хочу сюди!
 

Наталія

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 40-45 років

Священномученик Мокій (295)

  • 07.06.16, 20:54
Священномученик Мокій (295)

Святий Мокій був пресвітером в Македонії, в місті Амфіполі. Під час гоніння на християн імператора Діоклетіана (284-305) святий Мокій переконував язичників, що зібралися для святкування язичницькому божеству Діонісу (Бахусу), залишити беззаконні і погані звичаї, що супроводжували це торжество, покаятися, навернутися до Господа Ісуса Христа і очиститися в святому хрещенні.

Святий був приведений на суд до правителя Лаодикії, визнав перед ним істинну віру, а на погрози відповідав: "Смерть за Христа – велике придбання для мене". Святого Мокія піддали катуванням, які він переносив з дивним терпінням, не припиняючи викривати зло ідолопоклонників. Приведений у капище Діоніса, святий Іменем Ісуса Христа поламав ідола, після чого його був вкинуто в розпечену піч, де залишився неушкодженим, а полум'ям, які вийшло з печі, був спалений правитель.

Новопризначений начальник піддав святого Мокія жорстоким катуванням, які він за допомогою Божою стійко переніс; відданий на розтерзання диким звірам, він залишився неушкодженим – леви лягали біля ніг святого. Народ, врозумившись такими чудесами, став вимагати, щоб мученика відпустили на свободу. Правитель розпорядився відіслати святого в місто Перинф, а звідти до Візантії, де святий Мокій був страчений.

Перед смертю він у молитві дякував Господу, Який дав йому силу до кінця пройти мученицький подвиг. "Господи, прийми в мирі дух мій", - були його останні слова, після чого йому відрубали голову. Святий Мокій помер близько 295 року. Згодом імператор Костянтин побудував на честь священномученика Мокія храм і переніс до нього святі мощі страстотерпця. 
http://www.zarvanycia.cc.ua/
http://vk.com/zarvanycia ,
https://www.facebook.com/zarvanycia.net ,
http://www.odnoklassniki.ru/profile/533438398557 ,
https://twitter.com/Zarvanycia ,
http://blog.i.ua/user/6200557
https://www.youtube.com/embed/15BsGyuul0M
0

Коментарі