хочу сюди!
 

Kateryna

54 роки, лев, познайомиться з хлопцем у віці 45-60 років

www.zarvanycia.cc.ua Стрітення Господнього.

  • 16.02.16, 21:10

www.zarvanycia.cc.ua 15 лютого церква відзначає велике свято Стрітення Господнього.

Відзначати це свято розпочали наприкінці пятого століття нашої ери на сороковий день по Різдві Христовому. Чомусь багато людей пояснює це свято як зустріч зими з весною та насправді це свято має зовсім інше пояснення та історію.
В часи коли народився Христос був такий закон, описаний ще в Старому Завіті що жінка яка народила дитя є не чистою і повинна з’явитися до храму на сороковий день( якщо народила хлопчика) і на 80 день (якщо дівчинку) і принести як жертву ягнятко та горлицю. Ягня повинно було бути однорічним і приносилося в жертву в знак подяки Богові. Горлиця ж приносилась як викуп за гріхи. Та якщо ж жінка є бідною і не може принести ягнятко то мусить принести дві горлиці. Також жінка мусила принести до храму дитину хлопчика бо кожне дитя первородне чоловічої статі за законом належить Богові.
Так і вчинила Марія, мати Ісусова. Вона взяла маленького Ісусика і двох горлиць в жертву і пішла до храму де на них вже давно чекав старець Симеон. Він був людиною праведною і Бог сповістив його що той помре лиш після того як Ісуса побачить. Побачивши дитя Боже Симеон втішився і згодом помер. Крім Симеона Ісусика побачила пророчиця Анна яка прожила довго років в храмі на службі у Бога.
Після звершення закону Марія з Йосипом та маленьким Ісусиком повернулися до Назарету.

Стрітення Господнього:
https://twitter.com/Zarvanycia ,
2

Коментарі