Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Талант і Майстерність

то чим же відрізняється талант від майстерності question

мабуть, талант - це, що ніхто не вміє, у той час як майстерність - просто відточена хода по вже протореному шляху. чи ні? і якщо ти всього другий після когось, то це вже не талант? як довести вашу одночасність або незалежність, якщо така була? або інше питання: якщо я граю музику, написану Моцартом, у власному аранжуванні, це вже прояв таланту чи ще ні?

вочевидь, таким думкам призначено приходити посеред ночі. і приходити в деякі голови, як казав Лец, помирати. про що ще можна помізкувати, коли так хочеться віднайти в собі талант, особливо, коли навколо тільки про це й говорять. Україна має талант, студенти мають таланти, гімназисти мають "свої коники" (ото вже й не відомо, у якому значенні їх більше) і теде, і тепе.

з одного боку, несправедливо все підряд називати талантом. особливо, якщо існують інші, відповідніші визначення, як-от музичний слух, грація, натреноване тіло чи збіг генів. з іншого - так хочеться залишити лаз для себе, щоб за зручної нагоди не зостатись з поміткою "сіра миша".

не знаю відповіді і не знаю, чи вона існує і чи бодай може існувати. ось вона, суб'єктивність, в усій своїй красі.

look

0

Коментарі

анонім

18.11.11, 02:27

Талант - ярко выраженные природные способности к чему либо. А мастерство - умение без каких-либо способностей, которому можно научить любого.

    28.11.11, 02:30Відповідь на 1 від анонім

    можна чи не можна навчити - то теж неоднозначно. зрештою, раніше глухого не можна було навчити говорити. а тепер вчать

      анонім

      38.11.11, 02:37Відповідь на 2 від Ата Zh

      Если нет слуха, можно научить играть на гитаре? Играть будет плохо. И петь также. А вышивать крестиком по схеме сможет. Если нет чувства композиции - копировать картины сможет, свои писать будет неудачные.
      Музыкальный слух может быть и у глухого. Купит аппарат и будет писать прекрасную музыку. Или без аппарата, чувствуя вибрации кожей.