Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Безакцизний vape під час війни

  • 23.10.22, 14:11

Як пишуть на сайті ІА ГО Антикорупційна правозахисна рада, через бажання заробити більше грошей шляхом ухиляння від сплати  акцизного податку в магазинах з’явився безакцизний VAPE, сумнівна схема реалізується під час війни 

Гроші від сплати акцизного податку є важливим джерелом поповнення бюджету України і безакцизний VAPE під час війни, знекровлює бюджет України.

Електронні сигарети та рідини, які використовуються для куріння, пристрої для споживання нікотиновмісної рідини, що використовуються в електронних сигаретах, багато кому замінили класичні тютюнові вироби. Технологічно VAPE значно відрізняється від звичайних сигарет, які є підакцизним товаром. Втім при наявній технологічній різниці, VAPE також відноситься до підакцизної групи товарів. Згідно  п.215.1. ст.215 Податкового кодексу України до підакцизних товарів, крім іншого, відносяться: тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну;  рідини, що використовуються в електронних сигаретах. Тобто на всіх упаковках електронних сигарет, рідинах, що в них використовуються повинні бути наклеєні акцизні марки. Це така собі відмітка, що акцизний податок сплачено і гроші надійшли до бюджету. Безакцизний VAPE під час війни, зменшує надходження до бюджету країни коштів, які б могли бути витрачені на військові потреби.

Протягом останніх трьох місяців читачі нашого сайту регулярно повідомляли нам про порушення правил торгівлі електронними сигаретами на території міста Дніпро.  Також, поступає інформація, щодо можливої наявності корупційної складової з боку представників правоохоронних, контролюючих органів, які «не помічають» незаконну діяльність. Раніше ми писали про  незаконий гральний бізнес на території міста, який також залишався поза увагою у працівників поліції...

Ми вирішили з’ясувати правдивість цієї інформації, перевіривши магазини, в яких продають VAPE на території міста Дніпро. Під час проведення журналістського розслідування на території міста було встановлено наявність десятків закладів, де реалізується продукція VAPE без наявних марок акцизного збору та невідомого походження.

З метою перевірки оперативності та ефективності реагування на зазначені правопорушення з боку правоохоронних органів, нами було викликано наряд поліції в один з таких закладів на вулиці Калиновій, 49.

Порушення були очевидні і приховати їх не було ніякої можливості. За вказаною адресою господарську діяльність веде «Vape Brothers shop-bar & club». 

Електронні сигарети та рідини для куріння у великій кількості були виставлені на полицях магазину та продавалися без акцизних марок. Як попереджають юристи, відповідальність за правопорушення передбачена не лише за продаж товарів без акцизних марок (ст.156 КУпАП). Відповідати доведеться й за зберігання та транспортування такого товару (ст. 1645 КУпАП). Також,  передбачено конфіскацію товару на якому немає марок акцизного збору.

Весь товар, на якому не було акцизних марок поліцейські вилучили. Тепер після Рішення суду його мають ліквідувати. До того ж доведеться сплати чималий штраф.

Дивує те, що «Vape Brothers shop-bar & club» - це неєдиний магазин у Дніпрі, який пропонує безакцизний VAPE під час війни.

Таких магазинів дуже багато і скоріш за все заходять туди не лише журналісти. Очевидно, що там бувають співробітники прокуратури, поліції, але вони чомусь очевидні правопорушення не виявляють.

Справу відносно зберігання або транспортування тютюнових виробів, на яких немає акцизних марок та відносно порушення порядку провадження господарської діяльності розглядатиме Амур-Нижньодніпровський суд.

Ми і надалі продовжимо перевірку магазинів, де може продаватися безакцизний VAPE. Також цікавими є шляхи його потрапляння на територію України через пункти митного контролю та наявність ознак належності товару до країни агресора.  

0

Коментарі

124.10.22, 12:30

На каждом рынке торгуют сигаретами в без акциза. Везде стоят лотки невидимки. Никто их за ж.. не берет. Там доход не меньше чем от вейпа