Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Імітація імпортозаміщення автомобілів по-росіянськи

Після виходу з Тероросії інеземних автовиробників залишилось простоювати багато заводів. Які саме гуглити не буду, мені це нецікаво. Але зазначу, що лапті складали (так, саме складали з готових комплектуючих) багато іномарок: Skoda, Ford, BMW, Mercedes, Renault, Peugeot, Mitsubishi, Toyota, Nissan, Mazda, Hyundai, KIA (це лише ті, що були до 2022-го). Величезний перелік, еге ж?! Так ось, не захотіли перетворювати цехи на склади і вирішили шукати китайських партнерів для продовження складання. Але цього виявилось мало, бо як же компенсувати скасування запуску у виробництво нової "Ниви", припинення виробництва Ларгуса та X-Ray? Розробити нові автомобілі з нуля нереально. Тому пішли шляхом прикручування власних шильдиків на китайщину викруткового (великовузлового) складання. Хоча самі шильдики, напевно, теж виготовлені в Китаї. Що ж, чудова імітація імпортозаміщення і "відродження" рабсіянського автопрому! Випуск іномарок під росіянськими марками повинен підняти потріотизм!

Сподіваюсь, після бейдж-інжінірингу, вони не зможуть випустити свої автомобілі. Про це свідчить декілька фактів: 1) продовження виробництва "Ниви" до 2030 року; 2) неспроможність налагодити виробництво міні-електромобілів власної розробки; 3) збільшення модельного ряду за рахунок модифікацій (в тому числі, позазаводських переробок); 4) масова поява китайських машин з російськими шильдиками.

Отож, що перейменували для скрєпних рабів:
JAC JS4 > Москвич 3 (великовузлове складання, 2022) — компактний китайський кросовер (може бути електричним) 2020 року рестайлінгу (сама модель 2018-го) одного з найгірших китайських брендів, який погано продавався під маркою JAC і так само погано продається під "відродженним" брендом "Москвич".
JAC J5 Plus > Москвич 6 (великовузлове складання, виробництво не розпочате) — китайський седан (може бути електричним) 2021 року.
DongFeng Aeolus E70 > Evolute i-Pro (великовузлове складання, 2022) — китайський електромобіль в кузові седан 2017 року на базі рестайлінгового авто з ДВЗ DongFeng Aeolus E60 (2015 року), який, в свою чергу, є рестайлінгом DongFeng Fengshen A60, що є ліцензійною копією Nissan Almera (Bluebird) II 2005 року.
Dongfeng Fengon E3 EV > Evolute i-Joy (великовузлове складання, 2022) — електро кросовер 2019 року виробництва.
Huawei Seres SF5 > Evolute i-Jеt (великовузлове складання, виробництво не розпочате) — преміальний електро кросовер 2021 року виробництва.
FAW Bestune T77 > Lada X Cross 5 (великовузлове складання, виробництво не розпочате) — кросовер аж 2018 року на базі китайчатини, мабуть це і є обіцяний новий російський кросовер ВАЗ. Продавали китайську модель.

По вантажівкам і фургонам:
JAC N > Камаз Компас (2022) — кабіну і салон взяли від китайця.
JAC N25/35 > Соллерс Агро (великовузлове складання, 2022)
JAC Sunray > Соллерс Атлант (великовузлове складання, 2022) — китайський плагіат Мерседеса Спринтер.

Ну шо тут скажеш: вялікая автомобільна країна! lol "Подивіться на український автопром!" Так Україна не позиціонує і ніколи не заявляла про велич власного автомобілебудування. І не страждала такою фігнею у таких масштабах, як на росії. Краще не випускати ніяких автомобілів, ніж переклеювати шильдики на чужі. Так що стуліть пельки і радійте китайському автомобілебудуванню.
3

Останні статті

Коментарі

123.04.23, 15:27

Навіть не знаю, наскільки нам вигідна китайська експансія до росії. Якщо китайці стануть на нашому кордоні, буде фігово.

    224.04.23, 10:53Відповідь на 1 від Nech sa paci

    Те, що у росіян не буде власного автопрому, напевно добре. Бо вони сміялися з наших Ланосів, Від та Форц. Тепер самі будуть займатись імітацією власного автопрому.

    А ще тішить, що припинилась афера Васадзе зі складанням російських КІА, Рено і ВАЗів.

      324.04.23, 16:57Відповідь на 2 від Makcімаліст

      Ну складання з готових запчастин — це теж якась робота людям. Хоч і примітивна.

        424.04.23, 19:19Відповідь на 3 від Nech sa paci

        Ну складання з готових запчастин — це теж якась робота людям. Хоч і примітивна.Але для цього не обов'язково ліпити свої шильдики і називати вітчизняними автомобілями.

          524.04.23, 20:02Відповідь на 4 від Makcімаліст