хочу сюди!
 

Ксения

41 рік, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

www.zarvanycia.cc.ua 7 лютого ми відзначаємо день памяті святого

  • 08.02.16, 21:00

www.zarvanycia.cc.ua 7 лютого ми відзначаємо день памяті святого Григорія Богослова.

Святий Григорій народився в 329 році в одній дуже поважній християнській родині в місті Аріанза в Кападокії. Його батько, якого також звали Григорієм, був місцевим єпископом а матір’ю його була свята Нонна. Пара довгий час не могла мати дітей тому коли Нонна виявила що вагітна вона відразу ж в знак подяки Господу пообіцяла свого єдиного сина в службу церкві.
Як тільки Григорій навчився читати матір відразу ж подарувала йому Святе Письмо. Та потім Григорій отримав дуже хорошу освіту навчаючись в найкращих школах Кападокії та Олександріїа крім того в Афінах . Окрім шкіл він ще й отримав непогані знання від двоюрідного брата своєї матері- святого Амфілохія.
В Афінах Григорій навчався різним наукам, а разом з ним там навчався Василій Великий.
Після навчання він ще декілька років залишався в Афінах і викладав ораторське мистецтво.
Та за кілька років, у 358 році він покидає Афіни і їде до батьківського дому. Тут він, в віці 29 років, приймає хрещення а пізніше, запрошений Василієм Великим, йде з ним до пустелі аби жити там подвижницьким життям. Та за деякий час за вимогою батька знову ж таки повертається додому і там його висвячують до сану пресвітера. Та пасторська діяльність обтяжує його і він тяжіючи до спокою та відчуження покидає свою роботу. В пустелі він перебуваючи разом із Василієм знаходить в собі сили повернутися до роботи пастора.
Святий Василій висвячує його в єпископи міста Сасим та він повертає в рідне місто щоб побути з стареньким батьком а вже по його смерті стає пастором там.
У 381 році його затвердили як Патріарха Константинопольського.
Святий Григорій помер 25 січня 389 року.

Климента і мученика Агатагела:
https://twitter.com/Zarvanycia ,
2

Коментарі