Варшава без котів і собак

Реально я не зустрічав ніде, де бував за 3 тижні жодного кота чи песика, який би був сам по собі.
Де вони поділися?
Бігають одні голуби та ворони з горобцями. І скрізь таблички із забороною підгодовувати птахів.
А от бомжі - є. Особливо в центрі Варшави.

п.с. Зараз чекаю автобуса на Варшаві Заходні. Не хочеться їхати звідси, але і додому теж хочеться. Якесь таке відчуття, ніби на шпагаті.
Але все таки треба зібратись з думками, підготуватись, і знову повертатись до Варшави.

Варшава. Вивчення географії.

  • 10.05.19, 21:15
Карта мєйська - така ж за розміром, як і звична банківська картка, на ній фото і ім'я та прізвище посядача. Хм... Думаю, як посядач буде по Українському. Ну ладно, думаю зрозуміло. Моя карта, моє фото, я і посядач.
Таке щастя коштує 180 злотих на місяць (і кілька злотих, здається, якщо заводиш), а тоді тільки платиш і радієш :)
180 злотих - це 1+2 стрефа. Якщо хочеться дослідити Варшаву та околиці і не отримати чималий штраф - краще вже купити на дві стрефи зразу.
Ітоді - катайся автобусами, трамваями, поїздами, метро і не переймайся. Це фантастично зручно. Одноразові квитки купувати дорого і гіморно.
У автобусах і трамваях чисто, кондиціонери, і поїзди і метро супер. У метро туалети чисті і безплатні, там є папір і дзеркала, і паперові рушники, і спеціальна людина там сидить і прибирає як хто не втрапив у мішень :)
Безкоштовні туалети у палаці культури і науки. А от на автостанції і деяких вокзалах туалети платні. За ціною - двічі сходив у туалет і рахуй викинув баночку тушонки і булку...
Сьогодні їхав автобусом, у якого 50 чи і більше зупинок. Це щось схоже, як із Бортничів на Троєщину по Київським вимірам. Тільки тут воно далі... Варшава ніби і менша Києва, але воно якось все розпорошено, і трохи незвично.
І ще. Завантажуєш у телефон додаток 'якдояде' і він прораховує оптимальний маршрут у режимі реального часу, де пересідати, чим їхати.
Цивілізація!

Варшава. 'Понаєхалі' :)

  • 09.05.19, 23:33
Сьогодні вийшов на зупинку зранку - чую таку дорідну українську мову, аж дивно. Розмовляє через телефон така собі жіночка. Підїхав автобус з напрямку Пясечно - переді мною молодята штокають. Теж дивно. У метро чую - то чтокають то шокають. І ввечері сидів чекав трамвай чвурку, на зупинці 'Двожец Віленські' тільки і чути 'шошо' та 'что' і 'как'. Починаю сумніватися, що це Варшава і взагалі Польща.

Warszawa сьогодні від Serwis RTV Warszawa

  • 25.04.19, 23:32
Сьогодні у Варшаві був погожий день. Скільки разів проходив і не помічав оцей камінь, а тепер побачив його

Там вказані відстані до різних міст Польщі. А коли далі їхав ремонтувати оцей телевізор

побачив такий дивний мурал

І потім оце бюро ритуальних послуг (зліва) по сусідству з м'ясною лавкою (праворуч)

От така собі казка

Європа... Воду купувати не обов'язково.

  • 24.04.19, 23:53
Czy w polskich miastach mona pi wod z kranu bez przegotowania?
Tak!
Jako wody wodocigowej okrela polskie prawo oraz regulacje Unii Europejskiej. Woda z kranu w Londynie, Paryu i Warszawie spenia te same wymagania!

п.с. Кресковані літери не відображаються.
п.п.с. Ще б оце пиво провели, і сало десь випадало, кавалками...

Вибір 22.04.2019. Хто куди?

  • 22.04.19, 10:22
1

2

3


25%, 1 голос

25%, 1 голос

50%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Пів дня без інтернету!

