Пласідо Домінго і Максим Тимошенко запрошують до Консерваторії!

  • 13.02.19, 13:56


Ректор НМАУ Максим Тимошенко запросив до співпраці зірку планетарного рівня – Пласідо Домінго. За ініціативою студентів!

Легендарний співак, попри зневіру скептиків запрошення прийняв і відвідав Консерваторію з неофіційним візитом. Поспілкувався з студентами, дав поради викладачам, заспівали…

Світовій зірці, видатному співакові Пласідо Домінго буде урочисто вручено Диплом Почесного професора Національної музичної академії імені П.І. Чайковського! – Повідомив ректор НМАУ Максим Тимошенко.

14 лютого о 10.30 у Великій залі Оперної студії імені Героя України Василя Сліпака НМАУ. (Майдан Незалежності).
У свій перший офіційний візит до України, зірка оперної сцени Пласідо Домінго  вперше стане гостем академічного навчального закладу.

Передбачене спілкування з пресою.

Жорстка акредитація преси! ( Почесні гості лише за запрошеннями НМАУ)

14 лютого о 10.30, Консерваторія. Журналістам – реєструйтесь

Інформаційна підтримка: сайт Музика України

Для київського мера закон не писаний

  • 12.02.19, 15:05

Для київського мера закон не писаний. Зневажати закон і підлаштовувати ситуацію під власні інтереси, така тенденція на Київському олімпі вже стає традиційною.


Коли мер столиці задається якимось питанням, Київрада забуває про закон і запросто голосує лише за його вказівкою, департаменти КМДА підтасовують факти й штампують потрібні документи та навіть поліція слухняно виконує накази, обслуговуючи інтереси міського голови та його близького оточення.

За період свого правління В. Кличко створив у Києві свою імперію, зі своїми порядками й правилами. Тут він сам собі й начальник, і закон і каральний орган. І це не дивно, адже в руках одного чиновника зосереджено всі інструменти влади: повноваження мера, обов’язки голови міської ради і в додаток ще й управлінські функції керівника столичної адміністрації.

Тобто повна монополія на застосування сили в боротьбі з неугодними.

Витримати таке випробування владою може лише людина з високими моральними принципами та совістю, чого не скажеш про нинішнього київського градоначальника. Отримавши повний пакет можливостей, він вибудував класичну корупційно- рейдерську схему для втамування своїх меркантильних апетитів. І горе тому, хто потрапить в сферу його інтересу або посміє хоча б чимось заперечити.

Наразі всю силу свого гніву та всю систему впливу він спрямував проти забудовника ж\м «Патріотика на озерах».

Останні кілька місяців лише ця тема не дає йому спокою й перебуває в полі його особливої уваги. А все тому, що В. Кличко і його подільники наклали око на привабливий шматок київської землі.

 

Розпочалась справжня війна за «віджим» території у законного забудовника . Київський міський голова задіяв цілу армаду чиновницького свавілля, перейшовши межу закону.

Але мера не цікавлять право й закон, коли перед очима можливість особистої наживи.

Пане мер, невже будівництво «Патріотики на озерах» – найбільше зло в Києві? Невже всі проблеми в столиці Ви вже вирішили?

Займіться нарешті ремонтом доріг, реконструкцією мостів та дорожними розв’язками! А коли Вас насправді так хвилюють інтереси громади , відстоюйте їхнє право на справедливі тарифи.

Про нахабну зажерливість випадково обраного мера і його мафіозної команди, вже є анекдоти. Столичні бізнесмени визнають, що час гуртуватися і організовувати осмислений спротив цій чиновницько-депутатській мафії, яка відчувши безкарність, дуже швидко перетворить підприємців реального сектора в безправних рабів, позбавивши права на приватну власність.

Саме тому розпочалися підготовчі зустрічі, підготовка документів, для створення поки неформального громадського об`єднання – Київський комітет порятунку, куди запрошуємо всіх, хто постраждав від брутальних дій київської влади.

Лише разом, спільними зусиллями, ми зможемо поставити під громадський контроль знахабнілих бариг від влади.

Приватна власність є недоторканною!

Київський комітет порятунку

«Патріотика на озерах» буде побудована!

  • 08.02.19, 19:51


Триває публічний конфлікт між інвесторами банку “Аркада” і  можновладцями столиці України. Депутати незаконно намагаються забрати ними ж виділену земельну ділянку…

Забудовник та інвестори нового житлового масиву на київських Осокорках зроблять усе можливе аби багатостраждальна «Патріотика на озерах» була побудована.

Рішення Київради про розірвання договору оренди на землю вони вважають незаконним і вже подали позов на його оскарження. На підставі позову, Господарський суд Києва виніс ухвалу, якою заборонив зупиняти будівництво чи перешкоджати роботам до винесення і публікації остаточного судового рішення!

«Патріотика на озерах» будується!

Чимало питань виникає до стилю керівництва нинішнього мера Києва Віталія Кличка. Методи його команди все більше нагадують дії рекетирів епохи бурхливих 90-х, звідки, фактично, брати-боксери і вийшли… Вірніше, психологічно там і залишилися…

Міський голова готовий нехтувати законом за для вирішення питань своїх бізнес гаманців.

Потурання рейдерам-це початок повної узурпації влади та управління і самовільне розпорядження столичною землею. Закон для цих хлопців явно не писаний…

Чого варта лише корупційна кампанія проти одного з  банків реального сектору економіки – “Аркада”!

Мер Кличко, чиновники КМДА, депутати ВРУ і Київради розробили цілу спецоперацію, мета якої – незаконне вилучення земельної ділянки, зупинка масштабного житлового будівництва, та спроба доведення до банкрутства одного з кращих українських банків, який є утримувачем інвестицій під житлове будівництво!
Зрозуміло, такий нахабний “наїзд”, обурив як інвесторів, так і громадськість, співробітників банку “Аркада”, будівельників, журналістів…

Прес-служба АТ АК “АРКАДА” оприлюднила спеціальну заяву, де пояснюється позиція банку.

Детально – https://arkada.ua/ua/top/press/news/38418/38885/

Інформуємо вас, що рішення Київської міської ради, що було ухвалене 31.01.2019 року про розірвання договорів оренди земельних ділянок, укладених з ТОВ «Контактбудсервіс», не має ані правової логіки, ані здорового глузду. Таке рішення було прийнято всупереч існуючій судовій забороні, тому є незаконним.
Діє Ухвала Господарського суду м. Києва, якою забороняється Київській міській раді вчиняти будь-які дії щодо припинення права на землекористування ділянками.

Д
оговір оренди земельних ділянок, укладених між Київрадою та ТОВ «Контактбудсервіс», залишається чинним, Забудовник продовжує бути законним користувачем цієї землі й не планує припиняти будівельні роботи! – йдеться у заяві.
Також наголошується, що й сама мотивація до ухвалення такого рішення, про начебто існування заборгованості з орендної плати, є неправдивою.

Безпідставне та системне перешкоджання будівництву нового житлового масиву забудовником сприймається, як тиск  з боку Київської міської ради та перевищення своїх повноважень особисто Київським міським головою Віталієм Кличком.


Заява АТ АКБ “Аркада”:
“Ми більше не сприйматимемо жодних ультиматумів на нашу адресу. Всі можливі заходи та аргументи аби вирішити це питання в конструктивному руслі на рівні керівництва міста Києва, наразі, вичерпані. Зважаючи, що рішення про розірвання договору оренди земельних ділянок було ухвалено з порушенням процедурних моментів і є незаконним, ми не бачимо жодних підстав для зупинки будівництва ж/м «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ».”

