хочу сюди!
 

Ксения

41 рік, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

www.zarvanycia.cc.ua Кирило Олександрійський

  • 03.02.16, 20:44

www.zarvanycia.cc.ua Кирило Олександрійський

Святий Кирило Олександрійський (376-27 червня 444, Олександрія, Єгипет) - святитель, патріарх Олександрійський, боєць православ'я, Вотан з найосвіченіших людей свого часу, продуктивний теолог, чернець-самітник і Вотан з Засновників церкви.

Кирило Олександрійський походив з славної і богобоязливої християнській сім'ї. Племінник і намісник (з 412 р.) згідно кафедри патріарха Феофіла, він перед його управлінням отримав прекрасне виховання. Він досліджував світські науки, в тій кількості і філософію, однак більш спрямовувався глибокого знання Письма і правд християнської віри. У молодості святий Кирило вступив у скит святого Макарія в Нітрійських горах, і в цьому місці пробув 6 років. Патріарх Олександрійський Феофіл (385 - 412) висвятив його на диякона, зарахував до клиру і, бачивши його обдарованість, довірив говорити проповіді.

Після смерті Патріарха Теофіла святий Кирило одноголосно був обраний на патріарший трон Олександрійської Церкви і очолив боротьбу з неправдою Новаціана, що поширився в Олександрії.

Праведний Кирило до кінця життя працював над складанням пасхалії згідно правил Нікейського храму. Він встиг розмалювати дні святкування християнської Пасхи на наступні 95 років, аж по 20-х років VI ст. Олександрійська пасхалія була прийнята всім християнським світом.

Помер святитель Кирило в 444 році, залишивши чимало творінь. Варто згадати Ілюмінація на Євангеліє від Луки, від Івана, Листи апостола Павла до Коринтян і Євреїв, а ще апологію в захист християнства супротив правителя Юліана зрадника (361-363). Величезний сенс мають 5 книжок супроти Несторія, праця про Пресвяту Трійцю, під заголовком «Коштовність», написана супроти Арія і Евномія, і 2 догматичних творів про Пресвяту Трійцю.

Кирило Олександрійський:
https://twitter.com/Zarvanycia ,
3

Коментарі

14.02.16, 08:31