хочу сюди!
 

Тетяна

43 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 38-45 років

www.zarvanycia.cc.ua Священномученика Власія Севастійського

  • 29.02.16, 21:00

www.zarvanycia.cc.ua 24 лютого день памяті священномученика Власія Севастійського

Власій був обраний єпископом міста Севастія під час правління двох імператорів Ліникія і Діоклетіана. Ці два імператори знані як найбільші переслідувачі християнства.
Дуже багато християн переховувались саме в домі Власія, що був розташований на горі Аргеос. Також до нього приходило багато звірів. Вони чекали поки той закінчить молитву і поблагословить їх, багато з цих тварин були зціленими святим. Та одного разу дім святого був викритий слугами місцевого правителя на ім’я Агриколай. Вони шукали поблизу звірів, що повинні були нападати на засуджених християн і розривати їх зубами. Щойно повернушись слуги негайно доповіли про християн, що переховувались там і правитель наказав їм схопити їх і привести до нього. Коли прийшли слуги до дому цього то побачили там лише Власія, який потім покірно пішов з ними до Агриколая.
На шляху до правителя він здійснював багато чуд та зцілював людей. Одна вдова пожалілась святому на те що зовсім недавно вовк забрав єдине що вона мала — порося.Святий відповів щоб вона не сумувала бо те порося що вкрав у неї вовк повернеться до неї. Так і сталося.
Зустрів Агриколай святого дуже чемно назвавши його другом Богів та святий відповів що ті кого він називає богами є біси. Почувши це Агриколай наказав жорстоко побити Власія та кинути до вязниці.
Наступного дня святого знову катували, а після того знову завели до вязниці. По дорозі за ними йшли сім жінок, які збирали краплі крові святого. Їх схопили та наказали поклонитися, вони ж обманом забрали цих ідолів та втопили на самому днищі озера. За те їх багато катували. Святі стійко терпіли всі катування а згодом їх тіла змінилися і стали білі наче сніг, а з ран їхніх замість крові текло молоко. Потім цим жінкам було відсічено голови.
Святого Власія знову привели до правителя та він не відрікся від віри і стояв на своєму за що святого наказали кинути в озеро. Він підійшов до нього, перехрестив і пішов по ньому неначе то була не вода а земля. Він став посередині озера і прикликав до себе багатьох язичників що стояли на берегу. Вони пішли до нього молишись до своїх божків та втопились.
Дізнавшись про смерть багатьох своїх підданих і товаришів Агриколай дуже розсердився і наказав відсікти голову святому.Це трапилося у 316 році по Різдві Христовому. Мощі святого знаходяться в багатьох містах Європи.

Власія Севастійського:
https://twitter.com/Zarvanycia ,
1

Коментарі