Експерти і журналісти почали незалежне розслідування конфліктної ситуації між чиновниками КМДА, депутатами Київради і забудовником ж\м «Патріотика на озерах».

Дивує той факт, що доручення винести на розгляд питання про розірвання договору земельної оренди із забудовником скандального будівництва на Осокорках, Київський міський голова дав через свою сторінку у ФЕЙСБУК! При цьому на момент голосування був відсутній висновок Департаменту земельних ресурсів КМДА.

До того чинною залишається й Ухвала господарського суду, якою заборонено Київраді приймати подібні рішення. На думку експертів, таке зухвале порушення процедурних та правових норм вказує на упереджене ставлення до забудовника з боку мера столиці та міської влади.

Такі дії Київради роздратували й інвесторів, ж\м «Патріотика на озерах». Свої гроші в це будівництво вклали вже близько півтисячі осіб. Тому вони готові йти до кінця аби захистити своє право на власне житло! А забудовник, отримавши ухвалу про заборону перешкоджати будівництву ж\к “Патріотика на озерах”, повідомляє що провжуватиме роботи, – зазначається на офіційному сайті банку “Аркада”.

Загалом, про нахабну зажерливість випадково обраного мера Кличка і його мафіозної команди, вже ходять легенди. Підприємці розуміють, що час гуртуватися і давати жорстку публічну відповідь новітнім депутатсько-чиновницьким рейдерам, які дуже швидко нищать реальний сектор економіки, “віджимають” власність, виробничі потужності та землю…

Починаємо формувати центр спротиву – Київський комітет порятунку.

Загребущого рекетира Кличка, разом з його кримінальними подільниками, час притягти до відповідальності і добитися справедливого суду, що, сподіваємося, у найближчому майбутньому дасть належну оцінку столичному беззаконню.

Захистимо права інвесторів «Патріотики на озерах»!

Київський комітет порятунку

Я вам поясню українофобську істерику Філатова

  • 08.02.19, 15:29

Я вам поясню українофобську істерику Філатова щодо перейменування області, питання, до якого з посадової точки зору міський голова не має жодного відношення.

У городничого підгорає недарма.

Власне, я ніколи не приховував, що після завершення цього етапу декомунізації маю намір зосередитися на викритті масштабних корупційних оборудок міської влади та на притягненні членів ОЗУ «Амстердам» до кримінальної відповідальності.

Особина, яка цинічно зрадила своїх патріотичних виборців і замість комунальних реформ заходилася розкрадати міський бюджет заслуговує на те, щоби бути покараною на острах майбутнім поколінням аферистів.

За знищення освіти і культури під час так званої «оптимізації».

За перетворення ремонту нового мосту та набережної на привселюдну крадіжку сотень мільйонів гривень.

За масштабні грабежі бюджетних коштів на обслуговуванні житла комунального фонду.

За публічні приниження людей і глум над громадянським суспільством.

Мародеру, який обкрадає Дніпро під час війни, є чого боятися, є що прикривати своїм несамовитим галасом.

Андрій Денисенко

Хто зупинить рейдерів і корупціонерів?

  • 28.01.19, 22:39
На очах у шокованих киян, в режимі реаліті-шоу, розгортається рейдерсько-корупційна вистава. Оцініть рівень учасників!
Особливо поважні владоможці реалізують цілу спецоперацію, мета якої – незаконне вилучення земельної ділянки, зупинка масштабного житлового будівництва, та спроба доведення до банкрутства одного з кращих українських банків, який є утримувачем інвестицій під житлове будівництво!
Зрозуміло, такий нахабний “наїзд”, обурив як інвесторів, так і громадськість, співробітників банку “Аркада”, будівельників, журналістів…
Прес-служба АТ АК “АРКАДА” оприлюднила спеціальну заяву, де пояснюється позиція банку.  Враховуючи напружену ситуацію, її варто процитувати:
“Офіційно заявляємо, що ми відновили активну фазу будівництва ж/м «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ». На сьогодні не існує жодних причин, що могли б забороняти цю забудову.
Насамперед, ми маємо повний пакет документації, яка дозволяє нам будувати й в правовому порядку вона не скасована. Наше право на це будівництво ми захистили в судах, вистояли в протистоянні з радикально налаштованими активістами та виконали всі вимоги Київського міського голови.
Здолавши такий непростий шлях з перешкодами, ми впевнені, що правда на нашому боці й не бачимо жодних підстав надалі стримувати це будівництво.
Дійсно, «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ» вже має свою історію. Спочатку завадити будівництву намагалися представники ГО «Екопарк Осокорки», висловлюючи певні екологічні претензії. Враховуючи їхні побажання та унікальність цієї території, ми посилили екологічну складову будівництва ще на етапі проектування й на сьогодні цей житловий масив може стати одним з найкращих у м. Києві.
Натомість, у травні 2018 року ми отримали справжню війну, коли до протестів активістів долучився рух  Київського осередку політичної партії «Національний Корпус». Це підсилило конфлікт.
Було 3 досить жорстких та агресивних  напади на наші будівельні майданчики – у травні, липні та вересні минулого року. Внаслідок таких погромів постраждали люди, а будівельна компанія понесла суттєві матеріальні збитки. За фактами цих правопорушень відкрито кримінальні провадження, ведеться слідство.
Зрозуміло, що такі бандитські напади на будівельний майданчик змушували нас зупиняти будівництво на певний період, через безпеку для людей, які працюють на будівництві та тих, хто проживають поряд.
Коли до вирішення конфлікту долучився Київський міський голова Віталій Кличко, ми сподівалися, що вдасться врегулювати спірні питання.
Натомість, ситуація стала ще більше невизначеною. Очільником столиці нам було висунуто низку вимог, що зводилися лише до необхідності зупиняти будівництво. Нас змушували чекати рішення судів, пізніше проходити експертизу Містобудівної архітектурної ради, хоча вона не є обов’язковою у нашому випадку. Перешкодити забудові намагалися навіть через рішення Київради про неіснуючі борги аби позбавити права на землекористування.
Та всі ці спроби завадити допомогли нам ще раз отримати переконливі підтвердження законності цього будівництва.
Заявляємо, що ми дотримали свого слова в рамках домовленостей з Київським міським головою, і з честю пройшли всі ці випробування.
За роки своєї діяльності ми маємо авторитет, практику й всі можливості захистити себе і не раз уже це доводили. Тому запевняємо, що виконаємо свої зобов’язання перед тими, хто вклав свої інвестиції в будівництво ж/м «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ».
Ми вважаємо, що на сьогодні червону лінію перейдено й немає жодних причин і надалі затягувати будівництво”.
Ситуацією зацікавилися журналісти. Вони поспілкувалися з інвесторами, що  звернулися до правоохоронних органів, та навіть вийшли на акцію протесту!
28 січня, інвестори житлового комплексу «Патріотика на озерах» провели мирну акцію протесту під будівлею Національного антикорупційного бюро.
Вони підозрюють низку столичних депутатів у рейдерстві та корупції, відповідні факти вже виклали у своєму зверненні до НАБУ.
“Близько 450 інвесторів з різних регіонів держави вже вклали свої кошти в будівництво та чекають на свої квартири, але злочинні дії деяких осіб, зокрема й посадових, можуть зруйнувати всі надії людей на власне житло, – йдеться у заяві інвесторів – Натомість, депутати Київської міської ради на засіданнях земельної комісії розглядають питання розірвання угод про оренду земельних ділянок для забудови об’єктами житлового і соціально-побутового призначення у ж/м Осокорки-Центральні (1, 2, 3, 4, 5, 6 мікрорайону) у Дарницькому районі м. Києва, посилаючись на неіснуючий борг забудовника…”- зазначається в заяві.
На думку інвесторів, це питання розглядається на замовлення задля рейдерського захоплення.
В підтвердження цього інвестори наводять низку порушень. Зокрема, викликають питання дії громадської організації «Екопарк Осокорки», які погрожують інвесторам, перешкоджають будівництву, знищують майно забудовника та фінансуються зацікавленими особами в привласненні земельної ділянки!
За даними фактами Дарницьким УП внесено відповідні відомості до ЄРДР та зареєстровані кримінальні провадження  КК України.
 
