хочу сюди!
 

Лариса

47 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 40-55 років

www.zarvanycia.cc.ua Великомучениця Анастасія.

  • 12.01.16, 20:25

www.zarvanycia.cc.ua Великомучениця Анастасія.

Великомучениця Анастасія народилася в Римі за часів правління імператора Діоктеліана. Вона була донькою сенатора на ймення Претекстат , що був язичником , і матері,таємної християнки Фавсти. Матір хотіла щоб донька виросла християнкою і тому доручила її виховання святому Хрисогону. Дівчина виросла гарною і мудрою, принаймні така слава ходила про неї в самому Римі. Згодом померла її матір і батько язичник не враховуючи думки своєї доньки вирішив видати її заміж на силу, за такого ж язичника як він ,з іменем Помплей. Та попри те що її видали заміж довго зберігала цноту кажучи що вона невиліковно хвора.
В той час в вязницях було багато християн і Анастасія приходила до них аби нагодувати та перевязати рани їхні а ще підтримати духовно. Коли ж про це дізнався її чоловік то відразу ж сильно побив її та приставив до її кімнати ,де і зачинив святу, охорону аби та не втекла. Та після смерті батька Анастасії стало ще гірше адже Помплій зазіхнув на її спадок і все частіше став мучити її. Часом свята писала листи до свого вчителя Хрисогона який втішав її і навіть напророкував близьку смерть її чоловіка. Скоро Помплія відправили послом до персів та на морі зчинився шторм і він потонув. Анастасія знову змогла допомогати полоненим . Зовсім скоро її вчителя Хрисогона відвезли на суд і стратили а Анастасія і далі продовжувала подорожувати і допомагати християнам.Та якось до імператора донеслась вістка що вона християнка.Діоктеліан почувши що всі свої кошти і все золото вона роздала бідним відправив її до верховного жреця аби вона вибрала між багатством та муками і Анастасія обрала муки.Та перш ніж почати катувати її жрець вирішив осквернити її, та щойно він торкнувся її тіла відразу ж осліп і згодом помер.
Анастасія знову стала вільною і знову ж служила християнам. Та зовсім скоро її знову увязнили і мучили як могли та побачивши що жодні муки не впливають на неї розтягнули її тіло над вогнем , привязане між чотирма стовпами і так вона і померла, хоч тіло її лишилось цілим.

Великомучениця Анастасія:
https://twitter.com/Zarvanycia ,
1

Коментарі