хочу сюди!
 

Лариса

47 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 40-55 років

www.zarvanycia.cc.ua 5 грудня є днем вшанування десяти мучеників

  • 12.01.16, 20:32

www.zarvanycia.cc.ua 5 грудня є днем вшанування десяти мучеників з Криту.

Якось імператор Римський Декій назначив на правління Критом собі одноіменного Декія який крім імені був схожим на імператора ще й ненавистю і переслідуванням християн тому щойно приїхавши до Криту він наказав віднайти всіх християн, схопити ї увязнити їх. Декій розважався тим що вигадував різні катування для християн а ще способи їх вбити.Зовсім скоро до нього привели і десятьох молодих чоловіків що паоходили із різних міст та однаково прагнули царства Божого.Звали їх Феодул,Саторнін,Євпор,Геласій та Євнікіан,Зотік,Помпій ,Агафопус , Василій та Єварест.
Юнаки були надзвичайно твердими в вірі своїй, адже вся фантазія Декія спрямована на їх катування скінчилася бо вони перетерпіли всякі муки та лишилися вірними християнству.
Та Декій ніяк не міг вгомонитися і на суді вирішив знову піддати їх страшним катуванням.Катування за катуванням хлопці все твердили що являються християнами а Декій все більше злостився відчуваючи що правда все таки стоїть за цими терпеливими мучениками. Та терпіння правителя увірвалося і він наказав усім відсікти їхні голови. Хлопці дуже молилися до Бога в час смерти і навіть раділи що скоро побачуть його.
Після того як цим мученикам відсікли голови правитель і судді та кати пішли звідти, натомість місцеві християни взяли тіла юнаків цих і поховали їх .
Пізніше їх тіла були перенесені їз Алонії в Гортину.

Про мучеників з Криту:
https://twitter.com/Zarvanycia ,
1

Коментарі