Фотофестиваль в Замості


Схід 2015

То вже в четвертий раз і втретє у міжнародному форматі!

Замойське товариство фотографічне запрошує на Схід 2015!

Цьогорічний фестиваль обєднує 6 фотовиставок, які стосуються найширшої тематики «східності». Представлено персональні виставки Нікіти Шохова, Саши Маслова, Войтека Москви, Томка Кульбовського, Костянтина Скомороха. На двох колективних виставах буде показано роботи київського фотоклубу 9х12 і Замойського Товариства Фотографічного.

Початок 16 липня. Закінчення 16 серпня. 2015 р.

Схід (Східне, Всходня) має багато означень. Це не тільки місцевість. В нашому розумінні то – швидше прикметник, ніж іменник. За допомогою нашого фестивалю хочемо не тільки описати і показати різні місцевості, але і їхні особливості, стани або явища.

Сила нашого проекту в його різноспрямованості. Увага приділяється різним напрямам. Східне – це те, що не можна ігнорувати. Це місце дуже виразне, котре у своїй цілості або своїх елементах любить, або ненавидить. Місце спокійне і бентежне, зворушливе і дратівливе. Місце, яке не існує без відлуння, залишаючи чіткий слід не лише у тільки прибулих, але також і на його мешканцях.

16.07.2015 (четвер)

16:00 Презентація виставки Войтека Москви «Сансара» - Фотогалерея Ратуша.

16:30 Відкриття колективної виставки Замойського Товариства Фотографічного «Всходня» - Ринок Водний.

17:30 Відкриття колективної виставки Київського фотоклубу «9х12» «Польський слід» - Галерея фотографії у Стильовому і виставки Саши Маслова «Палаюча людина» - Хол Центру Культури Фільмової Стильовий

17-18.07 (пятниця-субота)

З пятниці у Замойському Домі Культури можна буде оглянути виставку Костянтина Скомороха «Донбас – відкритий перелом»

З суботи у Галереї Книгарні Замойської буде доступна для огляду виставка фотографій Нікіти Шохова «Московське нічне життя»

Вистави відкриваються без презентацій.

19.07.2015 (неділя)

15:00 Презентація фотовиставки Томаша Кульбовського «Випадки» - вул. Гродська

 
 

EASTERN 2015

It is already fourth time, and third international!

Zamojskie Towarzystwo Fotograficzne proudly invites on Eastern2015!

This year’s edition includes 6 photo exhibitions touching wide Eastern matter. We are going to see individual exhibitions of Nikita Shokhov, Sasha Maslov, Wojtek Moskwa and Tomek Kulbowski. Kiev Photoclub 9x12 and Zamojskie Towarzystwo Fotograficzne are going to present their group exhibitions.

We’re starting on 16th July!

Wschodnia has got many definitions. It is not just the place. We find it as an adjective rather than a noun. With our festival we want not only to present but to describe the place and also some features, states, stages or phenomena.

Our project’s strength lies in its multithread. Accents often place in opposite poles. Eastern is something you cannot pass by listlessly. It’s a very distinct place which you – in its pieces or in total – love or hate. Eastern is calm and charming, touching but irritating as well. It’s not the place with no echo. It leaves a clear mark not only in visitors, but also among inhabitants.

Фотовиставка "Старопольські етюди" Київ



          Київський фотоклуб 9х12 і Андрій Чекановський запрошують на фотовиставку
«Старопольські етюди». Виставка працює у київській бібліотеці ім. В. Винниченка (вул. Велика Житомирська 26) з 25.04.2015 до 23.05.2015 з 11:00: до 18:00, вихідні ПТ, НД. Відкриття 25.04 о 14:00.

Перша персональна виставка Чекановського А.А. відбулася в Польщі і була присвячена українській старовині. Наразі його перша персональна виставка в Україні носить назву «Старопольські етюди». Роботи, представлені на виставці, знято під час міжнародних фотопленерів з 2009 по 2014 рр. у центральній і східній Польщі. Вони присвячені пам’яткам старовини. Нерідко – це місця нашої спільної історії, де українська і польська традиції нерозривні. Для автора це особисто важливо. Фотографія не знає кордонів. Вона є сильним засобом для зближення людей, для створення зв’язків і контактів між країнами і народами. А крім того, це – просто красиво, це – хороший привід для зустрічей і приязного спілкування.

Чекановський А.А. є членом Національної спілки фотохудожників України і Союзу словацьких фотографів, засновником київського фотоклубу «9х12» (www.czekanowski.photo.i.ua ).

