хочу сюди!
 

Тетяна

43 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 38-45 років

www.zarvanycia.cc.ua Сьогодні, 12 лютого ми памятаємо про трьох

  • 16.02.16, 20:44

www.zarvanycia.cc.ua Сьогодні, 12 лютого ми памятаємо про трьох святителів а саме про святого Василія Великого, Івана Золотоустого та Григорія Богослова.

Ці троє святих зробили неймовірний внесок в християнську церкву таку як вона є зараз. Своїми вчинками та життям вони показували і продовжують показувати нам праведний шлях до Господа.
Відомо що кожен з них споминається в різні дні року, тоді виникає питання - чому ж ми згадуємо їх трьох в один день?Відповідь можна відшукати в історії.
Так у другій половині 11 століття прихильники кожного з цих святих затіяли спір . Прихильники святого Василія Великого переконували інших що саме він є найважливішим серед трьох, прихильники Івана Золотоустого те саме говорили про нього та й григоріанці прославляли свого святого.
І так довго вони б сперечалися аж поки одному мудрому чоловікові на ім’я Іван не зявилися троє святителів і не сказали йому, що немає серед них першого чи другого бо всі рівні вони перед Господом і всі на землі так і на небі виконують волю його. І сказали вони йому щоб наказав тим що сперечаються не розєднюватись а навпаки , бо вони за життя і після смерти намагаються зєднати світ і людей заради миру. Такожвои сказали йому щоб встановив святкування їх трьох на один день щоб більше не виникало суперечок.

Василія Великого, Івана Золотоустого та Григорія Богослова:
https://twitter.com/Zarvanycia ,
2

Коментарі