хочу сюди!
 

Дария

34 роки, риби, познайомиться з хлопцем у віці 25-45 років

www.zarvanycia.cc.ua 22 січня згадується мученик Полієвкт.

  • 01.02.16, 22:02

www.zarvanycia.cc.ua 22 січня згадується мученик Полієвкт.

Святий мученик Полієвкт був воїном при імператорі Декії що правив з 249 по 251 роки нашої ери і був язичником, та проте жив благопорядним життям.Разом із ним служив воїн на імя Неарх.Неарх був християнином та така різниця у вірі не заважала їм обом щиро товаришувати. Коли ж до престолу імператорського прийшов імператор Валеріан щодо всіх християн почались переслідування. Одного разу Неарх сказав Полієвкту що зовсім скоро його можуть закатувати за його віру а він ,Полієвкт ,напевне змушений буде відректися від дружби з ним. Та він відповів йому що до нього прийшов Господь і знявш старий одяг одягнув його у білий і що відтепер він буде служити тільки Христу.
Поліевкт пішов на головну площу міста де побачивши наказ імператора про те що всі повинні поклонятися ідолам розірвав його а потім розбив ідолів що їх несли жерці.
Правитель міста цього Фелокс що також був батьком дружини Поліевкта почувши про це був дуже розлючений і сумний бо тепер його зять повинен був померти. Поліевкт прийшов додому де його дружина і тесть Фелокс слізно просили відмовитися від віри у Христа і знову стати язичником та він не відмовився і стояв на своєму за що зовсім скоро йому відсікли голову.
Через щирі молитви до цього святого відбулося багато чуд.Святого Поліевкта вважають по всьому світу хранителем домовленостей та присяг.

Розповідь про святого:
https://twitter.com/Zarvanycia ,
1

Коментарі