Окрім того, обурення інвесторів викликає той факт, що на сьогодні діючою є ухвала Господарського суду м. Києва від 25.05.2018 року по справі № 910/2902/18, за заявою ТОВ «НМТ Інвестментс» до ТОВ «Контактбудсервіс» про банкрутство.
Зазначеною ухвалою “заборонено Київській міській раді вчиняти будь-які дії щодо припинення права користування (оренди, найму) ТОВ «Контактбудсервіс» та заборонено будь-яким особам у будь-який спосіб вчиняти будь-які дії, спрямовані на втрату, відчуження, припинення права володіння та/або права користування та/або права розпорядження, обмеження розпорядження майном боржника, що належить останньому на праві приватної власності, перебуває у боржника на праві повного господарського відання або оперативного управління, а також перебуває у строковому платному користуванні (оренді, наймі) боржника; заборонено Київській міській раді та боржнику – Товариству з обмеженою відповідальністю «Контактбудсервіс», а також будь-яким особам вчиняти дії щодо дострокового розірвання, припинення договорів оренди, укладених між Київською міською радою та боржником”.
Всі ці події неабияк схвилювали столичних забудовників! Адже, виходить, що нині у них елементарно можуть відібрати вже законно оформлену землю, анулювати оренду, зупинити роботу і через суди, або рішення депутатів і чиновників, довести до банкрутства і захопити будівельні компанії!
Відповідно, впаде гігантська індустрія, у якій задіяно тисячі людей і підприємств!
Різко зменшаться податкові надходження, без замовлень залишиться низка виробничих структур, а значить, збільшиться безробіття і всі негативні явища, що спровокує справжній економічний колапс в Києві!
Чи розуміють це  натхненники і примітивні виконавці, хто нищить високоорганізовану будівельну систему, що створена довкола банку “Аркада”?
Чи могли б вони створити щось подібне, чесно конкурувати, а не підло знищувати краще з того, що працює!
Хто зупинить рейдерів і корупціонерів?
Громадський комітет порятунку

про кандидата в Президенти І.Смешка

  • 28.01.19, 08:37
Несподіваний розвиток отримала історія з матеріалом про кандидата в Президенти І.Смешка.
Пан генерал погодився відповісти на 10 питань студентів-журналістів Університету “Україна”!
Чесно кажучи, ми трохи шоковані! Адже, прес-служби інших кандидатів нас ігнорують…
Трохи хронології.
Слово куратора практики: Взимку традиційно веду практику у студентів-журналістів Університету “Україна”. Цього разу їх десять. Остання практика – четвертий курс…
Окрім інших завдань, доручив написати про реальних кандидатів у президенти. Практиканти почали гуглити, дехто спробував зконтактуватися з прес-службами.
На жаль, дітвору або не дуже ввічливо відшили, або взагалі проігнорували – майбутнім “провідникам нації” студенти не потрібні…
Звернув увагу, що практиканти зацікавилися особою генерал-полковника Ігоря Смешка. У стрічці пройшло навіть кілька матеріалів, у тому числі досить критичних.
Аби не підставляти дітвору, як куратор практики, написав І.Смешку в коментах Фейсбуку:
Студенти-практиканти-журналісти хочуть задати Вам 10 письмових питань – відповісте? http://www.ungazeta.info/?p=8927
Ігор Смешко Viktor Trygub шановний Вікторе, дякую за увагу. Ставте запитання, відповім на них.
З повагою, І.Смешко.
Ось фрагменти того матеріалу:

Студенти-практиканти журфаку продовжують вивчати людей, що ризикнули публічно заявити про готовність очолити державу, ставши кандидатами в Президенти України.

Десять студентів Інституту філології і масових комунікацій Університету “Україна”, під час журналістської практики в Українській пресовій корпорації, отримали завдання написати свої враження від учасників виборчих перегонів. Чесно кажучи, спершу це завдання викликало у нас негативні враження. Більше приваблювало щось музично-романтичне. Але, поступово, вибори захопили. Більше того, ми вирішили написати про всіх зареєстрованих кандидатів – біографія, програма, погляди…

Про кількох кандидатів ми вже написали, спробуємо проаналізувати особистість Ігоря Смешка. Використовуємо лише Фейсбук і відкриті джерела інформації!

Висновки робіть самостійно!

Іван Макар  правозахисник, доброволець бату “Айдар”: Не виключено, що й доведеться за нього проголосувати за відсутності кращого. Однозначно, чоловік розумний і талановитий.Проте я хотів би, принаймні, дізнатися про якісь його непересічні вчинки, що можуть свідчити про спроможність протистояти системі, міняти її, а не стати черговим гвинтиком цієї системи. Хотів би знати чим він коли-небуть жертвував заради відстоювання своїх принципів.

І.Смешко: Це було сказано за рік до Майдану Гідності… Багато із нинішніх професійних політиків, які знову балотуються в президенти, були тоді, або в парламенті, або в уряді. Але, на жаль, не чули.

” …Україна на порозі драматичних подій. Так вважає уродженець Христинівщини, генерал СБУ Ігор Смешко. За його словами, поки що державі нічого не загрожує ззовні безпосередньо. Однак незабаром може бути новий «майдан». У разі виникнення подібної ситуації до кордонів української держави можуть бути стягнуті війська суміжних держав, покликані в разі необхідності втрутитися в події у країні. Про це Ігор Семешко розповів в ефірі на каналі TVi.
Зовнішня загроза

Генерал СБУ з Христинівки попереджає про «зовнішню загрозу». Про це пише газета «Вечірні Черкаси». У прямому ефірі телеканалу «ТВі» зробив сенсаційну заяву уродженець Христинівки, колишній керівник СБУ, екс-голова Комітету з розвідки при Президентові України Ігор Смешко. Нині ситуація в Україні залишається ззовні стабільною, однак, як зазначають деякі політичні експерти, вона має певний вибухонебезпечний потенціал, який може знайти свій вихід у революційних подіях. При цьому можливе втручання певних зовнішніх сил”.

І.Смешко про масонів і таємні організації:

У зв’язку із чисельними запитаннями: «… Усе ж таки, в якій такій таємній організації має членство Ігор Петрович, і чи не буде вона керувати країною, якщо він стане президентом?», відповідаю. Основна інформація стосовно цього є в інтернеті.

Із 2005 року, після звільнення із дійсної військової служби, є учасником багатьох міжнародних експертних організацій. Більшість із яких є непублічними і користуються правилами Королівського інституту міжнародних відносин Великої Британії(«Royal Institute of International Affairs»), чи: «Chatham House».

