хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Відносно судді Кухтіна розпочато кримінальне провадження

  • 05.11.22, 18:46


Як пишуть на сайті
  ІА «Антикорупційна правозахисна рада»,  після розслідування проведеного журналістами відносно судді Кухтіна було розпочато кримінальне провадження 


ДБР повідомило, що відносно судді Індустріального суду Геннадія Кухтіна розпочато кримінальне провадження.  Тепер Кухтіну загрожує обмеження волі на строк до трьох років.


Раніше ми вже розповідали, як суддя Кухтін, покидаючи кабінет відпочинку, який він облаштував в приміщенні суду, виніс звідти все майно. Зняв навіть люстри та лінолеум, який, напевно, відніс дружині, що має мільйонні статки. Втім завдяки нашому розслідуванню за короткий час суддя Геннадій Кухтін подолав недовгий шлях від лінолеуму до кримінального провадження, розпочатого ДБР. Герой нашого розслідування, в повному обсязі осяг можливість виконувати багатозадачні дії. Так, наприклад, суддя знаходячись на лікарняному, опинявся на закордонному курорті, звідки ще й умудрявся приймати судові рішення, начебто, проводячи судові зсідання в будівлі Індустріального суду міста Дніпро. Іноді в робочий день від теж міг опинитися за кордоном, але на роботу це не впливало, судові рішення виносились навіть без присутності судді…


Розберемося чому Геннадій Кухтін зацікавив Державне бюро розслідувань. Та як саме справу відносно судді Кухтіна вдалося внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань. 


Стаття 124 Конституції України визначає, що правосуддя в Україні здійснюють виключно суди, делегування функцій судів іншими особам не допускаються. Тобто будь-яке судове засідання не може відбутися без присутності судді, більш того без судді не може бути ухвалене судове рішення. Це така саме аксіома судового процесу, як і швидкість світла для фізиків в основних рівняннях електродинаміки.    


Втім суддя Геннадій Кухтін власним прикладом довів, що судові рішення по справах, які він розглядає особисто, можна ухвалювати без фізичної присутності судді. І за це Кухтіну світить не слава Гаррі Гудіні, а кримінальна відповідальність. Будемо сподіватися, що кримінальної відповідальності Кухтіну не вдасться позбавитися так само легко, як Гаррі Гудіні позбавлявся найкращих замків та ланцюгів.  


В вході журналістського розслідування нам стало відомо, що суддя Кухтін в періоди відсутності на робочому місці регулярно ухвалював судові рішення.


Кухтін міг бути на лікарняному, у відпустці, тобто точно не на робочому місці, але рішення усе рівно ухвалював.


Геннадій Кухтін примудрявся ухвалювати судові рішення навіть, перебуваючи за кордоном. Часто за кордон Кухтін виїздив, перебуваючи на лікарняному, а повернувшись отримував з бюджету грошову компенсацію (лікарняні) за період тимчасової непрацездатності. Журналістам ІА ГО «Антикорупційна правозахисна рада» вдалося виявити ці факти, саме через це відносно судді Кухтіна було розпочато кримінальне провадження.



Уголовное производство в отношении судьи КухтинаВ ході журналістського розслідування, зокрема, встановлено, що згідно відмітки у табелі обліку робочого часу суддя Кухтін 04.02.2020 відпрацював повний робочий день. За даними Єдиного державного реєстру судових рішень в цей день Кухтін виніс 17 судових  рішень (11 Ухвал, 2 Судових накази, 4 Рішення).

Водночас, за нашими  даними, отриманими в ході журналістського розслідування,  суддя Кухтін 04 лютого 2020 року перебував за межами України. Так о 06:30 Кухтін відбув з аеропорту за межі України та о 16:45 повернувся в Україну. За виявлених обставин суддя Кухтін не міг перебувати 04.02.2020 на робочому місті в Індустріальному райсуді. А отже не міг прийняти 17 судових  рішень.


Таким чином, існують підстави вважати, що суддя Кухтін вчинив службове підроблення офіційних документів (17 судових рішень). Також Геннадій Кухтін може бути причетний до внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей. А саме - проставлення у табелі обліку робочого часу, відмітки  про повний відпрацьований ним робочий день 04 лютого 2020 року.  В подальшому, на підставі цього документу було здійснено нарахування та виплата судді Кухтіну сум суддівської винагороди за лютий 2020 року.


Описані дії судді Індустріального районного суду Геннадія Кухтіна мають ознаки кримінальних правопорушень передбачених статтями 364366 Кримінального кодексу України.


Про виявлені факти ми повідомили Державне бюро розслідувань. Адже згідно ч.4 ст.216 КПК України саме слідчі органів Державного бюро розслідувань здійснюють досудове розслідування кримінальних правопорушень, вчинених суддями.  


