хочу сюди!
 

Тетяна

43 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 38-45 років

www.zarvanycia.cc.ua Сьогодні 10 березня згадуємо святого Порфир

  • 10.03.16, 23:02

www.zarvanycia.cc.ua Сьогодні 10 березня згадуємо святого Порфирія, єпископа Гази.

Порфирій народився близько 346 року в заможній родині у місті під назвою Фессалоніки що в Македонії. Заможні батьки дали йому можливість отримати досить хорошу освіту та він весь цей час тягнувся до чернечого життя тому вже в 25 років він покидає рідну домівку і вирушає до Єгипту.
Там він оселяється на горі Нітрійській під пильним навчанням преподобного Макарія Великого.Там же він зустрівся з святим Ієронімом що в той час подорожував монастирями і згодом разом з ним відправився до Єрусалиму для поклоніння святим місцям після чого оселився в Йорданській пустелі. Там він дуже багато молився і постійно постив аж поки не захворів. В пошуках зцілення він знову помандрував до святих Єрусалимських місць. Одного разу йому стало дуже зле і він знепритомнів. У сні йому зявився Господь а коли він прокинувся йому відразу стало краще.
Згодом патріарх Єрусалиму висвятив Порфирія в пресвітер, в той же час він отримує спадок від своїх батьків який повністю роздає жебракам і жертвує на храм.
Незадовго помирає єпископ міста Газа і жителі цього міста приходять до паріарха з вимогою поставити на його місце сильного чоловіка який би міг протистояти навалі жорстоких язичників що постійно ображали християн.
На престол єпископа поставили саме Порфирія. Він прийняв це з честю і довгий час аж до смерті служив вірянам та боровся проти язичників які не пропускали жодної можливості познущатися над християнами.
Помер святий в старечому віці в 420 році.

Порфирія, єпископа Гази:
https://twitter.com/Zarvanycia ,
2

Коментарі

111.03.16, 11:28