«Chatham House» є автором правила анонімності, яке має назву «правило Chatham House». Згідно з цим правилом, учасники зустрічі можуть інформувати у повному обсязі уряди своїх країн про зустріч. Але, публічно обговорювати – лише зміст питань зустрічі, без посилання на учасників, і без ідентифікації належністі конкретних висловлювань. Мета – забезпечення щирих та чесних обговорень спірних чи непопулярних питань спікерами.

Для прикладу, одна із них таких експертних організацій, в засіданях
якої приймаю участь останнім часом від України – ЕАSLG (Euro-Atlantic Security Leadership Group) – Євроатлантична Группа Експертів із Питань Безпеки Високого Рівня.

Її співголови являються: міністр оборони Великобританії (2006–2008) Дес Браун, голова Мюнхенської конференції з міжнародної безпеки Вольфганг Ішингер, міністр закордонних справ РФ (1998–2004) Ігор Іванов і колишній багаторічний Голова Сенатського Комітету Конгресу США Сем Нанн.

Біографія І.Смешка

Народився в Христинівці Черкаської області. У 1977 році закінчив Київське Вище зенітно-ракетне інженерне училище ім.Кірова, в 1982-му – ад’юнктуру КЗРІУ, в 1991-му – докторантуру Військової академії ППО Сухопутних військ ім.Васілевского, в 2000-му – Національну академію оборони України (отримав ступінь магістра державного військового управління), в 2002-му – Київський національний університет ім.Шевченка (за фахом “правознавство”). Пройшов ряд спеціальних курсів в США, Швеції, Великобританії. Доктор технічних наук (захистив дисертацію за спеціальністю “Військова кібернетика”). Автор і співавтор понад сотні наукових робіт і численних винаходів в області проектування керованих ракет і систем управління високоточною зброєю. Володіє англійською, німецькою та французькою мовами.

Кар’єра. Після закінчення військового училища проходив службу в лінійних частинах зенітно-ракетних військ ППО Збройних Сил СРСР.

У 1992-му – відповідальний секретар Експертної наукової ради Міноборони України.

1992-1995 рр. – військовий, військово-морський, військово-повітряний аташе і аташе з питань оборони України в США.

1995-1998 рр. – голова Комітету з питань розвідки при президенті України (Леоніда Кучми).

1997-2000 рр. – начальник Головного управління розвідки Міноборони України.

2000-2002 рр. – аташе з питань оборони, військовий аташе при Посольстві України в Швейцарській Конфедерації – постпред Міноборони України при міжнародних організаціях у Женеві.

З жовтня 2002 по вересень 2003 рр. – голова Комітету з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Президентові України.

З листопада 2002 по червень 2003 рр. – заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України, з червня по вересень 2003 року – перший заступник секретаря РНБОУ (Євгенія Марчука).

З вересня 2003 по лютий 2005. – голова Служби безпеки України, член РНБОУ.

З 2006 року – президент Центру стратегічних досліджень та аналізу.

З 2009-го – голова Всеукраїнської громадської організації “Сила і Честь”.

7 жовтня 2014 року президент України Петро Порошенко призначив Ігоря Смешка своїм радником і главою Комітету з питань розвідки при президенті України. Указом від 30 січня 2015 року Комітет з питань розвідки був ліквідований, а Смешко – звільнений з посади його голови.

12 березня 2015 року Смешко був звільнений з посади радника президента і призначений позаштатним радником глави держави.

Регалії. Генерал-полковник. Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки. Професор.

Сімейні узи. Одружений, має двох синів.

 

Мої особисті думки. Якщо І.Смешку вдасться пробитися на телебачення, в пресу, в інтернет, його програма “сильної руки”, принципи “наведення порядку”, “повернення соціальної справедливості”, когось, “схожого на Піночета”, може привернути людей старшого віку і радикально налаштованих людей середнього віку, яких рішуче не влаштовує нинішня олігархічна система.

Спілкуючись з ровесниками, не бачу, що молодь, студенство щось знає про І.Смешка і буде готова за нього голосувати. Хоча, якщо поговорити з нами зрозумілою нам мовою, все може бути…

В принципі, ми готові сформувати серію питань до кандидата Смешка від студенства, але сумніваюся, що він нас почує, тим паче відповість…

А ми продовжимо вивчати кандидатів…

Підготував Ростислав Тригуб, студент Університету “Україна”

Нині студенти, які дещо здивовані особистою реакцією кандидата-генерала захопилися готувати питання, яких вже більше 50, і кількість зростає. Але, відберемо десять…

програма Аркадія Корнацького

  • 25.01.19, 18:27

Група студентів-практикантів Університету “Україна” продовжує відслідковувати перебіг президентської кампанії. Ми намагаємося упорядкувати доступну інформацію, проаналізувати програми…

Нашу увагу привернув народний депутат Аркадій Корнацький, чия програма і позиція можуть суттєво вплинути на результати перегонів.

Ми просто зазирнули у Фейсбук А.Корнацького. Публікуємо. Висновки робіть самі…

Щойно із засідання ЦВК. Зареєстрований, посвідчення N15.
Тепер – тільки вперед.
Всю “політичну еліту” – геть!
Владу – народу!
Оберете – у перший же день виконання повноважень Президента України здісню головну мрію всіх українців – вирву владу з лап “політичної еліти”, яка 27 років грабує народ і нищить державу.
Злочинна діяльність політичних партій, що складають цю “політичну еліту”, буде зупинена і заборонена!


Детальніше – у моїй передвиборчій Програмі.

Arkadiy Kornatskyy

Передвиборна Програма 
кандидата на пост Президента України 
Корнацького Аркадія Олексійовича

Владу – народу!
.

Сучасній українській державі – сто років. Її вистраждав, виборов і створив Український народ.

Згідно його волі, держава має бути народною – і тільки такою.

А дійсно народною може бути тільки та держава, в якій влада здійснюється самим народом. Державна влада – бо іншої не існує, і здійснюється реально, а не на папері або на словах.
Народовладдя, або демократія, здійснюється народом шляхом участі у Радах депутатів. Щонайперше у місцевих, найбільш числених і наближених до людей органах влади – сільських, селищних, міських Радах.

Ці місцеві органи державної влади мають бути у кожному селі, селищі, місті, районі великого міста – тільки тоді влада буде повсюдною.

І мати усі без винятку владні повноваження, необхідні для реалізації прав місцевих громад і мешканців – тільки тоді влада буде повноцінною.

Довершує демократію пряма участь громадян у виборах, референдумах і органах влади вищого рівня.

I

Влада – народна і для народу, всі природні ресурси та економічні активи країни – власність народу, а розподіл суспільного багатства – справедливий.

Так записано в усіх українських Конституціях і так мало бути.
Але вже сто років, як воля засновників української держави грубо плюндрується.

Близько семидесяти років – комуністами. І майже тридцять років – їх перефарбованими нащадками. У роки Незалежності під гаслами демократизації вони насправді згорнули демократію, права і свободи людини і громадянина навіть порівняно з комуністичною добою, перетворили місцеві органи державної влади на примарні “органи місцевого самоврядування” без належних повноважень та бюджетних надходжень, та й тих більшу частину наразі ліквідують.

