Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

lykasha

51 рік, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 38-50 років

Дегустація соусів "Торчин"

Мені подобаються всілякі соуси і кетчупи. Саме тому про них я вже писав раніше. Наприклад, про кетчуп з жовтих помідорів. Але одна річ — допис про певний соус, а зовсім інша — дегустація величезного асортименту в форматі фотозвіту. І нехай це не фотогенічно (бо знімати особливо нічого), і такі продукти не підпадають під визначення самостійної страви (тому що треба намазувати на бутерброд, гарнір чи м'ясо) — від цього дегустація буде лише незвичнішою. Хоча соуси вже не дивина і їхній асортимент певною мірою усталився. Однак зібрати їх разом стало цікаво. Правда, смакування зайняло аж півтора місяці.

Різноманітність соусів вражає. Особливо, у деяких виробників. Але, нажаль, у такій дегустації є зворотний бік медалі: від гострих і кислих соусів може виникнути печія. Втім, мені це не завадило.

1. Для дегустації вибрав 10 соусів "Торчин": "Бургер", "Паприк", "Бургер чіз", "Шаурма", "Тартар", "Мехікано", "Аджика", "Сацебелі", "Чилі", "Барбекю". Причому це лише соуси, які спробував. Бо насправді різновидів ще більше. Однак для огляду вистачило й такої кількості.

Ще варто зазначити, що незвичності додає не тільки тип продуктів, а й те, що частину соусів (наприклад, "Шаурма", "Тартар", Сацебелі") я вже їв раніше. Крім того, вказую ціни на час купівлі (кінець вересня минулого року). Але, думаю, від цього огляд не стане менш цікавим.

2. Відкриває дегустацію соус "Бургер" від "Торчин" (36,39 грн./200 г.).


3. Цікавою фішкою соусів "Торчин" є те, що на зворотньому боці упаковки вказали смакоутворюючі інгредієнти. У цьому соусі це — соняшникова олія, томатна паста та зерна гірчиці. Такий перелік натякає, що соус може бути схожим на поєднання майонезу з кетчупом.

4. Ось так виглядає соус "Бургер" на рисі. Помітні вкраплення зелені та перцю паприка.

5. Колір непривабливий. Наче майонез змішали з гірчицею. Цікаво, що за смаком теж схоже на майонез з гірчицею. Нічого незвичного. Хіба що кислить (мабуть, через наявність помідорів). Але оцінив чомусь на 5.


6. Наступний соус з іншої серії, оскільки відрізняється дизайном упаковки. Але... він теж "Торчин". Соус "Бургер чіз" (37 грн./200 г.). Судячи за назвою, повинен бути таким, як бургерний соус, але з сиром.

7. Зворотній бік.


8. Пахне сиром. Наче майонез з сиром. А смак то кислий, то солодкий. З нотками карамелі. Написано, що у складі є карамелізована цибуля. Може то вона?


9. Бургерний соус з сиром не сподобався. Оцінка: 2.


10. Соус "Паприк" від "Торчин" (36,39 грн./200 г.). З назви зрозуміло, що в його основі майонез з паприкою.


11. Так і є! Причому в переліку смакоутворюючих інгредієнтів вказали аж дві паприки — звичайну і копчену. Хоча у складі, як у бургерному соусі, також присутня томатна паста.


12. Перелік інгредієнтів чималий.

13. Виглядає неапетитно.


14. Якщо коротко — схоже на суміш майонеза з кетчупом і солодким перцем (паприкою). Кисленький. Не гарний і не поганий — оцінив на 3 з 5.

15. Ну а далі — вже знайомий соус "Шаурма"(36,39 грн./200 г.). Напевно, його додають до шаурми. За спогадами, видався майонезом з часником і приправою Карі.


16. Перелік інгредієнтів це підтвердить.


17. Колір соусу — лимонно-жовтуватий.


18. Коли скуштував вперше був у захваті. Зараз чомусь не вразило. На смак — майонез з нотаками часнику і карі. Гострий і жирний. Аромат важко визначити. Ну, нехай буде 4.


19. Соус "Тартар" з пряними травами "Торчин" (36,39 грн./200 г.). Якщо по-простому, це — майонез з солоними огірками. На ринку подібний смак з'явився на початку 2010-х.


20. На зворотньому боці упаковки написано, що смак формують олія, прянощі (а там лише розмарин і петрушка), а також гірчиця. А як же солоний огірок?!

21. Зручна упаковка з кришкою. Але не вичавлюється повністю.


22. Цей соус пахне прянощами (схоже на напій Тархун). Однак на смак — майонез майонезом. Тільки кислий. Ну і ще попадаються шматочки ріпчастої цибулі, які не жуються. А огірок не відчувається.


23. Оцінка — 3. Просто несмачно.


24. Соус "Мехікано" з перцем Халапеньо від "Торчин" (36,39 грн./200 г.). Мабуть, буде схоже на кетчуп або сацебелі.


25. Смак утворюють томатна паста, часник, гострий перець Халапеньо.

26. В соусі є шматочки солодкого перцю та ріпчастої цибулі.


