хочу сюди!
 

Лариса

47 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 40-55 років

www.zarvanycia.cc.ua Святий первомученик Стефан походив з юдеїв

  • 24.01.16, 17:50

www.zarvanycia.cc.ua Святий первомученик Стефан походив з юдеїв що проживали за межами землі святої.Таких іудеїв в той час називали елліністами,через те що в їх культурі дуже сильно вбачався вплив грецької культури.

По сходженню Духа Святого на апостолів розміри церкви почали стрімко збільшуватись, через що виникла необхідність в людях що могли допомагати бідним, вдовам та слабким людям, що щойно прийняли християнство як свою віру. Апостоли запропонували народу обрати сім добрих мужів, які будуть їм допомагати і потім висвятили тих мужів в диякони тобто помічники.
Серед помічників тих,що дияконами названі були, найбільше своєю вірою і богословям відзначався диякон Стефан, який потім отримав назву архидияком, тобто старший диякон.
Він проповідував слово Господнє в Єрусалимі підтверджуючи кожне слово певними знаками Божими та чудесами і через те отримав дуже велику популярність у народу, та водночас тим самим викликав неабияку заздрість у фарисеїв. Вони схопили його і притягли до Сінедріону(найвищий суд у євреїв того часу), де привівши кількох лже свідків котрі звинуватили його в тому що він ображає Господа в проповідях своїх а також і Мойсея. На те Стефан чітко відповів їм згадавши історію народу юдейського коли вони не хотіли приймати Слова Божого і вбивали пророків ,що були послані їм . Та юдеї не хотіли чути правди ,крім того правдиві слова все більше злостили їх.Та тим часом Стефан помітив як над ним відкрилось небо і крикнув у натовп що бачить відкриті небеса і сина людського що стоїть праворуч біля Бога.
Це ще більше розлютило євреїв і вони вивели його за місто щоб там,згідно закону їхнього закидати його камінням. Під вагою каміння,що падало на нього Стефан попросив Господа щоб він забрав душу його до себе і щоб не вважав він юдеям цього вчинку за гріх, і в ту ж мить взяв Бог до себе душу його.
Так і став Стефан первомучеником в 34 рік по народженню Христа.
Потому на землі святій почались переслідування християн яке змусило втікати їх в інші країни і вже там проповідувати християнство.

Святий Степан:
https://twitter.com/Zarvanycia ,
0

Коментарі