Вони позбавили народ прав на безоплатну освіту і медицину, соціальних гарантій, правосуддя, справедливості, можливості здійснювати владу через органи державної влади. Бо на хвилі кожної народної революції до влади приходили не слуги народу, а його гнобителі.

Що сто, що двадцять сім, що п’ять років тому.
Вони щоразу обманювали народ і зловживали владою. У роки Незалежності вони використали владу для шаленого самозбагачення і створення такої політичної системи, яка служить тільки їм та дозволяє знову й знову обманювати народ і далі триматися при владі.

Очистити українську політику від олігархічних кланів у владі, що називаються “політичною елітою” – це і є моя задача №1 як Президента України.

Не буде відсторонена від влади вона вся, з так званою “опозицією” включно, нічого на краще в Україні не зміниться!
Очистимо владу від них – відкриємо шлях до органів влади здоровим народним силам!

Українське зло №1 і корінь усіх проблем, олігархат і його “політична еліта”, породили антинародне законодавство, тотальну корупцію, знищення армії, беззаконня, свавілля, зубожіння, безправ’я, незахищеність і вимирання народу, його зневіру в українську державність і врешті-решт – сепаратизм, порушення територіальної цілісності України, війну і великі народні жертви та страждання.

Вони й далі грабують народ і руйнують країну – і нічого не бояться. Бо переконані у непорушності створеної ними для себе, коханих, політичної і державно-правової систем.
Та якщо ви підтримаєте мою Програму і довірите мені високий пост Президента України, “еліта” буде сильно засмучена. У перші ж дні здійснення повноважень Президента України законодавство, яким вона зловживає для встановлення диктатури олігархату і гноблення народу, я застосую щодо неї самої і встановлю в Україні те, про що “еліта” геть забула – верховенство права.

Прогнати “еліту” міг би черговий Майдан, але в умовах війни, розрухи, розвалу правоохоронної системи і розгулу свавілля, які є прямими наслідками її політики, стихійна революція може призвести до великої крові і до краху державності.
І залишати її при владі теж неможливо – її “реформи” призведуть до знищення України ще скоріше.

Тому тільки безпрецедентні й безкомпромісні юридичні дії глави держави можуть врятувати країну.

Я виконаю цей доленосний обов’язок у перші ж дні після обрання на пост Президента України.

Цього разу українська революція буде здійснена мирно, “зверху” і виключно у правовий спосіб. Діяльність політичних партій та громадських організацій, дії яких спрямовані на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу, порушення територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, посягання на права і свободи людини, здоров’я населення, відповідно до Конституції України буде зупинена і заборонена.

Люстрація буде вчинена рішучими юридичними діями Президента України на основі та на виконання Конституції України і судовими рішеннями. На забезпечення державної незалежності, національної безпеки України, додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина я задію весь арсенал повноважень Президента України і весь потенціал чинної Конституції України.

“Еліта” не сховається від правосуддя. Їй не допоможе створена нею система ручного контролю судів – вона втратить її в один день. Мої звернення до судів для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина, суверенітету, соборності, національної безпеки і державної незалежності будуть вчинені безпосередньо на підставі Конституції України. Суди керуватимуться принципом верховенства права і нормами Конституції.

За моєї ініціативи також буде створено Міжнародний трибунал. Це буде перший у світі антикорупційний Трибунал, який розглядатиме справи гнобителів народу, в тому числі за відмивання корупційних активів у США та ЄС і масове корумпування політиків цих держав. Боротьба з корупцією для США і ЄС є не менш актуальною, ніж для України, і українська корупція не кінчається на їх кордонах.

Відповідно до міжнародних угод, які я підпишу, до розшуку в Україні та за її межами активів українських корупціонерів будуть долучені провідні зарубіжні антикорупційні органи. Знайдемо все і повернемо вкрадене народу.

Надалі судову систему буде реорганізовано, впроваджено класичну трьохрівневу, просту й прозору структуру судової влади. Судді місцевих судів будуть обиратися громадянами і будуть їм підзвітні. Буде впроваджено мирові суди.

Буде відновлено прокурорський нагляд за додержанням законності органами влади.

II

Я створю умови для відновлення економічної могутності України. Демонополізація, ліквідація корупції, унеможливлення рейдерства і різке підвищення відповідальності за нього, зелене світло для малого і середнього бізнесу, стабільність законодавства, спрощення системи оподаткування і адміністрування податків при підвищенні відповідальності за несплату податків, індустріалізація в режимі інвестиційного буму, сільська політика відповідно до моєї концепції тощо.

Українська економічна стратегія, інвестиційний клімат будуть кращими китайських і найпривабливішими у світі.

III

Гіркий і трагічний для українського народу столітній досвід державотворення показує, що не можна покладатися на обіцянки українських політиків.

Обмануть, обкрадуть і голими по світу пустять – а то і закатують.

Вихід один – створити таку політико-правову систему, яка не давала б політичним пройдисвітам – якщо вони все-таки проникнуть у владу – жодних шансів на зловживання.
Всю систему органів влади буде глибоко і за короткий час змінено, повноваження і юрисдикцію розумно перерозподілено.

Буде змінено керівний склад Кабміну, державних адміністрацій, правоохоронних установ, спецслужб. Центральні органи виконавчої влади очолять антикорупціонери і реформатори з світовими іменами, інші установи – не пов’язані з “політичною елітою” знані фахівці, яким довіряє суспільство.

З мотивів невідповідності Конституції України буде зупинена дія незаконних актів Кабміну. Саме вони довершують антинародність і корупційність законодавства. Надалі, за невідкладними законопроектами Президента, все антиконституційне законодавство буде скасоване і прийняте нове – таке, якого давно чекає народ, яке вкрай потрібне бізнесу і суспільству загалом.

Реорганізація Кабміну, ліквідація держадміністрацій, держслужб, держагенцій, максимальне спрощення структури уряду і скорочення повноважень його органів будуть здійснені в найкоротші терміни.

Я забезпечу встановлення реальної демократії, перетворення місцевих громад у повноправних власників майна і ресурсів, суб’єктів владних повноважень, а місцевих Рад і їх виконкомів – у повноцінні органи державної влади, передачу їм усіх владних повноважень ліквідованих державних адміністрацій і частини повноважень урядових структур.

Місцеві Ради отримають повноваження із розпорядження землями і природними ресурсами, більше джерел наповнення бюджетів, ніж зараз у міст обласного значення. Сільради, школи, дитсадки, ФАПи, поштові відділення будуть відновлені у всіх селах, де вони ліквідовані.

Права місцевих громад і умови існування людей у селах і містечках знищуються “елітою” вже понад 20 років, і це стало однією з причин народної ненависті до влади, сепаратизму і війни.

Я припиню ці порушення Конституції України, що з 2014 року продовжуються під вивіскою ”реформи місцевого самоврядування”, і зроблю всі місцеві громади повноправними.

Головні причини і умови для сепаратизму і федералізації України, створені “політичною елітою”, відпадуть.

Така внутрішня політика, значне поліпшення матеріального стану і соціального забезпечення громадян України, умов ведення бізнесу, стрімке зростання економіки, зміцнення на ділі, а не на словах Збройних Сил України та належне використання міжнародно-правових інструментів протидії агресії та анексії, стануть запорукою відновлення суверенітету України на всій її території. Це моя відповідь на питання “як повернути Крим і Донбас”.

IV

Очищення України від олігархічної “еліти” буде закріплено приходом до Верховної Ради нових партій і політиків. Я створю умови для активного формування дійсно народних політичних об’єднань і перекрию шляхи створення корупційно-політичних проектів.