27. "Мехікано" солодкувато-кисло-солоний помірної гостроти. Схожий на звичайний кетчуп чилі. Хоча присутній якийсь перчений аромат (якщо так можна висловитись). На жаль, викликає печію. Загальна оцінка — 3.


28. Соус "Аджика" (36,39 грн./180 г.). Поширений різновид. Шкода лише, що вага — 180 грам. За ті ж гроші, що 200 г. у інших соусах.


29. Смакоутворювачами (оце так слово!) вказані томати, часник і гострий перець. Крім того, у складі є яблучне пюре.


30. Темний на вигляд. Зі шматочками солодкого перцю та часнику, чим нагадує попередній соус ("Мехікано"). За смаком він теж гострий.


31. Однак, на відміну від "Мехікано", має більш пряний аромат. Смак збалансований: солоно-кислувато-солодко-гострий. Причому, гострота відчутна. Цьому соусу поставив 4.


32. Соус "Сацебелі" з прянощами (36,39 грн./200 г.).


33. У його основі — томатна паста, прянощі, часник. За складом дуже схожий на аджику. Хіба що, без яблучного пюре.


34. На вигляд, як соус "Аджика". В ньому так само багато шматочків зелені та овочів.


35. Такий різновид я вже куштував, тому нічого нового не відчув. Смак пряний, помірно гострий. Менш гострий, ніж аджика. І хоча він схожий на аджику, оцінив на 5.


36. Соус "Чилі" з п'яти перців (26,99 грн./200 г.). Ось цей різновид дуже знайомий. Традиційний гострий томатний соус.


37. Утворюють смак томатна паста, гострий перець і солодкий перець паприка.
На лицьовій частині упаковки написано: "5 перців". Але якщо підрахувати, то виходить 6: солодкий (паприка), Халапеньо, червоний гіркий, духмяний, чорний і каєнський або Чилі.


38. Звичайний гострий томатний соус. Нагадує гострий кетчуп "Чилі" або "Солодкий чилі". На вигляд, як попередні соуси — "Мехікано", "Аджика", "Сацебелі".


39. Майже, як "Мехікано", але гостріший. Солодко-солоно-гострий. Причому рівень гостроти високий. Загальна оцінка: 4.


40. Ну, і наостанок — соус "Барбекю" зі сливовим пюре і медом (36,99 грн./200 г.). Незвичне поєднання. Не схоже на кетчупи зі смаком барбекю.


41. Складниками, що утворюють смак, вказані томатна паста, сливове пюре і... мед.


42. І цей соус також схожий на попередні соуси з томатною пастою. Хіба що темніший.


43. Кисло-солодкий з ароматом копчення. Можна охарактеризувати як кетчуп зі сливовим пюре. Однак мед не відчувається. Незвичний смак. Тому ставлю 4.


44. Порівнянням соусів "Барбекю" (ліворуч) і "Чилі" (праворуч) закінчую цей огляд.

По-моєму, вийшов хоч і незвичний, але цікавий звіт. Правда, мої суб'єктивні враження "гуляли". Напевно, це від поганого емоційного стану. Проте деякі соуси сподобались. Як мінімум, є з чого обирати.

Всі продегустовані соуси "Торчин" я б розділив на два види — майонезні та кетчупні. В межах одного виду соуси дуже схожі.

А ще треба сказати про ціни. За три місяці ціна на соуси "Торчин" зросла до 40-41 грн. з копійками. При цьому частина соусів (наприклад, "Шаурма", "Мехікано") або зовсім не подорожчали, або незначно виросли в ціні.

5

Останні статті

Коментарі

анонім

13.01.24, 23:29


    24.01.24, 01:52

    Мені особисто, не подобається жоден з соусів Торчин. Вони мені віддають сильно хімозою. А ось кетчуп До шашлику - обожнюю)

      34.01.24, 11:55

      Беремо Кетчуп лагідний Чумак. Переважно для борщу.

      Ну й Майонез провансаль Олком для "олів'є".

        44.01.24, 13:14Відповідь на 2 від little чайка

        Я від них очікував більшого задоволення.
        А де там взятись хімозі?

          54.01.24, 13:16Відповідь на 3 від Nech sa paci

          "Лагідний" — це "ванілька". З'їдаємо з батьком за один день.
          Інша річ, якщо несмачне, або пекуче.

            64.01.24, 17:27Відповідь на 5 від Makcімаліст

            Не знаю, в нас якось не прижилося поливання кетчупом. Більше використовуємо сметану.

              75.01.24, 12:50Відповідь на 6 від Nech sa paci

              Не знаю, в нас якось не прижилося поливання кетчупом. Більше використовуємо сметану.Кетчупи — то до гарніру (макарони, каші).

              А борщ я люблю їсти без сметани.

                85.01.24, 14:36Відповідь на 7 від Makcімаліст

                Я чомусь люблю зі сметаною борщ. Але каву — без вершків.

                  96.01.24, 00:03Відповідь на 4 від Makcімаліст

                  Їх запах і смак мені схожий на хімозу. Дуже перенасичений і специфічний.