Фотоклуб «9х12» проводить свої зустрічі по пятницях за адресою: Київ, вул. Академіка Корольова, 5-А, приміщння клубу «Берегиня». За заходами клубу можна слідкувати за сайтами:

www.photoclub9x12.org.ua

https://www.facebook.com/groups/photoclub9x12/


Фотовиставка "Пам"ятки" Київ


Виставка за результатами XXIV Загальнопольского бієналє ПАМЯТКИ,

присвяченого памяткам світової спадщини ЮНЕСКО в Польщі

Польща сьогодні є для України прикладом успішної трансформації суспільства у багатьох сферах життя. Це стосується і ставлення до культурної і природної спадщини. У списку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО в Польщі налічується 14 найменувань (в Україні тільки 7). Частина цієї спадщини – спільна для України і Польщі (деревяні церкви Карпат належать до спільного списку).

Фотографія робить кордони прозорими. Конкурс який організувало і багато років проводить Фотографічне товариство в Замості, не тільки знайомить і пропагандує видатні місця Польщі, але й демонструє ставлення до них, повагу до історії і природи країни. Кожний місцевий уряд на своїй території намагається впорядкувати і зберегти всі обєкти історії, культури, природи, які варті уваги, розповісти про них. Старе Місто в Замості теж входить до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Тому не дивно, що такий фотоконкурс у 1968 р. зявився саме тут. Замойське Товариство Фотографічне має можливість щомісяця використовувати для фотовиставок найкращі виставкові площі в місті. У Ратуші в самому історичному центрі є фотогалерея, у найбільшому кінотеатрі і бібліотеці теж є великі площі для фотовиставок. Всі ці місця безкоштовно надаються фотографам для їх імпрез. Девіз Замостя - «Замостя – місто ідеальне» - для фотографів є актуальним і буквальним з усіх сторін. Міський уряд сприяє проведенню загальнопольського фотоконкурсу і фотофестивалю «Східне» (у якому вже втретє буде брати участь київський фотоклуб «9х12»). У цьому році 3тє місце на конкурсі і відповідну нагороду завоював знімок киянина Андрія Чекановського «Самотня молитва. У Тринітарному соборі в Кракові». Фотоклуб «9х12» і автор призового фото запрошують на відкриття виставки у суботу 25.04 о 14:00 до київської бібліотеки ім. В.Винниченка. Нам хочеться щоб ви відчули близькість Польщі і України, побачили місця нашої спільної історії і самі захотіли зробити фотомандрівку до цих чудових куточків привабливого краю.

Виставка надана Замойським Товариством Фотографічним.


Фотовыставка в Киеве «Золотая камера • 2014»

| 22 марта 2015
27 марта • итоги международной премии фотографии «Золотая камера • 2014»
photo by: genre-amat-Paolo Marchetti-SAUDADE_MOON

Не пропустите одно из самых ярких событий в мире фотографии! Вручение Гран-при «Золотая камера». Открытие итоговой фото-выставки. Новые имена и тренды современной фотографии. Мнения экспертного жюри.

 

27 марта в 18:30 Киевская Школа Фотографии подводит итоги международной фотопремии «Золотая камера • 2014». Церемония награждения и торжественное открытие выставки пройдут в знаковом для Украины месте – Национальном музее им.Т.Г. Шевченко.


В этом году более 6000 фотографий из 45 стран мира были представлены на суд международного жюри. И только семьдесят пять лучших фотографий вошли в итоговую экспозицию финалистов международного фотоконкурса.


Обладателями фото-оскара «Золотая камера» станут призеры в пяти номинациях:

«Фотография года • профессионалы»
«Фотография года • любители»
«Дух Свободы»
«Открытие года» 
«Приз зрительских симпатий»


Организатор фотопремии, Киевская Школа Фотографии, объявит имена победителей конкурса в восьми жанрах.  Денежные призы вручит эксклюзивный партнер фотопремии – компания SevenHills. Гости церемонии первыми узнают, кто стал счастливым обладателем ценных и денежных призов от FujiFilm и Tamron

 

Адрес мероприятия: Национальный музей Т.Г. Шевченко, г. Киев, бульв. Т.Шевченка, 12. Период экспозициис 27 по 30 мартаВход свободный


Затем с 1 по 30 апреля экспозиция будет доступна в галерее Киевской Школы Фотографии (ст.м. Льва Толстого, Большая Васильковская, 30, офис 4) (044) 592-99-11, (099) 119-59-19, (067) 716-1060, (063) 732-3880, (068) 702-98-72


Фотовыставка в Киеве

Мое пространство

Автор: Юрий Туманов

Открытие: 04.03.2015

Закрытие: 09.04.2015

По адресу: Фотогалерея Киев, ул. Большая Васильковская 136, библиотека им.Гоголя, "KIEVPHOTOS-HALL"

Время работы: Пн 11-19 Вт 11-19 Ср 11-19 Чт 11-19 Пт 11-19 Сб ----- Вс 11-19 [вход свободный]