Верховна Рада України буде вищим законодавчим органом народу, а не олігархату, як зараз. Для цього, по-перше, буде розширено її повноваження; по-друге, кількість народних депутатів буде збільшено до шестисот, і вони будуть представляти всі соціальні групи народу; по-третє, вони працюватимуть не на постійній основі, а сесійно.
Пріоритетом роботи ВРУ стане ясність і народна спрямованість законів.

Для припинення жахливого хаосу в законодавстві у Верховній Раді буде створено Інститут законотворчості, який буде готувати законопроекти на найвищому професійному рівні. Буде опрацьовано мій проект нової редакції Конституції України, що виключає всі вади чинної Конституції України і передбачає збільшення повноважень Верховної Ради за рахунок перегляду повноважень Президента України.
Парламентсько-президентський устрій держави буде належно врегульовано, колізії компетенцій вищих органів влади будуть повністю виключені.

Українська держава стане дійсно народною і буде перейменована в УНР – Українську Народну Республіку.

V

Розпад СРСР і світової комуністичної системи став для бувших соціалістичних країн початком нової історичної епохи. Вони пішли різними шляхами, успішними і не дуже. Україну, найпотужнішу в складі СРСР промислово-аграрну державу, спіткала найгірша доля. За неповних тридцять років усе, що створено народним потом і кров’ю протягом попередніх семидесяти років, знищено або розкрадено. Нація поставлена на межу виживання, а українська державність – на край небуття.

Далі так бути не може. Народ має покласти цьому край, обравши Президентом України людину, яка звільнить його від гнобителів і відновить справедливість.

“Україна – держава трудового народу” – ця омріяна українцями у віках національна ідея привела мене у політику і буде для мене дороговказом з першого дня виконання повноважень Президента України і до останнього дня моєї політичної діяльності.

Чесно кажучи, програма Аркадія Корнацького мені, студентці, подобається. Він чи не єдиний обіцяє реально покарати корупціонерів…

А от чи зможе він все це донести до виборця, перемогти – то вже трохи інші питання…

У будь-якому разі, вибори будуть цікавими!

Підготувала Вікторія Ходаківська, студентка Університету “Україна”

Аркадій Корнацький: “Іду в Президенти!”

  • 22.01.19, 17:04

Народний депутат Аркадій Корнацький: “Іду в Президенти!”

Сьогодні, 22 січня 2019 року, об 11 год. 07 хв. ЦВК зареєструвала мої документи учасника президентської виборчої кампанії. Тепер черга за рішенням ЦВК щодо реєстрації мене кандидатом на пост Президента України. Це має статися протягом 5 днів, хоча не виключаю спроб відмовити у реєстрації.

Я вже давно оголосив війну українській “політичній еліті”, тож вона також уже давно робить все можливе й неможливе, щоб перешкоджати мені в політичній діяльності.

Як показує досвід державної реєстрації політичної партії “Рух вільних селян”, установчий з’їзд якої відбувся 27 січня 2018 року і головою якої я обраний, законні підстави для відмови нашим органам влади не обов’язкові. Попри відсутність підстав для відмови у реєстрації, волею міністра юстиції Петренка і його політичних начальників партія “РВС” і досі не зареєстрована. Побачимо, як проявить себе нова ЦВК.

Звертаюся до друзів – готуйтеся до боротьби! “Політична еліта” і її нишпорки зараз обрушать на мене всі кари земні і весь бруд, на який вони здатні, а наша задача – вистояти і перемогти!

Еліту геть! Владу – народу!

Перемога буде за нами!!!

А.Корнацький

Зародження нових духовних традицій на озері Небреж

  • 21.01.19, 15:29
За останні десятиліття Київ активно відроджує древні звичаї та православні традиції.

Тому майже в кожному мікрорайоні столиці тепер можна зустріти культові споруди, церкви та місця для духовного зцілення, де проводяться обряди, літургії, де люди просто отримують змогу поспілкуватися з Богом.

Тож, зберігаючи тисячолітні традиції нашого народу та підтримуючи потреби сучасних киян, Банк «Аркада», що фінансує будівництво нового житлового масиву “Патріотика на озерах», вирішив виділити землю й побудувати православний храм над озером Небреж.

Церква, що тут постане незабаром, буде не кам’яною, а дерев’яною й стане логічним продовженням «Патріотики на озерах». Весь проект цієї забудови розроблено за принципами екологічного будівництва: від будівельних матеріалів до комплексного оформлення цього нового житлового масиву.

Окрім комфортного житла, шкіл та садочків, забудовник обіцяє, що майбутні мешканці матимуть можливість відпочити на природі, скупатися в чистому озері, зайнятися спортом та з користю провести час із дітьми.

Тому символічно, що в такому екологічному мікрорайоні столиці й храм,- як центр православного та духовного єднання – також побудують із дерева. Уже проведено переговори з представниками Православної церкви України, визначено місце під цю культову споруду і вже найближчим часом воно буде освячено.

А поки церква ще в проекті, Банк “Аркада” вже започаткував нові духовні традиції біля озера Небреж. В день православного свята Водохреща Христового тут організували й на високому рівні провели свято для всіх бажаючих долучитися до православних традицій українського народу. 

Найсміливіші учасники цього дійства пірнали в освячену воду о. Небреж, аби отримати заряд здоров’я на весь рік і укріпити дух та тіло. Всі, хто прийшов сюди, мали можливість отримати благословіння, попити й взяти додому Йорданської води.

А маленьких гостей свята чекали розваги та веселі конкурси з аніматорами. Після очищення водою та купання в ополонці, всім пропонували зігрітися ароматним чаєм з імбирем та медом і скуштувати смачного гречаного кулішу.

Варто сказати, що захід проходив на території, де, за підтримки банку «Аркада», вже проведено благоустрій прибережної частини о. Небреж.

Тут створено зону відпочинку, висаджено дерева, зачищено та зариблено акваторію. А щодо свята, то в банку “Аркада” повідомили, що це лише перша з постійних акцій, які будуть проводитися тут в рамках відзначення важливих православних дат.

Подібні заходи культурологічного та духовного спрямування допоможуть відродженню традицій нашого народу та сприятимуть об’єднанню місцевої громади. І вже зовсім скоро територія біля озера Небреж отримає нове життя та новий зміст і стане духовним та культурним центром Осокорків!

О.Шевченко: «Вигнати дурнів з влади та збудувати дороги»

  • 20.01.19, 14:58

До виборів лишилися лічені місяці, а народ ще досі не знає на кого спиратися, кому довіряти та за кого голосувати.

Якщо раніше люди обирали між медійними лідерами, то зараз на них вже не звертають увагу. За кого ж тоді голосувати?

Для цього я вирішила проаналізувати менш популярних кандидатів у президенти, в рамках журналістської виробничої практики, та почала з Олександра Шевченка. Чесно кажучи, “зачепили” його плакати “Прибрати порох з нашої оселі!”

