хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Мобільні застосунки

Всі агітують встановлювати мобільні застосунки. E-health, Дія, інтернет-магазини, банки, супермаркети, радіостанції, мапи, електронні проїздні квитки. Але чи настільки вони потрібні? Особливо, враховуючи, що вони можуть працювати некоректно, забивати пам'ять смартфону, а ще використовувати доступ до багатьох функцій і даних?

З FM радіо все зрозуміло. У таких застосунків основна функція — слухати радіо. Якщо у смартфоні немає вбудованого тюнера і програми — без нього не обійтись. Але незрозуміло, що робити, якщо слухаєш не одну, а декілька радіостанцій? Встановлювати застосунки під кожну радіостанцію? Незручно. Добре, що у мене улюблених FM-станцій зараз пару штук.

А для чого потрібен застосунок мережі супермаркетів? Щоб подивитись, що купляв? Так для цього є паперові чеки. А для збирання бонусів існують фізичні речі — стікери, картки.

У своєму смартфоні встановив по-мінімуму — лише 5 застосунків, без яких не обійтися. Правда, не втримався — встановив зчитувач QR і штрих кодів. Прикольний додаток, але товари можна нагуглити за назвою, а QR-коди містять інформацію, яка й так вказується на товарах або упаковці. Ну, нехай буде. Тим паче, ним можна створювати власні QR коди.

Ще збирався встановити ліхтарик, однак пригадав, що бачив на одній із контекстних панелей (шторок) піктограму ліхтарика. Таки так, є заводська функція.

Цікаво, а скільки додатків ви встановили на своїх смартфонах. Думаєте про їхню доцільність, чи ні? І на що дивитесь перед встановленням.
3

Коментарі

116.10.21, 15:36

фм-радио и приложения *радиостанции* это не одно и тоже. встроенный приёмник фм радиостанций есть даже в самых примитивных телефонах. он принимает эфирные радиостанции. а приложения нужны для прослушивания потокового радио, т.е. того, что есть на интернет сайтах. приложение для чтения QR кодов можно и не устанавливать, поскольку в смартфонах на андроиде оно уже есть в гугл-го, стандартной программе всех смартфонов на данной ОС. да и в целом основная масса устанавливаемых пользователями программ практически используется один- два раза и далее лишь жрут ресурсы телефона и трафик. я, к примеру после использования вдруг понадобившейся программы тут же ее и удаляю

    216.10.21, 16:05

    https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.fmplay&hl=ru&gl=US


    и будет тебе счастье...
    там есть воможность добавлять свои станции. пользуюсь уже нескоько лет.

      316.10.21, 17:06Відповідь на 1 від Mirror100

      фм-радио и приложения *радиостанции* это не одно и тоже. Звичайно, це разні речі. Але якщо немає першого, то можна скористатись другим.

      встроенный приёмник фм радиостанций есть даже в самых примитивных телефонах. Ось якраз у примітивних смартфонах він є. А у середньобюджетних, субфлагманах і флагманах FM-приймач, нажаль, відсутній.

      приложение для чтения QR кодов можно и не устанавливать, поскольку в смартфонах на андроиде оно уже есть в гугл-го, стандартной программе всех смартфонов на данной ОС. Не знайшов на своєму телефоні.

        416.10.21, 17:19

        У мене основний додаток Вайбер. На другому місці карти, які чудово працюють з GPS без інтернетз’єднання. Також встановив зручний інженерний калькулятор, і на всяк випадок считувач QR кодів. Є ще додаток для перегляду відео з камер відеонагляду по роботі. От і все.

          516.10.21, 20:54

          вайбер, телеграм
          гугл-фіт (рахує кроки, калорії, кардіобали... заохочує рухатись) + додаток до фітнес-браслета
          зчитувач QR кодів
          читалка для електронних книжок
          додатки водафона, київстара та лайфа
          ну наче все... все, що згадала, чим користуюся, тобто ще є додатки, але вони були встановленні по замовчуванню - там від гугла пачка - плей, мапа, фото, диск...
          цікавий додаток "об'єктив" - щось типу гуглпошуку по картинці - сфотографувала невідому квіточку чи комаху - додаток визначив, що це

            616.10.21, 22:47

            зчитувач QR і штрих кодів - краде паролі ... викинь з телефона... і більше читай про шкідливі програми для смартфонів.

              717.10.21, 14:08

              У мене — багато, більшість використовується в т. ч. для роботи. Google Docs + Microsoft Office був у комплекті, кілька читалок типу EBookDroid і Adobe Reader, Gmail, Hangouts для чату в гуглі, Facebook і Messenger, Twitter (там підписався на сповіщення метрополітену, бо часто закривають рух), Telegram (його попросила поставити одна начальниця), Skype, Zoom (він по роботі інколи потрібен для онлайн-засідань), Uklon (ставив і Bolt, але витер через брак місця), Note Everything для заміток, EasyWay (дивлюся, коли приїде автобус), My lifecell (дивлюся рахунок на резервному телефоні з основного), Wikimapia, Перегляд вулиць, Планета Земля, Ace Stream (пробував дивитися нелегальні трансляції Ліги чемпіонів), якийсь провідник, MX Player, Opera...

              Кількість програм обмежено 16 ГБ пам'яті.

                821.10.21, 12:09Відповідь на 6 від WalKing

                зчитувач QR і штрих кодів - краде паролі ... викинь з телефона... і більше читай про шкідливі програми для смартфонів.В супермаркетах без нього ніяк.

                  921.10.21, 12:18Відповідь на 7 від Nech sa paci

                  Щось забагато.

                    1021.10.21, 12:22Відповідь на 6 від WalKing

                    Нагуглив лише про підроблені QR коди.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна