хочу сюди!
 

Тетяна

43 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 38-45 років

www.zarvanycia.cc.ua 5 лютого згадуємо священномученика Климента

  • 05.02.16, 20:35

www.zarvanycia.cc.ua 5 лютого згадуємо священномученика Климента і мученика Агатагела

Климент народився в сім'ї язичника та християнки в 258 році. Ще будучи немовлям втратив батька а згодом у підлітковому віці і матір. Саме матір і напророчила його мученицьку смерть за Христа. Після її смерті Климента усиновила християнка яку звали Софією. Вона виховала його як благочестивого християнина який під час голоду в їхніх землях разом з нею допомагав покинутим язичницькими батьками дітей, годували їх і готували для хрещення.
За добре християнське життя він вже в двадцять років став єпископом в своєму рідному місті Анкіра. Та згодом почалися переслідування на християн і єпископ Климент був схоплений і відведений до суду. Попри численні погрози та хитрощі Климент не здавався і продовжував стверджувати що є християнином. Правитель наказав катувати його та попри всі муки Климент не здавався. Правитель доніс про це імператору Діоктеліану про єпископа на якого не діють жодні муки та імператор побачивши Климента на якому не було жодних ознак катувань наказав ще раз його піддати стражданням.
Страждав він не один день адже після Діоктеліана його було передано Максиміану який знову ж наказував катувати його. Згодом до нього приєднався його учень і їх обох піддавали багаточисельним мукам.
По смерті Максиміана Агатагела розсікли мечем. Климента якого випустили з вязниці пішов до печерного монастиря і напророчив там закінчення переслідувань на християн а також свою швидку смерть.Його пророцтво щодо своєї смерті було вірним адже зовсім скоро йому відсікли голову.

Климента і мученика Агатагела:
https://twitter.com/Zarvanycia ,
2

Коментарі