-Рекламні білборди Олександра Шевченка опинилися у центрі уваги чиновників і навіть силовиків. Через вислів “прибрати порох з нашої оселі” на рекламістів чинять тиск і навіть вимагають замазати деякі зі слів. Неймовірно, але так це і зробили на трьох десятках бордів в місті Києві!
Ще раніше силовики і представники влади тиснули на операторів зовнішньої реклами, навіть проводили «бесіди» з працівниками – поклейщиками зовнішньої реклами, залякували.
В кількох областях не вдалося замовити жодного борда після їх опрацювання силовиками.
Дивно, чи слово (синонім слова пил) – «порох», на думку влади вже стало в Україні лайливим?
Чи не повинні ми прибрати з нашої української оселі той бруд, той порох корупції, хабарництва, злодійства і злоби, який не дає вільно дихати українцям?
Ваша думка, друзі?
– пише в фб Олександр Шевченко

Почнемо з біографії:

Шевченко Олександр Леонідович, громадянин України, народився 8 квітня 1971 року в м. Коломия Івано-Франківської області. Освіта: вища технічна.

Трудова діяльність:
1986-1989 роки – студент Коломийського ГПТУ-14, спеціальність радіомонтажник (диплом з відзнакою).
1989–1995 роки – студент Чернівецького державного університету ім. Ю.Федьковича (фізичний факультет, спеціальність – «Радіотехніка», кваліфікація «Радіоінженер»).
З 1989 до 1995 року — монтажник радіоапаратури 2-го розряду в цеху №4 Коломийського деревообробного заводу.
З березня 1995 року – менеджер з торгівлі підприємства «Аускопрут».
З січня 1997 до 2004 року – директора ВКФ «Кварта».

З 2004 року – директор ТзОВ «Скорзонера» (компанія є власником гірськолижного курорту «Буковель»).
З 2010 р. – депутат Івано-Франківської обласної ради.
З 2011 р. – президент ФК «Прикарпаття».
З 2012 року очолює комісію по підготовці пропозицій і обґрунтувань щодо можливостей і перспектив проведення на території Івано-Франківської області зимових Олімпійських та Параолімпійських ігор 2022 року.

Має багато відзнак і нагород обласного, Всеукраїнського та міжнародного рівня за розвиток туризму на Прикарпатті, підтримку соціальних і благодійних проектів в регіоні, сприяння у розвитку та підтримці молодіжного руху та молодіжних ініціатив.

Багатодітний, люблячий батько. Виховує 3х доньок та 3х синів.

Передвиборна програма кандидата на пост Президента України Олександра Шевченка

«Країна Гідності і Правди»

Лише на базових принципах гідності, правди та справедливості ми збудуємо сильну модерну країну, яка забезпечить громадянам достаток, комфорт, безпеку, гармонію стосунків як поміж людьми, так і з довкіллям.

Світ переживає період зламу старої системи цивілізаційного устрою, потужними темпами входить у постіндустріальний уклад. Це час додаткових невизначеностей, ризиків та конфліктів. Одним із наших пріоритетів стане побудова сильної держави, яка здатна протистояти недружнім зовнішнім діям та цивілізаційним викликам.

У нас є потенціал, ресурси та воля для того, щоб посісти в новому світі лідируючі позиції.

Для цього нам потрібно відправити на «політичну пенсію» більшість старих політиків, «людей системи», які мислять принципами кругової поруки, які були останні 20 років при владі й несуть відповідальність за нинішній стан України.

У владу прийдуть нові люди. Молоді не за віком, а за світоглядом, здатні здійснити прорив у майбутнє.

Ми об’єднаємо наукове, експертне та інтелектуальне середовища як постійно діючу інституцію філософського й експертного осмислення та стратегічного планування поступу держави в світі, що швидко змінюється.

Часу на роздуми немає. Для того щоб не залишитися на задвірках цивілізації, мусимо знайти спосіб «обігнати не доганяючи» держави та спільноти, які зараз попереду нас.

Завжди наводжу приклад успіху: якби «Apple» замість айфона намагався створити покращену версію кнопкового телефона – він завжди був би на крок позаду інших. Але він створив нове, кардинально інше. І переміг. Так повинна мислити й Україна, вибудовуючи стратегію свого розвитку.

КРАЇНА ПЕРЕМОГ

Україна повинна жити не минулими поразками, а плануванням майбутніх перемог.

Безпека воюючої держави є одним із наріжних каменів існування України як суверенної держави. Завдання Президента – відвернути ситуацію від «великої війни», зміцнити державу.

Повернути довіру світової спільноти. Припинити контрабанду й торговельно-економічні стосунки з агресором.

Викорінювати зраду, руйнувати «п’яту колону», зміцнювати армію.

Патріотичне виховання стане основою не лише шкільної освіти, а й усієї роботи державних органів з молодим поколінням.

Українці мають бути готові до мобілізації. Кожен знатиме, що робити у разі ескалації зовнішньої агресії.

Ми створимо сильну територіальну оборону.

Володіння короткоствольною нарізною зброєю для громадян України з метою власного захисту та захисту родини буде легалізовано.

Сильна зовнішня політика України повинна бути прагматичною та ефективною.

Вона буде спрямованою на:

  • зміцнення безпеки України;
  • боротьбу за повернення окупованих Росією територій на сході України та в Криму;
  • захист українців за кордоном, звільнення українських політв’язнів та військовополонених з Росії, активізацію роботи з діаспорою;
  • підтримку українських експортерів на міжнародних ринках;
  • залучення інвестицій та новітніх технологій в Україну.

Ми добиватимемось у міжнародних судах, щоб Росія компенсувала завдані збитки.

Працюватимемо над зміцненням енергетичної безпеки, зокрема шляхом повної відмови від російських енергоносіїв.

Сильна економіка та високі життєві стандарти забезпечать возз’єднання та міцність України.

В Івано-Франківську відкрили Тарасову світлицю

КРАЇНА ПРАВДИ

Правда і Справедливість – це базові закони світобудови. Прагнення до Правди та Справедливості – це потяг до волі Творця. Сучасна деградація держави спричинена саме порушенням універсальних законів Правди та Справедливості.

Серед ініціатив та законопроектів, які я запропоную після перемоги на президентських виборах, будуть:

  • про імпічмент Президента;
  • прості механізми відкликання депутатів усіх рівнів;
  • про національний та місцеві референдуми;
  • про парламентську опозицію, якій будуть делеговані повноваження та механізми контролю за владою, зокрема за використанням коштів платників податків;
  • про вибори до парламенту на пропорційній основі за відкритими списками;
  • про зменшення кількості депутатів Верховної Ради до 300 осіб;
  • про виборність суддів першої інстанції та керівників місцевих підрозділів поліції на рівні громад;
  • ратифікація Римського статуту та подальші звернення в Міжнародний кримінальний суд у Гаазі для притягнення до відповідальності за злочини проти людяності на території України;
  • поетапне скорочення кількості чиновників по всій владній вертикалі на третину, надання можливості звільненим чиновникам за рахунок держави пройти курси для професійної адаптації після скорочення;
  • підвищення соціального захисту чиновників із одночасним посиленням відповідальності за зловживання;
  • кримінальна відповідальність топ-корупціонерів та хабарників – ув’язнення від 10 років до пожиттєвого з конфіскацією майна.

Світ змінюється. Країни, які ще вчора були відсталими клептократичними деспотіями, зрозумівши тенденції змін, розгорнувши боротьбу з корупцією, створивши кращі умови для інвесторів, отримують конкурентні переваги та динамічно змінюються.

В Україні ж держава є головним рейдером і шантажистом бізнесу.

Чиновники та силовики тероризують бізнес, створюють неконкурентне середовище, у якому стимули до інвестування відсутні.

