хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

11 травня день згадки про апостолів із 70-ти Ясона і Соспатра

  • 07.06.16, 16:53


Апостол Ясон родом був із Тарса що в Малій Азії. Він був першим християнином у місті.
Апостол Сосипатр походив із Ахаї. Обоє були учнями апостола Павла, який навіть назвав їх родичами в одному із своїх послань.
Згодом святий Ясон був поставлений єпископом у рідному місті Тарсі, а святий Сосипатр – в Іконії. З проповіддю вони вирушили на захід і в 63 році Божому досягли острова Керкіри біля Греції.Там вони звели храм в ім'я первомученика Стефана і багатьох хрестили.
Правитель острова дізнався про це і кинув їх до в'язниці, де було сім розбійників: Саторній, Якисхол, Фавстіан, Яннуарій, Марсалій, Євфрасій та Маммій. Апостоли навернули їх до Христа. За сповідання Христа сім в'язнів померли в котлі з розтопленою смолою, сіркою і воском.
Тюремний вартовий, спостерігаючи їх мученицьку смерть, оголосив себе християнином. За це йому по черзі відтинали ліву руку, потім обидві ноги і потім голову. Апостолів же Ясона та Сосипатра правитель наказав бити батогом і знову ув'язнити.
Наступний правитель дав наказ кинути апостолів Ясона та Сосипатра в казан з киплячою смолою, але коли побачив їхні тіла неушкодженими, зі сльозами вигукнув: Боже Ясона і Сосипатра, помилуй мене!
Звільнені апостоли хрестили правителя і дали йому ім'я Севастіан. З його допомогою апостоли Ясон та Сосипатр звели кілька церков і охрестили багато язичників.
http://www.zarvanycia.cc.ua/
http://vk.com/zarvanycia ,
https://www.facebook.com/zarvanycia.net ,
http://www.odnoklassniki.ru/profile/533438398557 ,
https://twitter.com/Zarvanycia ,
http://blog.i.ua/user/6200557
https://www.youtube.com/embed/Z53jGH1fsic
0

Коментарі