Макарони швидкого приготування-2
- 01.03.23, 14:29
Макарони швидкого приготування, які вперше спробував цьогоріч, здивували мене. А ось їхній смак не дуже сподобався. Звичніші вермішелі і локшини виявились набагато смачнішими. Тому не планував робити продовження огляду. Однак магазини завалені такими продуктами, тож хочеш — не хочеш, все одно би довелося дегустувати. До того ж, власне ці найменування я і збирався скуштувати першопочатково.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195366_c5b8fb77.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195367_a0dfc031.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195368_dc40b010.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195369_b9278b56.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195370_de41e53c.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195371_bb26de7a.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195372_148f93b0.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195373_71e8a8f6.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195374_90ac0e65.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195375_f5cb3523.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195376_5a6278e9.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195377_3f0543af.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195378_439a338e.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195379_26fd08c8.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195380_92546a12.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195381_f7335154.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195382_589a1c9e.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195383_3dfd27d8.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195384_dcb9814b.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195385_b9deba0d.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195386_1677f7c7.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195387_7310cc81.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195388_f8fbca0.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195389_6ae887e6.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195390_d8ee98c.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195391_68e9d2ca.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195392_c7409f00.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195393_a227a446.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195394_436302d5.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195395_26043993.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195396_89ad7459.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195397_ecca4f1f.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195398_90553f3e.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195399_f5320478.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195400_d27f5d24.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195401_b7186662.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195402_18b12ba8.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195403_7dd610ee.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195404_9c92b67d.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195405_f9f58d3b.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195406_565cc0f1.jpg)
![](https://os1.i.ua/3/1/16195407_333bfbb7.jpg)
Що цікаво, даний різновид макаронних напівфабрикатів представлений лише зарубіжними найменуваннями. За виключенням хіба що вітчизняного "Rollton", який з'явився на ринку наприкінці минулого року і так само раптово зник. Ну а друга особливість полягає у тому, що у макаронних виробах і приправах немає підсилювачів смаку. Плюс ще один фактор — висока ціна.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195366_c5b8fb77.jpg)
1. У другій дегустації макаронів швидкого приготування беруть участь
литовські "Just Inn" з грибами, "Just Inn" з соусом карбонара, польські
"Winiary" з соусом карбонара і наш, український, "Rollton" з куркою. У
деяких з них вздулись кришечки, що й змусило прискорити огляд.
Попри упередженість, другою порцією запарюваних спіральок лишився задоволений. Та про все по порядку.
Попри упередженість, другою порцією запарюваних спіральок лишився задоволений. Та про все по порядку.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195367_a0dfc031.jpg)
2. Вирішив розпочати з макаронів "Just Inn" з грибами.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195368_dc40b010.jpg)
3. Напередодні зйомок, вночі, кришечки з фольги чогось вздулись. Тому
вирішив не затягувати з дегустацією, хоча залишався чималий термін
придатності.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195369_b9278b56.jpg)
4. Радує, що у складі немає підсилювачів смаку, а є порошок сиру, вершки
і гриби. Але вага лише 60 г., тоді як макарони "My Pasta" важать 70г..
![](https://os1.i.ua/3/1/16195370_de41e53c.jpg)
5. Склад написаний балтійськими мовами (литовською, латвійською,
естонською), що не дивно. Проте порадувала наявність англійської. А ось
наліпку з описом українською чомусь не зробили.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195371_bb26de7a.jpg)
6. При розпаковці принюхався: запахло сиром і грибами.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195372_148f93b0.jpg)
7. Лінія, до якої потрібно заливати окропом.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195373_71e8a8f6.jpg)
8. Після залиття окропом вспливли гриби і зелень.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195374_90ac0e65.jpg)
9. Через 5 хвилин макарони заварились.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195375_f5cb3523.jpg)
10. На вигляд дуже апетитно! Не можу намилуватись.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195376_5a6278e9.jpg)
11. Грибні макарони "Just Inn" м'які та пружні. Величезні шматки
засушених печериць. Відчувається насичений грибний смак і присмак сиру.
Бульйон дуже ароматний, густий, білий. Пахне сиром і грибами. Дуже
смачно. Хіба що солі малувато і вага лише 60 г.. Тому оцінив лише на 4.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195377_3f0543af.jpg)
12. Виглядає апетитно. Смачно. Ароматно. Натурально. Не розумію, чому у відгуках ставлять низькі оцінки.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195378_439a338e.jpg)
13. Макарони "Just Inn" зі смаком карбонара.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195379_26fd08c8.jpg)
14. Кришечка задрукована не картинкою з готовою стравою, а описом. Це мінус в оцінці упаковки.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195380_92546a12.jpg)
15. І вага аж 55 грам. Зовсім мало:(
![](https://os1.i.ua/3/1/16195381_f7335154.jpg)
16. Неприготовані макарони виглядають майже так, як і попередні. Хіба що
не видно грибів. При відкритті пахне вершками, сиром і беконом.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195382_589a1c9e.jpg)
17. Багато зелені. І це круто!
