А ви знаэте як правильно топити піч?
- 11.02.16, 15:43
Як правильно топити піч 10 порад!
І дійсно для багатьох може здатися, що це несуттєва проблема. Заклав дрова в грубку, розпалив і чекай. Піч вона всюди піч хоч у Житомирі, хоч у Баранівці. Тут все правильно, але навіть в цій нехитрій справі є свої нюанси.
Як правильно топити піч 10 порад:
1. Щілина між дверцятами грубки
Майже у кожної печі після кількох років використання з’являються щілини і
тріщинки біля дверей. Виявляється навіть невелика щілина між дверцятами
камери згоряння і стінкою цегляної стіни знижує ефективність роботи на
10%. Чому так відбувається? Тому що в цю щілину потраплятиме холодне
повітря, яке під дією тяги буде витягати через димохід теплову енергію.
Всього лише 2 мм зазору, і можете підраховувати збитки або накидати
щовечора на 10% більше дров чи вугілля.
2. Відкриті дверцята печі.
Коли дверцята печі відкриті здається, що дрова згорають не так швидко, та й тепло виходить прямо в кімнату, але це не так!
Відкрита топка без дверцят знижує ефективність печі на 40%. А це
зниження температури і зайва закладка дров. Грошові втрати у наявності,
плюс збільшення процесу розтоплення печі.
Для досягнення необхідної температури вам доведеться менше всього використовувати дубові дрова, а найбільше дрова з осикі.
Читати далі - як правильно топити піч
Коментарі