хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

www.zarvanycia.cc.ua 1 лютого відзначають пам'ять святого Макарі

  • 04.02.16, 20:39

www.zarvanycia.cc.ua 1 лютого відзначають пам'ять святого Макарія Єгипетського

Святий Макарій народився в 301 році в Єгипті. Він дуже уважно доглядав за своїми батьками які вже були в похилому віці аж до їхньої смерті а потім вирішив піти у чернецтво. Під впливом старця він почав вести аскетичне життя в пустелі де прожив три роки свого життя. Згодом він вирішив відвідати святого Антонія Великого і стати його учнем. Святий Антоній радо прийняв Макарія і почав навчати його. З Антонієм Макарій деякий час перебував аж поки за порадою святого не пішов до Скитської пустелі де своїми діяннями став дуже відомий і його попри юний вік називали старцем. Неодноразово його спокушали біси але він твердо тримався і завдяки смиренню переміг їх. В сорок років його висвятили на священника і через те він став настоятелем тих монахів що проживали разом із ним. Також до нього приходило багато людей то для повчання то для зцілення тож він не маючи змогу більше молитися до Бога вирішив викопати собі печеру щоб усамітнитися там.
Та і його в пустелі настигли переслідування. За часів правління імператора Валента його разом з святим Макарієм Олександрійським посадили на човен і відвезли на дальній острів на якому перебували язичники. Коли вони приплили виявилось що донька головного жреця дуже хвора тож Макарій помолився за її зцілення і вона виздоровіла. Побачивши те чудо всі язичники цього острова відразу ж прийняли християнське хрещення. Дізнавшись про це єпископ що їх туди відправив дав наказ повернути їх назад.
Прожив Макарій до 97 років. За кілька днів до нього зявилися Антоній Великий а інші святі та повідомили йому що скоро він буде взятий до неба а в сам день смерті до нього прийшли херувими і забрали його душу до неба.

Макарія Єгипитського:
https://twitter.com/Zarvanycia ,
2

Коментарі