Системне подолання корупції та державного рейдерства, утвердження непорушного права власності створять сприятливі умови для зовнішніх та внутрішніх інвестицій.

КРАЇНА ГІДНОСТІ

Чи можемо ми сьогодні говорити про гідність українця – робітника, військового, пенсіонера, підприємця, лікаря, вчителя, працівника бюджетної сфери, який отримує жебрацьку зарплату чи пенсію або ж, покинувши родину, поневіряється по світу в пошуках заробітку?

Чи можна вести мову про гідність громадянина в країні, де немає справедливого правосуддя, дієвої правоохоронної системи, доступу до соціальних програм та сучасної медицини?

Чи можна говорити про гідність України в світі, коли наші питання світові гравці часто вирішують без нас?

Питання рівня заробітної плати є базовим. Влада довела українців до зубожіння. Україна посідає останнє місце в Європі за рівнем мінімальної зарплати.

Гасло про «багатих, які повинні поділитися з бідними» – це питання про поетапне зростання за три роки мінімальної зарплати щонайменше до еквіваленту 500 євро та пенсій до еквіваленту 300 євро, при відповідному зростанні економіки та інвестицій в Україну.

Україна посідає передостаннє місце серед європейських країн за тривалістю життя громадян. Показник тривалості життя є інтегральним показником якості життя.

Він залежить від багатьох чинників, зокрема:

  • рівня доходів, зарплат і пенсій;
  • соціального захисту;
  • стану охорони здоров’я та профілактики захворювань;
  • розвитку туризму, фізкультури та масового спорту;
  • стану екології;
  • доступності реабілітаційної та відпочинкової інфраструктури;
  • рівня безпеки;
  • зрештою, від рівня так званого індексу щастя, у якому Україна посідає місця за межами першої сотні.

Саме за цим показником оцінюватиметься якість роботи влади на місцевому та загальнонаціональному рівнях.

Отже, Гідність – це:

  • достойна зарплата через економічне зростання;
  • пільговий і спрощений режим для самозайнятих;
  • справедливі комунальні тарифи;
  • реформа освіти й науки: підтримка учнів, студентів, викладачів та вчених замість дотацій бюрократичним структурам і контролерам;
  • прості податки;
  • проста дозвільна система, мінімум дозволів, що базуються на суб’єктивних рішеннях чиновників;
  • скасування митних зборів та мінімізація податків на ввезення сучасних технологій і обладнання;
  • електронна влада та мінімум прямих контактів чиновника з громадянином чи підприємцем;
  • дієвий соціальний захист;
  • прості кредити для бізнесу,
  • прості іпотеки для молодих родин,
  • монетизовані пільги;
  • будівництво житла для соціально вразливих верств населення, дітей-сиріт, ветеранів АТО та військовослужбовців;
  • просте розмитнення автомобіля – єдиний митний платіж у 500 євро,
  • держава як сервісна організація для громадянина.

Ми створимо регіональні програми детального розвитку територій України та презентуємо їх світовим інвесторам.

Для необхідного річного зростання економіки на 7-10% Україні щороку необхідно залучати близько 10 мільярдів доларів інвестицій. Це складне завдання для нашої країни з її статусом сировинної олігархічної економіки. Таку економіку ми замінимо на «креативну економіку» майбутнього.

Ми припинимо дотування за рахунок платників податків високорентабельного монопольного бізнесу. Дамо дотації фермерам, а не олігархічним агрохолдингам.

Модерне технологічне заможне село з розвиненою інфраструктурою та комфортом – один із державних пріоритетів.

Ми збережемо на початковому етапі мораторій на продаж землі корпораціям та закордонним резидентам. Після формування цивілізованих ринкових умов дозволимо купівлю і продаж землі в межах 200 гектарів на особу виключно для фізичних осіб – громадян України.

Монополії повинна контролювати держава, багатомільярдні олігархічні оборудки за рахунок родин усіх українців на зразок «Роттердам плюс» будуть скасовані.

На ринку газу ми приберемо монополістів та посередників, які завищують ціни та отримують надприбутки.

Сильні середній клас та громадянське суспільство стануть основою стабільного економічного прогресу та демократичного розвитку України.

Україна буде сильною своїми територіальними громадами.

Центральна влада передасть реальні повноваження, бюджети, майно, ресурси та землю територіальним громадам, які ефективніше їх використовуватимуть.

Влада на місцях повинна належати місцевим радам та створеним ними виконавчим органам.

Районні, а потім і обласні державні адміністрації будуть ліквідовані. На першому етапі – їхнє чисельне скорочення, звуження функцій до питань контролю, координації, аналітичної роботи.

Ми проведемо перепис населення, створимо державний реєстр фізичних осіб.

«Вигнати дурнів з влади та збудувати дороги» – такою є одна з формул успіху для України. «Колективні дурні» у владі – це ті, хто своєю некомпетентністю та корумпованістю довели Україну до ризику втрати суверенності та цілісності.

«Збудувати дороги» – означає відновити транспортну, комунальну та інші інфраструктури України, що стане базою для розвитку держави.

Донедавна дорожня галузь була чи не найбільш корумпованою в державі. Через корупційні схеми так званих ямкових ремонтів розкрадалися мільярдні суми.

Свого часу саме «Буковель» став полігоном із випробування нових технологій будівництва доріг. Наші дорожники здійснили справжню революцію в укладанні шляхів та за власною ініціативою, вперше в Україні запропонували десятирічну гарантію на сотні кілометрів збудованих доріг. Ці заходи зекономлять платникам податків мільярди гривень.

Навіть кілька успішних інноваційних проектів у галузях транспорту, зв’язку та інформаційних технологій можуть докорінно змінити Україну, дати поштовх економіці, забезпечити роботою сотні тисяч людей, відродити інженерну школу, актуалізувати вітчизняну науку.

Витрати на освіту й науку – не видатки, а інвестиція в майбутнє. Ми надамо найвищий соціальний статус учителям – від вихователя дитячого садка до професора університету. Завданням сучасної освіти має бути виховання креативного мислення.

Стратегічний напрямок – повна безкоштовна освіта.

Медична реформа отримає людське обличчя. Ми запровадимо солідарну страхову медицину.

Коли кажуть «хто володіє інформацією, той володіє світом», то кажуть правду. Якщо українці не створять могутнього проукраїнського інформаційного поля, вони рано чи пізно потраплять у нову колоніальну залежність. Ми повинні не лише слухати українське, дивитися українське, а й транслювати українську творчу продукцію на інші країни.

Особливу увагу приділимо екології, на якій не маємо права економити.

Пріоритети – масовий спорт, державне сприяння розвитку туризму.

У культурі ми маємо підтримати талановитих митців, які готові створювати конкурентоспроможний продукт, формувати культурний фасад нової України. Держава має забезпечити захист культурного середовища та умови для вільної конкуренції й розвитку, надавати підтримку культурі, кіновиробництву.

Ось так я побачила, відчула, зрозуміла кандидата в Президенти України Олександра Шевченка. Чесно кажучи, він викликав у мене щиру симпатію.

Розумію, що цього політика обмежують у доступі до ЗМІ, нищать рекламні матеріали, штучно знижують рейтинги, атакують інтернет-ботами, влаштовують провокації. І роблять це представники чинної, збанкрутілої влади! Значить за Шевченком правда?

Днями я спробую познайомити своїх читачів з іншими кандидатами.

Наша журналістська практика триває…

Вікторія Ходаківська, студентка Університету “Україна”