з медом відкривається погано.
53. Мед, як мед. Рідкий, але тягнеться.
54. Солодкий, аж першить у горлі. З галетами дуже смачно! Оцінка: 5.
55. Волога серветка пахне бузком.
Сухпай ДПНП-Р4 нового зразка досить непоганий. Хоча середня оцінка: 4. Хотілося би більше смаколиків — зернових батончиків, сухофруктів, горішків, шоколадок. А сухарі варто прибрати. Також можна класти менше солі в основні страви. Хоча мені здається, що сіль виступає в ролі консерванту і тому її забагато.
Ще можна написати, що реторт-пакети дуже зручні. З них навіть можна спокійно їсти. Розділення по окремим пакетам на прийоми їжі теж гарна фішка.
0
Коментарі