хочу сюди!
 

Ксения

41 рік, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

www.zarvanycia.cc.ua 9 лютого перенесення мощей Івана Золотоуст

  • 09.02.16, 19:56

www.zarvanycia.cc.ua 9 лютого ми вшановуємо день перенесення мощей Івана Золотоустого

Святий Іван Золотоустий помер за часів правління імператриці Євдоксії у 407 році перебуваючи на шляху до місця свого заслання у місті Комани. До заслання імператриця відправила його через те що він висвітлював гріхи що тоді були дуже поширені в Константинополі.
Його мощі переносились вже за правління сина тієї самої імператриці Феодосія в 438 році.
Все почалося з того що учень святого Івана на ім’я Прокл в храмі на богослужінні виголосив промову про свого вчителя, яка глибоко приголомшила присутніх на ній і вони почали просити імператора про те щоб мощі святого були перенесені .
Так імператор дав дозвіл на перенесення мощей до Константинополя та слуги, яких послав він для цього прийшовши до місця поховання не могли зрушити з місця мощі святого. Імператор Феодосій зрозумів в чім причина і ним було написано листа до святого Івана де він просить пробачення перед ним за свою матір а також за себе.
Цього листа прочитали біля мощей святого і згодом помітили, що їх можна легко підняти .Вони принесли їх на корабель який згодом відплив до Константинополя. З корабля його перенесли до храму Святої Ірини. Коли учень його Прокл відкрив домовину всі побачили що мощі святого виявились нетлінними. Імператор побачивши це приклонився до мощей і почав просити пробачення а всі що були навколо плакати і молитися . Так мощі Івана Злотоустого перебували з молитвою народу всю ніч аж поки їх не було перенесено до храму Святих Апостолів. Як тільки його мощі було перенесено туди народ вигукнув - Прийми пристол свій ,отче .. Клірики і Прокл що були біля нетлінних мощей святого в ту мить побачили що Золотоустий мовив - Мир всім!

Про святих Господа нашого Ісуса Христа:
https://twitter.com/Zarvanycia ,
2

Коментарі