  • 11.03.19, 23:06

Від слова - зовсім!
Порекламити зранку не вдалося.
Подивитися телевізор теж не вдалося (бо смарт).
Навіть забронювати місце в автобусі до Києва не можливо без інтернету.
І номер телефону служби не мав у записах, бо нащо? Завжди можна дізнатися з інтернету.
Навіть мобільний зв'язок київстару не працював...
Жах якийсь.
Але по обіді все ожило і завирувало!
Ото така чудасія... Але нарешті відремонтував світлодіодну лампочку та спаяв докупи і замотав скотчем свій пілігрімський повербанк...


Поисковая оптимизация. Что-то происходит, не пойму никак -

  • 10.03.19, 11:03
что, но те приемы, которые работали хорошо 10 лет тому назад, еще работали несколько лет тому назад, похоже себя исчерпали.

В 2008 году было прекрасно - несколько самоотверженных бессонных ночей, дней, вобщем, маниакальный труд с кофеином, по рассылке однотипных объявлений с ссылкой на свой сайт - и вот он уже на 1 месте в выдаче Гугла и Яндекса.  Объявления о ремонте телевизоров в Киеве я размещал и на русскоязычных ресурсах Казахстана, Караганды, практически все по Москве, других крупных и не очень, городах русскоязычного пространства, и даже на сайтах и форумах русскоязычной диаспоры Канады, Израиля. И так продолжалось до введения новых алгоритмов поисковых систем. 

Сначала от рук отбился Гугл. Интернет пестрил высказываниями экспертов, но похоже, никто толком не мог понять происходящего. Все чаще приходилось надеяться на удачу. Маниакальным упорством, приемами "раскладывания в разные корзины" уникализацией текстов, получалось держать позиции  в десятке выдачи по ключевым запросам. 

А потом пространство для русскоязычной рекламной деятельности практически исчезло. Ну да ладно, значит так надо было...

Перехід на щиру українську мову остаточно завів мене в ступор. Українською мовою шукають ремонт телевізорів хіба що у Тернопільській області.
Так було кілька років тому, так воно і тепер. Я помиляюсь? Переконайтесь самі.

Пальму першості у видачі Гугл займають ресурси, які беруть плату за свої послуги. (контекстна реклама Гугл, olx) Для осіб, які провадять якийсь мікроскопічний бізнес, це досить суттєві витрати. Якщо їх додати до інших - транспортних, на витратні матеріали, і т.д, то вся діяльність буде нескінченною суматохою, яка в кращому разі буде покривати поточні витрати, якось пережити до кращих часів.

Знову клеяти паперові оголошення на під"їзди? Ага, там вже все схоплено, теж за все треба платити, досить відчутно.

Здавалося б, в чому проблема? Додати витрати до ціни послуг, дати платну рекламу та не перейматись. Але в такому разі бажаючих скористатися послугами різко зменшиться, тому що всі рахують свої прибутки та видатки.

Звичайно, нічого не стоїть непорушно, якщо щось має зникнути з часом, воно зникне. Сильне подолає слабке, і доведе тим своє право на існування.

Якось воно буде...

Як розлучитись з банком правильно?

  • 05.03.19, 11:14
Щоб потім не виявилось, що щось йому винен...

Хтось щось?

Зима Минула! (де-юре)

  • 01.03.19, 02:22


Сорок сьома, якщо не помиляюсь.

Кажуть, все що може досягти чоловік у житті, він досягає у 43 роки. А тоді вже все. Треба спокійно сприйняти, що дива вже не буде, і рватися понад міру не тільки неефективно, а навіть небезпечно. Може щось всередині там бздинькнути і буде серйозна халепа.

Саме час вчитися жити спокійно. Не йде про те, щоб скласти руки на пузі і сидіти бити байдики, а про те, що не слід бігти відразу у різних напрямках. Спокійно робити свою справу, отримувати від неї задоволення. Шукати себе. Шукати себе, яким був десь там, років у 14, 15, 17...

п.с. Картина "Fortuna" автор Tadeusz Kuntze, 1754r.