22.06.2022 року ми звернулися до Третього слідчого відділу (з дислокацією у місті Дніпрі) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, із заявою про внесення відомостей відносно судді Кухтіна до Єдиного реєстру досудових розслідувань.


Але всупереч вимогам ст.214 КПК України, слідчий ДБР не став вносити дані, які містилися у нашій заяві  до ЄРДР.


Чим мотивувалися в ДБР, коли відмовлялися вносити дані відносно Кухтіна до ЄРДР, невідомо. Можливо в ДБР не хотіли створювати для судді Кухтіна зайві проблеми і змушувати відповідати за його ж вчинки.


24.06.2022 ми звернулися до Кіровського суду із Скаргою на бездіяльність слідчого ДБР. В Скарзі просили суд зобов’язати слідчих ДБР внести відомості про кримінальне правопорушення відносно Кухтіна за ч.4 ст364,  ст. 366 ККУ до ЄРДР та розпочати розслідування. Також просили надати нам витяг з ЄРДР.



Уголовное производство в отношении судьи КухтинаАле судді Кіровського суду чомусь не хотіли розглядати справу, в якій фігурував їх колега Геннадій Кухтін.

Хоча, як кажуть адвокати,  розгляд подібних справ є в більшості випадків технічним і судді виносять Ухвали про внесення відомостей до ЄРДР без проблем.


Так відповідно до протоколу автоматичного визначення слідчого судді від 24.06.2022 скаргу Інформаційного агентства ГО «Антикорупційна правозахисна рада» було розподілено слідчому судді С.В.Єдаменку.

https://com1.org.ua/vidnosno-suddi-kukhtina-kryminalne-provadzhennia/

Але суддя Сергій Єдаменко не захотів розглядати справу Геннадія Кухтіна і 27.06.2022 заявив про самовідвід.


28.06.2022 протокол автоматичного визначення слідчого судді визначив суддю М.О.Католікяна для розгляду справи Геннадія Кухтіна.     


01.07.2022 як і його колега Єдаменко суддя Михайло Католікян заявив про самовідвід.


01.07.2022 справа Кухтіна була автоматично розподілена на слідчого суддю С.Ю.Казака.


05.07.2022, як і два попередні його колеги, суддя Сергій Казак заявив про самовідвід.


06.07.2022 відповідно до протоколу автоматичного визначення слідчого судді справу Геннадія Кухтін  було розподілено слідчому судді О.В.Колесніченко.


Наступного дня суддя Олександра Колесніченко заявила про самовідвід.


За два тижні справу Геннадія Кухтіна відмовилися розглядати чотири судді, а саме:  Сергій Єдаменко, Михайло Католікян, Сергій Казак, Олександра Колесніченко.


Можливо ці судді, як і слідчі ДБР не хотіли зв’язуватися з Геннадієм Кухтіним, або тісно пов’язані із ним зараз нам невідомо. Втім факт тотального небажання розглядати справу відносно судді Геннадія Кухтіна суддями Кіровського суду є незаперечним.



Уголовное производство в отношении судьи Кухтина08.07.2022 справа Геннадія Кухтіна відповідно до протоколу автоматичного визначення слідчого судді потрапила до судді Ф.М.Ханієвій.  Суддя Ханієва не стала брати самовідвід і взялася за розгляд справи № 203/2082/22. Розгляд було призначено на 14 липня 2022.

14.07.2014 суддя Ф.Ханієва Ухвалою Скаргу Інформаційного агентства ГО «Антикорупційна правозахисна рада» задовольнити повністю.


До ЄРДР Державне бюро розслідувань внесло відомості за ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України «Службове підроблення». Кваліфікувати дії  судді Кухтіна за ч.4 ст.364 Кримінального кодексу України «Зловживання владою або службовим становищем» слідчі ДБР не стали.


Тож якщо вина судді Кухтіна буде доведена, він на довгий час лишиться і без дружини, і без лінолеуму, який виніс із зали суду. Наголосимо, що до обвинувального вироку справа доки не дійшла, поки лише відносно судді Кухтіна розпочато кримінальне провадження.


До речі приклад, викладений у матеріалі є не єдиним фактом (днем), коли суддя Кухтін ухвалював рішення, перебуваючи за кордоном України.


Інформаційне агентство ГО «Антикорупційна правозахисна рада» направила судді Індустріального районного суду  Геннадію Кухтіну запит  на коментар з повним переліком вірогідних порушень законодавства з його боку.


Кухтін відповіді не надавав. 
0

Коментарі

15.11.22, 19:03

мона вапрос на зачем сюдой се піхати