![](https://os1.i.ua/3/1/16195383_3dfd27d8.jpg)
18. Нажаль, у готовому вигляді аромат бекону не відчувається. Пахне лише
вершками, сиром і зеленою цибулею. Проте виглядає апетитно.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195384_dcb9814b.jpg)
19. Спіральки, як у макаронів з попереднього смаку, пружні та смачні. Є
шматочки бекону і зелень. А ось аромат бекону кудись подівся. Тому
оцінив на трійку.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195385_b9deba0d.jpg)
20. Настільки красиво, що зробив знімок ще з одного ракурсу.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195386_1677f7c7.jpg)
21. Як і очікувалось, у карбонари бульйон солонуватий.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195387_7310cc81.jpg)
22. Особливо на дні (напевно, треба було краще перемішувати)...
![](https://os1.i.ua/3/1/16195388_f8fbca0.jpg)
23. Макарони "Winiary" з соусом карбонара. Упаковка сподобалась.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195389_6ae887e6.jpg)
24. У них кришечка зроблена, як треба — з приготованими макаронами і великим логотипом.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195390_d8ee98c.jpg)
25. До того ж, наліпили український переклад! Однак розчарували малою
вагою – 50 г. Це найменша вага з усіх макаронів швидкого приготування,
які я пробував.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195391_68e9d2ca.jpg)
26. Легко відкривається навіть однією рукою (поки другою тримаю
фотокамеру). При розпакуванні запахло беконом, чого не було у макаронів
"Just Inn".
![](https://os1.i.ua/3/1/16195392_c7409f00.jpg)
27. Спіральки незвичні: тонкі та видовжені. За малої ваги самих макарон
теж мало. Води потрібно на третину, а то й на половину більше, ніж
спіральок.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195393_a227a446.jpg)
28. На початку запарювання макаронинки ще тверді.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195394_436302d5.jpg)
29. Приготована страва виглядає шикарно! Багато густого та ароматного бульйону.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195395_26043993.jpg)
30. Запарені макарони нормальні, на четвірку. А соус – на 5. Він густий, солоний. Пахне беконом, вершками і трохи сиром.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195396_89ad7459.jpg)
31. Макаронинки і у готовому вигляді довгі та тонкі. Невиразні на смак.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195397_ecca4f1f.jpg)
32. Сир таки є! Просто він залишився на дні.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195398_90553f3e.jpg)
33. Бекону майже не видно. Проте за загальним враженням макарони "Winiary" мені сподобались. Оцінив на 5.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195399_f5320478.jpg)
34. Завершують огляд макарони "Rollton" з куркою (70 г.). Вони є єдиними
українськими макаронами швидкого приготування. Судячи з усього,
призначались для експорту, оскільки раніше не було у продажу. Або
новинка.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195400_d27f5d24.jpg)
35. Оформлення кришечки мінімалістичне, але непогане.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195401_b7186662.jpg)
36. На відміну від попередніх макаронів, намальована інструкція з приготування.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195402_18b12ba8.jpg)
37. Всередині упаковки з макаронами "Rollton". Спіральки видовжені та тоненькі, як і у польської "Winiary".
![](https://os1.i.ua/3/1/16195403_7dd610ee.jpg)
38. Внутрішню сторону стакану постарались оригінально оздобити. Я вже
думав, що не буде лінії, до якої потрібно заливати водою. Проте вона
присутня.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195404_9c92b67d.jpg)
39. Коли додаєш окропу різні макарони виглядають більш-менш однаково. Хоча у цих плаває дуже мало зелені.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195405_f9f58d3b.jpg)
40. Ну, ось! Тепер готово! Спіральки нестандартного вигляду.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195406_565cc0f1.jpg)
41. З'явився аромат вареної курки і курки карі. Є соєвий текстурат (імітатор м'яса), багато моркви.
![](https://os1.i.ua/3/1/16195407_333bfbb7.jpg)
42. На смак посередні. Тому оцінив на 3 бали.
І, поки не забув, — з осені минулого року "Rollton" пішов з українського
ринку. На заводі, де виготовляли вермішелі, локшини та макарони під
цією маркою, з незрозумілих причин змінився власник, тож тепер там
будуть випускати іншу марку макаронних виробів. Можливо, це якось
пов'язано з тим, що "Ролтон" залишився на росії?
Що у підсумку? Макарони швидкого приготування є достатньо новим продуктом на вітчизняному ринку. Основна їхня перевага — натуральність та мінімальна кількість солі. Багато смаків містять сир, тому аромати і смак у них схожі. Плюс — зручна упаковка і не потрібно окремо додавати приправи — все змішано. Ще можна зазначити високу ціну. Але враховуючи натуральні інгредієнти не потрібно дивуватись. За бажання, у магазинах можна знайти їх зі знижками.
Хотілося б порівняти зі звичайними макаронами, які потрібно варити, однак на момент зйомок не було відкритої пачки. Можливо, залишу це на наступний раз.
Що у підсумку? Макарони швидкого приготування є достатньо новим продуктом на вітчизняному ринку. Основна їхня перевага — натуральність та мінімальна кількість солі. Багато смаків містять сир, тому аромати і смак у них схожі. Плюс — зручна упаковка і не потрібно окремо додавати приправи — все змішано. Ще можна зазначити високу ціну. Але враховуючи натуральні інгредієнти не потрібно дивуватись. За бажання, у магазинах можна знайти їх зі знижками.
Хотілося б порівняти зі звичайними макаронами, які потрібно варити, однак на момент зйомок не було відкритої пачки. Можливо, залишу це на наступний раз.
2
Коментарі