хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Приховані умови праці

Досить часто на роботах не розповідають про всі умови праці. Зокрема, про тривалість робочого дня (зміни). Буває, що написане в оголошеннях не співпадає з реаліями.  В оголошеннях або в розмові з керівництвом обіцяють одну тривалість робочого дня. Але після влаштування на роботу, дізнаєшся, що треба перепрацьовувати.

Влаштовувався на «Нову пошту». В розмові по телефону казали про зміну з 9 до 19.  Однак при співбесіді дізнався, що в 19ій закінчується лише робота з клієнтами. Тому доводиться затримуватись на годину-півтори. Тож фактично, в конторі треба перебувати десять-одинадцять годин(!). Тодві треба й зарплату вимагати більше. Я ж розраховував на одне співвідношення зарплати/робочого часу — а якщо один зт цих параметрів змінюється, то це вже інший «расклад», менш вигідний. Якби ж одразу розповіли про реальну робочцу зміну, а то «дєвачка на телефоні» тільки даремно обнадіяла. Так би не поїхав на співбесіду.

Другий приклад: робота на складі. Робочий день з 9 до 18 (ще круто!). Але декілька вихідних в місяць — робочі. Тобто, 5-6 денний робочий тиждень. Думаю: ну, нехай. І шо б ви думали? Згодом вияснилося, що тиждень виключно шестиденний. І два дні на тиждень треба приходити на півгодину раніше. Невже це не можна було сказати одразу?

Іще один приклад: робота «хлопчиком на побігеньках». Робочий день з 9:30 до 18ти. Нуц, наче все норм. Але фактично роботу закінчуєш після 18ти — в 18:10 - 18:30. А потім іще треба доїхати до офісу. А це ще годину. Тож виходить перепрацювання в півтори години. От такі приколи. До речі, навантаження перевищували обіцяні. Ледве не взяв керівництво на «понти». Але сваритися не хотілось. Вирішив сам піти.

Як казав доктор Хаус: «Брешуть усі». Держава най%бує свій народ. Народ най%бує державу. Роботодавці брешуть. Ну і співробітникам не залишається нічого іншого, як діяти так само. Хоча в очі ще нікому не казав, що брехня провокує брехню. Жалкую, що керівництву при співбесіді ще жодного разу не сказав: «Багато хто теж обіцяє одні умови праці, а на ділі виходить інше. Тому і я залишаю за собою право бути з вами (роботодавцем) не зовсім відвертим». Цікаво, яка б була реакція?

P.S.: При тотальній брехні є й чесні роботодавці. Але їх дуже мало.
3

Коментарі

130.01.17, 11:05

усі брешуть

    230.01.17, 13:12

    работаю 5 дней в неделю с 9 до 17 (изредка до 18) со всеми выходными и праздниками. 2500/мес и 10% от прибыли конторы. итого 2500-10000. не так и плохо. НО(!) нужно иметь знания и навыки и документ, подтверждающий это.
    "Работать нужно не 8 часов в день, а головой" С.Джобс.

      330.01.17, 13:53Відповідь на 2 від asward

      Прибыльное место. За 2500 только и можно. Чем выше зп, тем дольше рабочий день.

        430.01.17, 15:00Відповідь на 3 від Makcімаліст

        ну как сказать. работаю помощником нотариуса.бывает так что сделка за доверкой и заявлением погоняет, а бывает несколько недель ни души. раз на раз, так сказать.
        но есть свои плюсы - на улице холодно, а в офисе тепло, на голову не капает и чай/кофе с конфеткой всегда есть. и тяжелее пачки бумаги ничего поднимать не нужно.
        но есть и минусы - фин. ответственность за свои ошибки, головой/полугодовой отчеты и прочие радости отчетности. но это скорее "условия труда", а не недостатки.

          530.01.17, 21:55

          є варіант- відкривати свою фірму і працювати на себе
          але тут є і свої недоліки - робочий день буде ненормований
          а замітки будуть зовсім інші - чому так багато податків і як зробити їх меншими - взяти одну людину або дві , або нехай одна людина працює за двох