хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Праведник Георгій Побідоносець(Юрій Переможець)

  • 13.05.16, 18:33
Праведник Георгій Побідоносець(Юрій Переможець)


Він жив у IV ст. в Каппадокії, яка входила в число Римської імперії і був сином хлібороба. Ріс у сильно віруючій християнській сім'ї. Назва Георгій означало "землероб". Тато прийняв мученицьку смерть, коли св. Георгій був молодим хлопцем. Мама любила сина і виховала його в благочесті. Вони переселилися в Палестину. Досягнувши повноліття, св. Георгій став відважним воїном. Імператор Диоклитиан(284-305) призначив його старшим воєначальником. Імператор ненавидів християнство і в 296 р. наказав гнати і виганяти християн. Дізнавшись про це, св. Георгій роздав все своє багатство бідним і, повернувшись в Сенат, вільно заявив, що він хрещений : "Я раб Христа Бога мого і свідчу про цю істину".
Один з сановників повторив слова Пілата: "Що є істина?". На це св. Георгій відповів:"Істина є Сам Ісус, якого ви гоните".
Здивований імператор почав переконувати св. Георгія відректися від своїх переконань і принести жертву ідолам, обіцяючи йому при цьому земну славу. На це св. Георгій відповів: "Жодна душа і ніщо не ослабить моєї віри". Почувши відважний відгук імператор наказав своїм охоронцям виштовхнути списами св. Георгія з приміщення, але тверда сталь зігнулася, коли торкнулася тіла св. Мученика, Ніяк не завдавши йому болю. Гонителі кинули святого в темницю, де закували ноги в спеціальні колоди, а груди завалили важким каменем.
У найближчий день Діоклетіан наказав св. Мученика колесувати. Його прив'язали до великого колеса, яке оберталося, так, що гострі шипи рвали тіло. Страшні муки. Св. великомученик кликнув до Господа за підтримкою, а потім затих. Імператор вирішив, що він вже мертвий і наказав зняти тіло з колеса, а сам пішов у капище, щоб принести подячну жертву ідолам. У цю годину на вулиці стемніло, прогримів грім, почулися слова: "Не бійся, Георгій, Я з тобою" і явився Ангел Господній у вигляді світлоносного юнака, який поклав руку на святого і сказав: "Радуйся !" І св. Георгій став здоровим. Присутні, побачивши таке диво, увірували в християнського Бога. Два знатних сановники Анатолій і Протолеон, які були християнами, вільно оголосили про це імператору, який наказав відсікти їм голови.
Цариця Олександра теж увірувала у Христа, за що гнівний Диоклитиан хотів її знищити, але служитель відвів її в царський палац.
Імператор поставив метою перемогти віру св. Георгія і звелів кинути його в яму, запорошити негашеним вапном і закопати живцем. Три дні знаходилося тіло святого в ямі, а коли відкопали, він був живим і здоровим. У той час імператор наказав бити його воловими жилами - кров змішалася з землею, а мужній страждалець, посилений силою Божою, залишався живим і життєрадісним.
Бачачи, що під час тортур слава св. Георгія зросла, Диоклитиан, намагаючись принизити християнську віру, сказав: "Якщо твій Бог має таку силу, то воскреси мертвого". На це св. Георгій відповів: "Ти спокушай мене, але для порятунку народу того, що побачить силу Христа, Бог мій сотворить таке чудо". У той час святого привели до гробниці, де лежав новопреставлений небіжчик, і св. Георгій сказав:" Господи ! Покажи цьому народу, що Ти Бог Єдиний по всій землі, нехай люди дізнаються про Тебе" . І небіжчик ожив і вийшов з гробниці. Народ, плачучи від явленого чуда, увірував в Господа.
Але Диоклитиан залишився при своїх переконаннях. Підтвердилися слова Христа Спасителя у притчі про бідного Лазаря: "Коли Мойсея і пророків не слухають, то хто б і з мертвих воскрес, ніяк не повірять" (Лк. 16 , 31 ).
Гнівний Диоклитиан наказав відрубати голову воскреслому слузі Афанасію, що теж увірував, а св. Георгія кинути в темницю. Подвиг і чудеса св. Георгія тільки збільшили кількість християн, а тому імператор хотів все ж таки змусити св. мученика принести жертву язичницьким богам.
В останню ніч св. страждалець щиро молився Господу, а коли задрімав, йому явився Сам Бог, підняв його Своєю рукою, обняв, поцілував і, поклавши на голову вінець, сказав: "Не бійся, а дерзай і отримаєш Царства зі Мною".
На суді імператор запропонував св. Георгію зробитися співправителем. Коли святий відмовився, йому запропонували принести жертву язичницьким богам. Георгій увійшов в капище, став у головного ідола і сказав: "Ісус Христос Бог мій". Ідоли впали і розсипалися. Язичницькі жерці почали кричати: "Вели вбити цього чарівника" .
Свідком була і цариця Олександра, вже перед тим увірувала в Христа. Тут вона сміливо заявила про це, за що була вбита на місці.
Святому Георгію відсікли голову. Було це в день Пасхи 23 квітня по ст.ст. 303 року. Вічна слава йому ! Свята Церква називає великомученика Георгія Побідоносцем не тому, що він не знав поразок у битвах, а тому, що своєю вірою довів силу Ісуса Христа, і з Його підтримкою переміг імператора.
Тіло св. Георгія поховали в місті Ліді. Під століття Костянтина Великого там був збудований храм в честь великомученика, де і помістили нетлінні святі мощі.
Безліч чудес сотворив по молитвах віруючих св. Георгій. Серед них - чудо зі змієм. І на іконах ми частіше бачимо святого великомученика Георгія верхи на коні. Він списом проколює змія.
Історія розповідає , що у одного міста був грізний змій, який своїм диханням вбивав і пожирав людей. Населення міста на вимогу жерців чергуючись водили змію на поживу своїх дітей. А коли прийшла черга царської дочки, і її повели. Всі плакали, а християни молилися за неї. Раптово, з'явився на білому коні св. Георгій і сказав дівчині, що він воїн Христа Спасителя і, вдаривши змія списом, вбив його. Відразу 25 тисяч людей прийняли святе Хрещення. У озера, де був убитий змій, побудували собор на честь Пресвятої Богородиці і св. великомученика Георгія.
Святого Георгія Побідоносця люблять і поважають віруючі ще з часів древньої Русі.
http://www.zarvanycia.cc.ua/
http://vk.com/zarvanycia ,
https://www.facebook.com/zarvanycia.net ,
http://www.odnoklassniki.ru/profile/533438398557 ,
https://twitter.com/Zarvanycia ,
http://blog.i.ua/user/6200557
https://www.youtube.com/embed/-R61vIW_gRc
1

Коментарі

15.06.16, 07:57