хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

10 квітня згадується преподобний Іларіон Новий

  • 20.04.16, 18:00


Іларіон народився в побожній родині, яка з самого його малечку привчала до віри християнської і навчали його Святого Письма тому вже в двадцятирічному віці він приймає монаший постриг . Спершу він перебував у Ісихійській обителі та згодом перейшов до Далматської , де після певного часу ним було прийнято велику схиму. Там же його згодом висвятили у пресвітери і по смерті настоятеля на його місце хотіли обрати Іларіона та він,дізнавшись про це, віддалився до Візантії.
Та монахи не відступили і наступні 8 років Іларіон був настоятелем обителі цієї.
Згодом на імператорський престол стає іконоборець Лев Вірменин, служники якого не одноразово змушували святого ставати проти святих ікон та він відмовлявся ставати іконоборцем і через те він дуже багато потерпав. Його часто кидали до вязниці та морили голодом. Та ось одного разу Далматські монахи прийшли до імператора і попросили відпустити їхнього ігумена навзамін того що вони стануть іконоборцями. Та повернувшись монахи не стали іконоборцями що дуже розлютило імператора тож він знову закрв Іларіона в вязниці.
Щоправда зовсім скоро і сам імператор загинув від мечів своїх же воїнів на тім же місці де осквернив першу ікону.
Після приходу нового імператора Іларіона звільняють і він зачиняється у келії. Відомо що коли помер Теодор Студит Іларіон бачив як ангели забрали на небо його душу.
Згодом до влади приходить новий імператор який також як і Лев Вірменин був іконоборцем. Він знову зачиняє Іларіона у вязниці а згодом засилає на острів Афусію. Звідти Іларіон повертається вже за правління імператриці Теодори . Він відправляється в Далматську обитель і знову стаючи там настоятелем помирає в 845 році.
http://www.zarvanycia.cc.ua/
http://vk.com/zarvanycia ,
https://www.facebook.com/zarvanycia.net ,
http://www.odnoklassniki.ru/profile/533438398557 ,
https://twitter.com/Zarvanycia ,
http://blog.i.ua/user/6200557
https://www.youtube.com/embed/lt-jM5K32ts
0

Коментарі