Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Вода для шкіл Дніпра

  • 19.05.21, 12:52

Сума у три мільйони гривень передбачена у бюджеті міста на видатки «Вода для шкіл Дніпра». Вода розрахована на всіх школярів, але багатьом батькам доводиться доплачувати, щоб їх діти мали доступ до чистої питної води
Міська влада Дніпра грошей на дітей не жаліє. На 2021 рік Департамент гумполітики Дніпровської міської ради провів тендер на закупівлю питної води для учнів середніх загальноосвітніх шкіл міста. Вода для шкіл Дніпра мала обійтися міському бюджету в суму у розмірі 3 031 056 гривень. Саме таку суму знаходимо в полі «очікувана вартість» на сайті публічних закупівель. Але, згідно інформації, яка надходить від батьків учнів, в деяких школах продовжують збирати грошові кошти на доставку питної води…

Участь у тендері взяли дві компанії. Це були ТОВ «Алкогольно-безалкогольний комбінат Дніпро» (ЄДРПОУ 36710304) та ФОП «Скітяшин Віктор Миколайович». Обидва учасника за свої послуги просили однакові суми – 3 031 056 гривень. Розпорядник бюджетних коштів в особі директора Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради Ксенії Сушко зробив свій вибір на користь ТОВ «Алкогольно-безалкогольний комбінат Дніпро».

До речі, за участю тих самих учасників тендер на закупівлю питної води для середніх загальноосвітніх шкіл міста проходив і минулого року. Втім тоді ТОВ «Алкогольно-безалкогольний комбінат Дніпро» за свої послуги зажадав на 229 977 гривень менше. А отже його перемога цілком зрозуміла. Щодо теперішньої перемоги особливої ясності та прозорості нема.

Але це не головне, головне, що усі школярі Дніпра будуть з питною водою. За 3 031 056 гривень ТОВ «Алкогольно-безалкогольний комбінат Дніпро» має поставити у школи Дніпра 72 168 бутлів води. Питна вода для шкіл Дніпра має бути негазованою, прозорою без сторонніх включень, запаху, смаку, поверхневої плівки і осаду.

В договорі № 0110-МК21 від 03.02.2021, укладеному між Департаментом гумполітики мерії Дніпра та ТОВ «АБК Дніпро» (ЄДРПОУ 36710304) знаходимо перелік шкіл міста. Всі школи міста, які перераховані у Додатку до договору, мають отримувати воду, за яку вже сплачено з бюджету міста. Згідно договору безкоштовна питна вода має поступати до всіх шкіл міста. Діти можуть пити воду скільки завгодно, адже з бюджету міста за них сплатив Департамент гумполітики Дніпровської міської ради.

Але подібна практика існує тільки на папері. В реальному житті учнів середніх загальноосвітніх шкіл Дніпра все по-іншому. Вода для них і далі лишається платною.

В деяких школах батьки продовжують здавати гроші, на які для дітей закуповується питна вода в бутлях.
Гроші на воду відкрито не збирають, їх акумулюють в фондах школи через добровільні внески, а звідти закуповують воду для учнів.

Важко визначити за якою ознакою чиновники дніпровської мерії визначали школи, учні яких отримають воду безкоштовно, а чиї батьки мають доплачувати. Втім на сьогодні у Дніпрі маємо саме таку практику. Три мільйони гривень з міського бюджету пішли на всі школи Дніпра, але багатьом учням доводиться за воду доплачувати.



ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ КАНАЛ Google Новини
0

Коментарі