Відбираємо роботи для ФОТОВИСТАВКИ

Київська організація НСФХУ оголошує прийом робіт на щорічну фотовиставку до дня Соборності України "Прагнення єдності".
Виставка проводиться спільно з Національним історико-архітектурним музеєм "Київська Фортеця".
Мета виставки - показати найбільш значущі моменти з життя нашої країни впродовж року, драматизм суспільно-політичних подій і плин мирного життя. Приймаються роботи у різних фотографічних жанрах.
Виставка відкрита для всіх бажаючих. Прохання попередньо надсилати превью (1000 точок по довгій стороні) до 12 січня 2015 р.
Адреса пошти для превью - [email protected]
Файли позначати латиницею наступним чином - Прізвище та ім'я_назва роботи_місто,
наприклад: Shevchenko Mykola_Photofest_Kyiv
Відбір фотографій здійснюватиметься Художньою Радою київського відділення НСФХУ у складі: Фалін Володимир – Голова Худради, члени Худради - Компанцева Наталя, Харват Олександр.
Автори визначених для експозиції робіт надають до 15 січня повнорозмірні файли, які друкуватимуться коштом Київської організації. Відкриття виставки - 20 січня 2015 року у галереї "Київської Фортеці".

Фототренування

Вчорашнє відвідання одного з "навчальних фотополігонів" клубу 9х12. (Минулі сесії можно побачити тут (http://photo.i.ua/user/595614/26970/      http://photo.i.ua/user/595614/82477/  http://photo.i.ua/user/581753/23553/  http://photo.i.ua/user/581753/32919/  http://photo.i.ua/user/581753/53520/  http://photo.i.ua/user/581753/227090/ ) Не повезло з поїздами, поки йшли - проїхало 5, потім за годину чекання з - ні одного


Цифровая фотография - почти нельзя без обработки

Как только я начал фотографировать на цифровую фотокамеру, сразу же столкнулся с проблемой "неадекватности" изображения. Особенно по сравнению со слайдами. При съемке на слайдвую пленку у меня были только три инструмента воздействующие на изображение: 1) поправка к экспозиции, обычно я делал от 3х до 5ти кадров, если имел сложную экспозиционную ситуацию (высокий контраст яркостей объекта съемки); 2) градиентный серый фильтр, притемняющий часть изображения (незаменим при закатах/восходах); 3) поляризационный фильтр (притемнение неба, убирание бликов с воды и всех неметалических поверхностей). На цифровой камере сразу стало важным не потерять деталировку в светлых местах кадра. Она исчезала там на большинстве кадров, снятых просто в автоматическом режиме (или при довериии к экспонометру камеры). Пришлось делать все время поправки экспозиции и применять програмные инстрменты высветления теней. Почти на всех кадрах! Вот пример. 1й кадр - так получается, если выдержку/диафрагму ставить по совету автоматики фотоаппарата.


2й кадр - так получается, если выдержку/диафрагму ставить с поправкой экспозиции -1.


3й кадр - так получается, после обработки в "Фотошопе" инструментом высветления теней "Shadows/Highlights


Даже серьезная зеркальная камера в идеальных, несложных для определения экспозиции условиях делает изображение, которое надо хоть немного обработать или при конвертации из формата RAW в JPEG, или сам JPEG, снятый камерой. Далее пример кадра сфотографированного фотоаппаратом Pentax K-20D в режиме RAW+JPEG, приоритет диафрагмы, интегральный матричный замер по всему полю кадра.


Следующее фото - тот же кадр с автоматической коррекцией тонов и небольшим кадрированием.


Далее - два изображения того же кадра, обработанные плагином Nik Software HDR EFEX pro фильтр №09 vibrant texture   и №11 monochrome



Cчастливы те, кто снимает в потоке массовой фотографии, им не надо заботиться о тонах, контрастах, оттенках. "Вышло - не вышло - вышло не так, как было", "нравиться - не нравится". "Не нравиться" - вытер, вот и вся обработка. Ну, может еще рамочку какой-нибудь программой нарисовать )).

Що таке фотоподорож і фотопленер

Чим фотоподорож з фотогідом відрізняється від туристичної поїздки?

Вас виводять на локації для фотографування в оптимальний час. Фотогід мусить добре знати час і характер освітлення на об"єктах, якими водить, підказувати ракурси, сюжети, надавати просте обладнання, у кого його нема. Досить часто поза часом зйомки є навчальні заняття.

Порівняно з туристичною поїздкою учасники бачать менше, пішки ходять/стоять більше, пересуваються маршрутом повільніше. Виходять на зйомку перед світанком. Фотографують у негоду. Перебування на локаціях від години до 4х годин. Наприклад, 600 м каньону Гірського Тікичу біля села Буки (Черкаська обл.) долається не менше ніж за 2-3 години.

На фотопленері поза зйомкою відбуваються демонстраціїї фоторобіт учасників, відвідання фотовиставок. Після фотопленера повинна відбутися виставка учасників з роботами, відзнятими під час нього. Нерідко учасники повинні надати свої роботи з зображеннями пленерних об"єктів спонсорам заходу.

Часу на шопінг не передбачено smile .