хочу сюди!
 

Лариса

52 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 38-57 років

www.zarvanycia.cc.ua 23 лютого споминаємо священномученика Харла

  • 25.02.16, 21:22

www.zarvanycia.cc.ua 23 лютого споминаємо священномученика Харлампія

Святий жив у другій половині другого століття по Різдві Христовому і був єпископом міста Магнезія. За своє життя він навернув до християнської віри дуже багато язичників, проповідував слово Боже та навчав людей праведному життю та чутка про цього святого та його проповіді донеслись до правителя Лукіана який наказав схопити святого, якому на той час було 113 років. Харлампія привели до суду де Лукіан наказував йому під страхом смерті відмовитись від християнства і поклонитися ідолам та він твердо стояв на своєму і відмовився відрікатися від своєї віри. Побачивши його непохитність Лукіан віддав наказ катувати старенького Харлампія . Як тільки не знущалися з старця кати- здирали з нього шкіру, сильно били та він не тільки не молив про пощаду а й дякував своїм катам кажучи що його дух обновився.
Побачивши все те воєначальник Лукій вирішив сам катувати святого та в одну мить йому наче відняло руки, в ту ж мить двоє воїнів що побачили те увірували в Господа. За це згодом їм відсікли голови.
Після всіх цих катувань його повели до імператора, який наказав катувати його ще більше вогнем та Харлампій зоставався неушкодженим, крім того багато людей недужих, що були там, отримували зцілення. Навіть сам імператор дивувався тим чудам що відбуваися а донька його увірувала в Христа. Муки святого продовжувались аж поки імператор наказав усікти його мечем.
Тіло святого було поховане донькою того самого імператора з дуже великими почестями.

Священномученика Харлампія:
https://twitter.com/Zarvanycia ,
2

Коментарі