хочу сюди!
 

Тетяна

43 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 38-45 років

www.zarvanycia.cc.ua Сьогодні , 26 лютого ми згадуємо преподобно

  • 02.03.16, 21:57

www.zarvanycia.cc.ua Сьогодні , 26 лютого ми згадуємо преподобного Мартиніана, святих Зою та Фотинію.

Святий Мартиніан жив у Палестині і був побожним хлопцем. В 18 років він вирішив піти до пустелі що була розташована неподалік міста Кесарії. Там він залишився жити і на протязі чверті століття жив сам у повній безмовності і подвижництві.
Якось одна жінка, що мала ім’я Зоя, вирішила посперечатись з своїми товаришами що легко зможе спокусити святого. Так вона посеред ночі у вигляді подорожуючої прийшла до Мартиніана і попросилась переночувати. Святий дозволив їй бо ж було темно та й погода була недоброю та згодом Зоя переодяглась в гарне вбрання і спробувала спокусити чоловіка.
Та Мартиніан замість того аби піддатися спокусі розпалив огнище і ставши в середину його наказував собі терпіти цей вогонь бо як не може витерпіти його то як витерпить вогонь пекла.
Побачивши це жінка схаменулась і почала просити його наставити його на шлях істинний і він порадив їй піти до землі Вифлеємської до монастиря святої Павли де вона прожила до своєї кончити подвижницьким життям. Після того як він вилікував свої ноги він поїхав до острову на якому зовсім не було людей, там він плів корзини для одного чоловіка що привозив йому харчі.
Якось до острова прибився корабель що потерпів після великої бурі а в ньому була молода жінка Фотинія. Вона залишилась на острові а Мартиніан поплив, на землю його винесли два дельфіни.
Якось Мартиніан прийшов до Афін, там захворівши він відчував швидкий прихід смерті він зайшов до храму і ляг посередині а згодом покликав єпископа і попросив поховати його.Помер він в 422 році. Дівчина Фотинія проживши на острові померла за 6 років і була похована в Кесарії Палестинській.

Преподобного Мартиніана:
https://twitter.com/Zarvanycia ,
2

Коментарі