хочу сюди!
 

Тетяна

43 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 38-45 років

www.zarvanycia.cc.ua 21 березня згадуємо Теофілакта, єпископа Ні

  • 13.04.16, 20:43

www.zarvanycia.cc.ua 21 березня згадуємо Теофілакта, єпископа Нікомидії.

Сам Теофілакт жив під час періоду іконоборства в місті Константинополі. Та по смерті імператора Лева 4 Хазара змінилась влада як на імператорському престолі так і на церковному і новим патріархом стає вчитель Теофілакта святий Тарасій. Він згодом збирає Сьомий Вселенський собор на якому жорстоко засуджується іконоборство.
Теофілакт разом з святим Михайлом ідуть в монастир де через постійну молитву та піст отримують дар чудотворства. Вони часто молитвами допомагали людям під час засухи з водою і пусті кухлі наповнювались водою. Після років подвижництва обоє були висвячені як єпископи. Теофілакт став єпископом Нікомидії і будучи в главі місцевої церкви багато допомагав людям будуючи храми, лікарні та роздаючи млостиню жебракам та немічним.
Він власноруч омивав рани людям які вважались прокаженими і зовсім не виказував якоїсь огиди.
Та з приходом нового імператора якй був прихильником іконоборства все геть змінилося. На нового імператора не могли вплинути ні благання ні нового патріарха, що прийшов на заміну Тарасію ані інші впливові особи. Згодом і Теофілакт, що напророчив правителю швидку смерть за таке своє пророцтво був вигнаний у Малу Азію у місто Стровіль де пробувши 30 років помер у 845 році.
Після приходу нової правительки святої Феодори мощі святого Теофілакта були повернуті назад до Нікомидії. 

Єпископа з Нікомидії:
https://twitter.com/Zarvanycia ,
0

Коментарі