хочу сюди!
 

Маруся

35 років, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-40 років

19 квітня згадуємо Євтихія, єпископа Константинопільського

  • 21.04.16, 17:47
19 квітня згадуємо Євтихія, єпископа Константинопільського

Євтихій народився в Фригійській області в родині військового та доньки священника . Свою добру освіту отримав від діда-священника. Одного разу наче передбачивши майбутнє до свого імені малий хлопчик дописав слово патріарх.
У віці 12 років батьки відіслали його вчитися далі до Константинополя і під час навчання вирішив піти до монастирю. Так він пішов до однієї з обителей в Амасії.
За добру і християнську службу скоро його назначили архимандритом усіх обителей Амасійських.
За деякий час при імператорі Юстиніані мав скликатися новий собор,на який не зміг поїхати митрополит Амасійський а натомість відправив туди Євтихія.Там же Патріарх напророчив що саме Євтихій буде його престолонаслідувачем. Коли ж патріарх помер то Юстиніану наснивя апостол Петро і вказав на Євтихія як на нового єпископа.
В перші роки його правління було скликано 5 Вселенський собор на якому було відкликано будь-яку єресь а її прихильників засуджено. Та за деякий час виникла нова яку Євтихій був розкрив та за те він був вигнаний Юстиніаном який сам прикипів до єресі цієї.З нього скинули патріаршу рясу і відправили до Амасійської обителі де він і починав своє монашество.
У весь час свого вигнання він багато молився і навіть отриав здатність зцілювати. За його допомогою одна жінка яка довгий час не могла виносити дитину і родила мертвих дітей таки змогла виносити і народила здорову дитину.
За 12 років по вигнанні він все таки повертається на патріарше місце і до самої смерті мудро править церквою.
Помер він в Томину неділю після того як зібрав весь клир і поблагословив їх. Сталося це 582 року по Різдві Христовім.
http://www.zarvanycia.cc.ua/
http://vk.com/zarvanycia ,
https://www.facebook.com/zarvanycia.net ,
http://www.odnoklassniki.ru/profile/533438398557 ,
https://twitter.com/Zarvanycia ,
http://blog.i.ua/user/6200557
https://www.youtube.com/embed/a4MHbyQJgoo
0

Коментарі