хочу сюди!
 

Тетяна

43 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 38-45 років

www.zarvanycia.cc.ua 25 березня ми споминаємо преподобного Теофа

  • 15.04.16, 22:56

www.zarvanycia.cc.ua 25 березня ми споминаємо преподобного Теофана Сповідника

Преподобний Теофан походив з дуже знатної та порядної сім’ї, що проживала в Константинополі. Його батько був родичем імператора Лева Ісавра тому після його смерті імпеатор взяв турботу про родичів на свої плечі. Коли ж Теофан подорослішав то зайняв одну з важливих посад при імператорі. Та важлива посада зобовязувала його до одруження. Одружившись, він з жінкою вирішили зберегти свою невинність бо сам Теофан збрався піти в монашество.
Подорожуючи з дружиною по багатьох обителях вони зупинились в одному з них і там зустріли старця, що називався Григорієм Стратигом. Він розмовляючи з дружиною преподобного напророчив їй що муж її буде удостоєний мученицького вінця. Через певний час дружина преподобного прийняла монашество а згодом і він прийняв постриг від старця Григорія.
Пішовши до одного монастиря, рекомендованого старцем,він почав ппрацювати переписуючи книги а також багато перебував в молитві та постив. За кілька років він заснував інший монастир де і став настоятелем. Пізніше в нього зявився певний дар зцілення бо міг зцілювати як тілесні так і душевні хвороби а також виганяв з душ бісів.
За кілька років до його смерті за ініціативи імператора Лева Вірменина іконоборство знову набрало сили. Преподобного Теофана не раз схиляли до цієї хвилі та він не піддався і за те був кинутий до в’язниці. Помер преподобний страждаючи після важкої хвороби у 818 році по Різдві Христовім.
Найбільшою його працею є Хронографія, яку він писав практично перед смертю. Це і досі є визначною книгою в історії церкви. 

Преподобного Теофана:
https://twitter.com/Zarvanycia ,
0

Коментарі