хочу сюди!
 

Даша

38 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 20-35 років

www.zarvanycia.cc.ua 17 лютого церква згадує преподобного Ісидор

  • 17.02.16, 21:01

www.zarvanycia.cc.ua 17 лютого церква згадує преподобного Ісидора Пелусіота

Преподобний Ісидор з'явився на світ в місті Олександрія в п'ятому столітті по Різдві Христовому. В підлітковому віці він взяв собі за мету полишити життя звичайне і піти до монастиря що був розташований на Пелусіотській горі в Єгипті. Саме там і було звершено більшість його подвигів в якості ченця.
Через своє строге аскетичне життя він дуже скоро став поважним ченцем і згодом був обраний настоятелем цієї обителі а ще через деякий час ним було прийнято священничий сан.
Одного разу під час своєї подорожі до Константинополя він зустрічає Івана Златоустого і відразу ж стає його учнем і натхненний проповідями свого вчителя теж стає проповідником,дає багато порад щодо духовного життя і з'єднання з Богом не лише звичайним людям але й представникам вищих духовних чинів.
Ісидор був надзвичайно відданим Златоустому і в важкий час переслідувань яких зазнавав його вчитель надавав йому велику підтримку.
По смерті свого вчителя Ісидор став дуже поважною людиною в церковному світі і саме за його ініціативою було скликано Третій Вселенський собор. Цей собор відбувався в місті під назвою Ефес і на ньому були засуджені неправдиві учення Несторія.
Преподобний помер у дуже глибокій старості в 436 році.

Ісидора Пелусіота:
https://twitter.com/Zarvanycia ,
2

Коментарі